Σαν τα λαχανικά και τα φρούτα της Κρήτης…

Παραπολιτικά
Σαν τα λαχανικά και τα φρούτα της Κρήτης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ξένα είναι επικίνδυνα;

Αν θέλουμε ως χώρα να έχουμε στα ράφια μας - έστω στα νωπά λαχανικά και φρούτα - όσο γίνεται πιο καθαρά και ασφαλή προϊόντα, ας στηρίξουμε τους αγρότες μας, γιατί διαφορετικά θα έχουμε τα τουρκικά, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη δημόσια υγεία... 578 περιπτώσεις φρούτων και λαχανικών που εισήχθησαν σε χώρες της Ε.Ε. βρέθηκαν με υπερβολική παρουσία φυτοφαρμάκων μέσα στο περασμένο έτος από το Σύστημα Ταχείας Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF)!...

Οι πιπεριές ήταν το προϊόν που έφτασε από την Τουρκία και παρουσίασε τον μεγαλύτερο αριθμό, 78 περιπτώσεων, υπερβολικής παρουσίας φυτοφαρμάκων, που στις περισσότερες περιπτώσεις καταστράφηκαν φτάνοντας στα σύνορα της κοινότητας.

Ακολουθούν τα λεμόνια με 72 ειδοποιήσεις, τα σταφύλια με 48, τα μανταρίνια με 23, τα ρόδια με 13, 12 περιπτώσεις στα πορτοκάλια, με τα υπόλοιπα να κατανέμονται μεταξύ διαφόρων προϊόντων φρούτων και λαχανικών.

Την Τουρκία ακολουθούν η Αίγυπτος με 40, η Ινδία και η Ουγκάντα με 21 η καθεμία, η Κένυα με 18 και η Κίνα με 16, ενώ 13 κρούσματα έχουν βρεθεί σε φρούτα και λαχανικά από την Ταϊλάνδη, 10 από τη Μαδαγασκάρη και 9 σε προϊόντα του Ισημερινού και του Ιράν, που συμπληρώνουν τη λίστα των 10 χωρών στα φρούτα και τα λαχανικά των οποίων έχει εντοπιστεί υπέρβαση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στις περισσότερες περιπτώσεις, με 8 περιπτώσεις. Οι περισσότερες απορρίψεις φορτίων φρούτων και λαχανικών της Τουρκίας έγιναν από τη Βουλγαρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News