«Έφυγε» η αδελφική φίλης της Ντόρας, Μπουμπού Παπαδομανωλάκη

Παραπολιτικά
«Έφυγε» η αδελφική φίλης της Ντόρας, Μπουμπού Παπαδομανωλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Παπαδομανωλάκη διετέλεσε προϊσταμένη στη ΔΕΗ Χανίων, δημοσιογράφος και διευθύντρια στα ΚΕΚ «Ιδέα». Ήταν ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., ενεργό μέλος του δήμου Βουκολιών και μέλος του φιλολογικού συλλόγου Χρυστόστομος.

Θλίψη στην κοινωνία των Χανίων προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Αντωνίας Μποτωνάκη Παπαδομανωλάκη, γνωστής ως «Μπουμπού», που έσβησε σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 69 ετών. Κόρη του Μιχάλη Μποτωνάκη, στενού φίλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1942, φιλόλογου και γυμνασιάρχη, παντρεμένη με τον γνωστό ακτινολόγο των Χανίων Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και τρία εγγόνια, ήταν ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό δράση της στα κοινωνικά πράγματα της πόλης.

Διετέλεσε προϊσταμένη στη ΔΕΗ Χανίων, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Κήρυκας» και διευθύντρια στα ΚΕΚ «Ιδέα». Ήταν ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., ενεργό μέλος του δήμου Βουκολιών και μέλος του φιλολογικού συλλόγου Χρυστόστομος.

Η Μπουμπού ήταν επίσης γνωστή ως η αδελφική φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία από την Αμερική όπου βρίσκεται αποχαιρέτισε με ένα σπαρακτικό μήνυμα την παιδική φίλη και κουμπάρα της. «Πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει; Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει ιερότερο πράγμα από την φιλία, γιατί τους φίλους τους διαλέγεις και σε διαλέγουν. Εσύ για μένα ήσουν το διαχρονικό στήριγμά μου. Στα κάτω μου ήσουν πάντα εκεί, στις χαρές δίπλα μου. Εσύ με την δύναμή σου, τον εκρηκτικό σου χαρακτήρα, το γέλιο και την ανοιχτωσιά σου, την αποφασιστικότητα και τη γενναιοδωρία σου. Γενναιόδωρη σε όλα, τα υλικά αγαθά, τα συναισθήματα, αλλά κυρίως την αγάπη που έδινες απλόχερα σε όλους. Δεν πρόλαβες να καλοχαρείς την Αντωνία, μου φαίνεται πως σου μοιάζει ήδη. Καλό ταξίδι Μπουμπού μου, κανείς για μένα δεν θα μπορέσει να καλύψει την απουσία σου».

Τη θλίψη του για τον χαμό της Αντωνίας Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής. «Η αγαπητή σε όλους Μπουμπού, από όποια θέση ευθύνης κατείχε κατά την διάρκεια της ζωής της, άφησε πλούσιο έργο. Έδειχνε πάντοτε ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των συμπολιτών μας, και τους συνέδραμε με κάθε τρόπο» ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ο.Α.Κ. τονίζοντας πως «η αγαπητή Αντωνία υπήρξε μια έντονη και πολυεπίπεδη προσωπικότητα για τα Χανιά. Ένας άνθρωπος που

αγάπησε την πόλη της, κι έδωσε αθόρυβους αλλά καλούς και αποτελεσματικούς αγώνες γι’ αυτήν. Μια γυναίκα που τίμησε όσο λίγες τον όρο της λέξης «φιλία», η οποία αγάπησε και αγαπήθηκε πραγματικά».

Η σχετική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

(φωτογραφία twitter)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News