Οι πιο δραστήριοι βουλευτές

Παραπολιτικά
Οι πιο δραστήριοι βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από αυτούς, ο δεύτερος μάλιστα στη σχετική λίστα, είναι και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Βαρδάκης, έχοντας καταθέσει και συνυπογράψει τον τελευταίο χρόνο περίπου 900 ερωτήσεις

Εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταγράφονται στους δέκα πρώτους πιο δραστήριους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Ένας από αυτούς, ο δεύτερος μάλιστα στη σχετική λίστα, είναι και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Βαρδάκης, έχοντας καταθέσει και συνυπογράψει τον τελευταίο χρόνο περίπου 900 ερωτήσεις.

Ο κ. Βαρδάκης βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προς την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς όλα τα υπουργεία, ενώ συγκεκριμένα στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (2019 έως σήμερα) βρίσκεται αρκετά ψηλά, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία. Τον στόλο των πιο “ενεργών” βουλευτών οδηγεί η κ. Πούλου Παναγιώτα (Βοιωτίας), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η κ. Μάλαμα Κυριακή (Χαλκιδικής).

Γεγονός είναι πάντως πως στη λίστα που παρουσιάζει τους πιο “δραστήριους” βουλευτές δεν υπάρχει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αλλά ούτε και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Και είναι λογικό καθότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής. Τα στατιστικά στοιχεία για τη δράση των βουλευτών, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω του Vouliwatch, όπου οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν και να αξιολογούν το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News