Το παρασκήνιο, η συνεννόηση και η Χρυσή!

Παραπολιτικά
Το παρασκήνιο, η συνεννόηση και η Χρυσή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψιθυριζόταν, γραφόταν αλλά τώρα ειπώθηκε κιόλας, ότι η συνεργασία Πλακιωτάκη (υπουργός Ναυτιλίας), Καλαντζάκη (δήμαρχος Ιεράπετρας) και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, δηλαδή Κοζυράκη, δεν ήταν και πολύ καλή, με φόντο την απόφαση απαγόρευσης επισκεπτών στη νήσο Χρυσή, που εκδόθηκε πέρυσι και έληξε φέτος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ερωτηθείς στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV”, είπε ευθέως ότι δεν ήταν σύμφωνος με την καθολική απαγόρευση που ίσχυσε πέρυσι και πως τουλάχιστον φέτος θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα που και το νησί θα προστατεύεται και ο τουρισμός δε θα αποκλείεται, γιατί χάνονται σοβαρά τουριστικά έσοδα. Μάλιστα, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι από το ένα άκρο πήγαμε στο άλλο και αυτό δεν ήταν καλό, ενώ ανέφερε ότι με τα μέτρα της προστασίας που ίσχυσαν πέρυσι υπήρξαν και ατυχήματα που έγιναν στη Χρυσή κατά την αποβίβαση, γιατί δεν μπορούσαν να δέσουν καλά τα σκάφη.

Από την άλλη πλευρά, η ειδική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, στην ίδια εκπομπή της “ΚΡΗΤΗ TV” μία εβδομάδα νωρίτερα, είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι ήταν ο μόνος τρόπος να προστατευτεί το νησί, πως είχε αρχίσει να καταστρέφεται από τους ανεμοφράκτες στην παραλία και πως στους 12 μήνες απαγόρευσης παρατηρείται μια μικρή αλλά υπαρκτή αναγέννηση. Και εκείνη τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ίσως με λίγη απαγόρευση και λίγους τουρίστες για τη φετινή χρονιά, μάλλον όμως ελεγχόμενη και με αρίθμηση θέσεων επισκεπτών ανά ημέρα.

Πάντως, φαίνεται ότι σιγά-σιγά οι οξύνσεις υποχωρούν και εντέλει ίσως υπάρξει μια καλή συνεννόηση για το καλό του τόπου και του τουρισμού. Η κ. Κοζυράκη, πάντως, είχε τονίσει ότι είχε δεχτεί πέρυσι “πόλεμο” και από τον Δήμο Ιεράπετρας και από τοπικούς ξενοδόχους για το θέμα της Χρυσής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News