Κάθε μέρα 1.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης

Παραπολιτικά
Κάθε μέρα 1.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν πως λαμβάνουν και πάλι “φουσκωμένους” λογαριασμούς ρεύματος, με τους παρόχους (στους οποίους διαμαρτύρονται) να τους ενημερώνουν ότι πρόκειται για «αναδρομικά» από τις ρήτρες αναπροσαρμογής, έστω και αν αυτές έχουν καταργηθεί!

Με τη “γλώσσα” των αριθμών ακολουθούν στοιχεία που προκαλούν πραγματικά θλίψη, αλλά και “τροφή” για σκέψη ως προς τις αντοχές της κοινωνίας των πολιτών. Κάθε μέρα πραγματοποιούνται χίλιες εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Εξήντα χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλουν πως λαμβάνουν και πάλι “φουσκωμένους” λογαριασμούς ρεύματος, με τους παρόχους (στους οποίους διαμαρτύρονται) να τους ενημερώνουν ότι πρόκειται για «αναδρομικά» από τις ρήτρες αναπροσαρμογής, έστω και αν αυτές έχουν καταργηθεί!

Πολλαπλασιάζονται οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις τους, λόγω της αύξησης των επιτοκίων, απόρροια των πληθωριστικών. Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο στις τιμές θα αγγίξουν και το 25%! Αυξήσεις που μπορεί να μη φτάσουν εν τω συνόλω τους στους λογαριασμούς, θα επιβαρύνουν όμως τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους ίδιους τους φορολογούμενους, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις πιθανότητες για επιπλέον “μέτρα στήριξης”! Την ίδια στιγμή, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με την Ενδιάμεση Έκθεση, ζητά να μην περάσει ο πληθωρισμός στους μισθούς, ως μια μάλιστα από τις έξι προϋποθέσεις για την καλή πορεία της οικονομίας και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Εντωμεταξύ, από τον Ιανουάριο αναμένονται αυξήσεις σε τουλάχιστον 500 προϊόντα. Το ύψος των ανατιμήσεων αυτών μάλιστα, όπως προαναγγέλλεται, θα φτάσει μεσοσταθμικά στο 10%! Εννέα στα δέκα νοικοκυριά θα πληρώσουν από την τσέπη τους επιπλέον περίπου 15% στο συνολικό ποσό των νέων αυξήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας. Αυτά...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News