Γιατί να μην υπάρχει εφημερία για έναν τετράποδο και καλόκαρδο φίλο

Παραπολιτικά
Γιατί να μην υπάρχει εφημερία για έναν τετράποδο και καλόκαρδο φίλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί γίνεται για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών όπου θα μπορούσαν να σωθούν τα ζωάκια αν υπήρχε κάποιο κτηνιατρείο ανοιχτά και τις βραδινές ώρες;

Το ρολόι δείχνει 12.30 τα μεσάνυχτα. Ο σκυλάκος αρχίζει και βαριανασαίνει.

Προσπαθεί να αναπνεύσει και να σταθεί στα πόδια του. Πέφτει κάτω, ξανασηκώνεται.

Ο ιδιοκτήτης έντρομος, αρχίζει να ψάχνει διαδικτυακά να δει που μπορεί να βρει κάποιο ανοιχτό κτηνιατρείο.

Μάταια! Στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Ηρακλείου, με πληθυσμό άνω των 200.000 ανθρώπων, δεν υπάρχει, βλέπετε κανένα κτηνιατρείο να λειτουργεί μετά τις 9-10 το βράδυ.

Μπορείς να βρεις εφημερεύον φαρμακείο. Μπορείς  να  βρεις εφημερεύον βουλκανιζατέρ αν τύχει και πάθεις λάστιχο.

Αλλά αν -ω μη γένοιτο -τύχει να πάθει κάτι το σκυλάκι, το γατάκι σου, η οποιοδήποτε ζωάκι, δυστυχώς την έβαψες...

Δεν υπάρχει μέριμνα δυστυχώς για λειτουργία εφημερεύοντος κτηνιατρείου, ούτε καν για κάποιον κτηνίατρο να είναι σταντ μπάι έστω τις βραδινές ώρες να δώσει μια φροντίδα σε έκτακτο περιστατικό.

Ο άτυχος ιδιοκτήτης της πραγματικής ιστορίας μας, που συνέβη προχθές αργά το βράδυ  το ανακάλυψε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Με τη κατάσταση του σκυλιού του να επιδεινώνεται λεπτό προς λεπτό  ο ίδιος άρχισε μέσω γνωστών να ψάχνει κινητά τηλέφωνα κτηνιάτρων. Βρήκε κάποιους αριθμούς και άρχισε , πανικόβλητος, απευθείας τις κλήσεις

Αλλά εις μάτην!

Κανείς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο του.

Λίγα λεπτά μετά το άτυχο σκυλάκι ξεψύχησε . Εκεί μπροστά στο σοκαρισμένο άνθρωπο του άφησε τη τελευταία του πνοή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και επειδή  κατά το πιθανότερο ενδεχόμενο, είχαμε διάταση και συστροφή στομάχου, και να έβρισκε τελικά κάποιο κτηνίατρο ο άνθρωπος μάλλον δεν θα άλλαζε κάτι. Ήταν ήδη αργά  για το έρμο σκυλάκι.

Όμως τί γίνεται για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών όπου θα μπορούσαν να σωθούν τα ζωάκια αν υπήρχε κάποιο κτηνιατρείο ανοιχτά και τις βραδινές ώρες;

Γιατί να μην υπάρχει μια μέριμνα για εφημερεύουσα λειτουργία στο Ηράκλειο, όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα με τόσους χιλιάδες ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων , για να μην ξεχάσουμε επίσης και τα τόσες χιλιάδες αδέσποτα;

Και τα ζωάκια ψυχές έχουν. Ψυχές έχουν  οι ιδιοκτήτες τους που κάνουν το σταυρό τους να μην τύχει τίποτε μετά τις 9-10 το βράδυ που κατεβάζουν ρολά τα κτηνιατρεία στην πόλη μας.

Κρίμα κι άδικο δεν είναι; Ας υπάρξει, λοιπόν,  κάποια πρωτοβουλία και μέριμνα λοιπόν, είτε με κυλιόμενες  εφημερίες είτε με κάποιο κτηνιατρείο με συνεχόμενη λειτουργία είτε με κάποια άλλη εναλλακτική φόρμουλα, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τέτοιες έκτακτες καταστάσεις τα βράδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News