Σε ποια ηλικία σταματάμε να οδηγούμε;

Παραπολιτικά
Σε ποια ηλικία σταματάμε να οδηγούμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το χθεσινό τροχαίο στα Χανιά είναι αν μη τι άλλο αναγκαίο να τεθεί εκ νέου το θέμα της ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης και της υποβολής ιατρικών εξετάσεων από τους οδηγούς

Ο χθεσινός θάνατος ηλικιωμένου στα Χανιά, ενώ οδηγούσε επί της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου στον Μακρύ Τοίχο, είχε σαν αποτέλεσμα το Ι.Χ. του να κινηθεί για λίγα δευτερόλεπτα ανεξέλεγκτα και να καρφωθεί σε άλλα Ι.Χ., προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Με δεδομένο πως δεν είναι το μοναδικό τροχαίο με αυτά τα χαρακτηριστικά - πρόσφατο τροχαίο μέσα στην πόλη αποδίδεται στα ίδια αίτια - είναι αν μη τι άλλο αναγκαίο να τεθεί εκ νέου το θέμα της ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης και της υποβολής ιατρικών εξετάσεων από τους οδηγούς.

Είναι γνωστό πως ειδικά στην ενδοχώρα της Κρήτης συναντά κανείς ακόμη και υπερήλικες να οδηγούν και συνήθως αρνούνται να εγκαταλείψουν το τιμόνι. Ωστόσο στο πλαίσιο της περίφημης οδηγικής κουλτούρας είναι ίσως καιρός για εντατικούς ελέγχους, στη λογική πάντα της πρόληψης και της ασφάλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News