Παίζει κι ο υφυπουργός με το πολιτικό «γυρολόι»;

Παραπολιτικά
Παίζει κι ο υφυπουργός με το πολιτικό «γυρολόι»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φήμες λένε πως ο υφυπουργός και “μοχλεύει και πουσάρει” να τα βρουν αρχικά μεταξύ τους δύο από τους πολλούς φερόμενους των τελευταίων μηνών ενδιαφερόμενους για τον Δήμο Ηρακλείου

Τελικά, ως φαίνεται, “δε χτυπάνε όλα τα σφυριά” για τη μεγάλη πολιτική μάχη των βουλευτικών εκλογών, την οποία ετοιμάζεται να δώσει το κυβερνών κόμμα, στην κρισιμότερη, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός την έχει αποκαλέσει, εκλογική αναμέτρηση.

Μερικοί μάλλον παίζουν πρωτίστως για “πάρτη τους” και ανοίγουν και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σχεδόν προκαταλαμβάνοντας το ίδιο τους το κόμμα και τις αποφάσεις του. Φήμες λένε πως ο υφυπουργός και “μοχλεύει και πουσάρει” να τα βρουν αρχικά μεταξύ τους δύο από τους πολλούς φερόμενους των τελευταίων μηνών ενδιαφερόμενους για τον Δήμο Ηρακλείου. Εμφανίζεται να τους τάζει πως, αν ενώσουν τις “δυνάμεις” τους, τότε θα τους συνδράμει και με δικούς του υποψηφίους, αρκεί να συμφωνήσουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος και ποιος ο Νο2!!!

Ο ένας που συνδεόταν και με κουμπαριά με τον ωραίο “Μπρούμελ” του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, τον Άκη, προερχόμενος από τον μηχανισμό της Περιφέρειας (κάνει, ως φαίνεται, παιχνίδι εκτός από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και στα δημοτικά ψηφοδέλτια), όχι απλά είναι αποφασισμένος για κάθοδο, αλλά όπου βρεθεί κι όπου σταθεί προβάλλει τη στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών παραγόντων της πόλης (να ’ναι ατού αυτό για τον λαό και τους πληβείους;). Προέρχεται μεν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τον χαλάει και η στήριξη από νυν κυβερνητικό στέλεχος. Άλλωστε, το σχήμα κάπως έτσι κυβερνά 9 χρόνια ήδη τον Δήμο, κεντροδεξιά αλλά με κυρίως αποτύπωμα δεξιά.

Ο άλλος πάλι ενδιαφερόμενος, αντιδήμαρχος εν ενεργεία, αυτός που θα έφερνε το “νέο” ως τοπικός “Μακρόν” στην πολιτική, εξαργύρωσε την εκλογή του με μία καρέκλα αντιδημάρχου στη νυν δημοτική Αρχή. Αν και προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., έριξε “δόλωμα” από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΠΑΣΟΚ, αλλά αφού δεν “τσίμπησαν”, ψάχνεται και στη Ν.Δ., οπότε η πρόταση του κυβερνητικού στελέχους δε λες πως τον χαλάει, πάλι κάπου μπορεί να τρυπώσει.

Κυρίως όμως ο κυβερνητικός με τις κινήσεις αυτές δηλώνει ξεκάθαρα πως ο πολιτικός του χώρος είναι εμφανώς σε απόγνωση για το σε ποιο δημοτικό σχήμα θα “ποντάρει τα ρέστα του”, ώστε να έχει ελπίδα συμμετοχής στον Δήμο, αφού από μόνος του “φως” δεν πρόκειται να δει. Αλλά έτσι, και ενόψει της κεντρικής πολιτικής μάχης, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα πως η πολιτική πλειοψηφία στο Ηράκλειο είναι αλλού και πάντως όχι στο κόμμα του, που κατά τ’ άλλα διαρρέεται ότι χτυπάει και πρωτιά. Πώς, όταν τέτοιες κινήσεις δείχνουν αδιέξοδα και συζητήσεις με το πολιτικό “γυρολόι”; Επιπλέον, ως φαίνεται, το εκλογικό του άγχος είναι τέτοιο, που για την “πάρτη” του κάνει τα πάντα.

Το θέμα είναι πως, μπρος στον καημό άλλων εκπροσώπων φορέων να ξεδιπλώσουν τις δράσεις τους, εμφανίζεται αξιοποιώντας τη θεσμική του ιδιότητα, καπελώνοντας τους πάντες και τα πάντα. Την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ στην Αθήνα, για το 2ο Παγκρήτιο Forum Προϊόντων που οργανώνουν τα 4 Εμπορικά Επιμελητήρια του νησιού, όχι απλά την προβάλλει ως μεγάλη πράξη του, αλλά την “καπελώνει” και πλήρως, αφού στη σχετική πρόσκληση για σύσκεψη σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενημερωτική για το 2ο Παγκρήτιο Forum Προϊόντων τον Φεβρουάριο στο ΟΑΚΑ, φιγουράρει πρώτος-πρώτος στους συγκαλούντες και στοιχηματίζουμε ότι θα είναι και ο ουσιαστικός πρόεδρός της.

Τι δουλειά έχει, πέραν της παραχώρησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ (που στο κάτω κάτω, ως “υπηρέτης του λαού”, υποχρεωμένος ήταν να εξυπηρετήσει τα Επιμελητήρια της Κρήτης γι’ αυτή τους τη δράση στην Αθήνα), να είναι και ο “παίχτης” της αποψινής ενημερωτικής σύσκεψης; Χάθηκε ένας υπουργός ή υφυπουργός Οικονομικών, Οικονομίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, ακόμη κι ακόμη ο υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας του ΥΠ.ΕΞ. ή του Τουρισμού; Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι αρμόδιος και για το 2ο Παγκρήτιο Forum Προϊόντων;

Ο φέρελπις και ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πώς τα δέχεται όλα αυτά ή παίζει ρόλο εδώ η επιμελητηριακή αλληλεγγύη με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου; Συνεχίζει μήπως ο τελευταίος σε φουλ προεκλογική τροχιά, αντί να είναι πρόεδρος όλων των βουλευτών, πολιτευτών και υποψήφιων βουλευτών, να είναι πρόεδρος μόνο για έναν;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News