Τι σημαίνει η λέξη cringe που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης για να περιγράψει καμπάνια του Τσίπρα

Παραπολιτικά
Τι σημαίνει η λέξη cringe που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης για να περιγράψει καμπάνια του Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τους νέους, ο πρωθυπουργός είπε «αυτή είναι η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με “how to”, χωρίς όμως να έχουν το “know how”

Μια λέξη άγνωστη σε πολλούς ανθρώπους, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να περιγράψει τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για τους νέους, είπε «αυτή είναι η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με “how to”, χωρίς όμως να έχουν το “know how”. Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί “trendy”, αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, “cringy”».

Ο όρος “cringe”, ο οποίος τα τελευταία χρόνια... έχει ενσωματωθεί στο λεξιλόγιό μας, χρησιμοποιείται για να δηλώσει, κατά κάποιον τρόπο, την ντροπή, την ανατριχίλα-αηδία, τον εξευτελισμό.

Στα Αγγλικά η λέξη αποδίδεται ως: ζαρώνω, μαζεύομαι, ανατριχιάζω, στέκομαι σούζα, μορφάζω, κάνω γκριμάτσα, καθώς και ντροπιαστικός, εξευτελιστικός.

Απ’ όλες τις παραπάνω ερμηνείες, η πιο κοντινή σε αυτό που εννοούν οι έφηβοι είναι εκείνη της ντροπής και του συναισθήματος της αμηχανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News