Εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Παραπολιτικά
Εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκοπό την εξαγγελία ενός προεκλογικού προγράμματος με αριστερό και κοινωνικό πρόσημο ενόψει μιας δύσκολη όπως φαίνεται επικείμενης προεκλογικής περιόδου

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέβηκαν και θα κατεβούν στην Κρήτη με σκοπό την εξαγγελία ενός προεκλογικού προγράμματος με αριστερό και κοινωνικό πρόσημο ενόψει μιας δύσκολη όπως φαίνεται επικείμενης προεκλογικής περιόδου. Τη σκυτάλη την πήραν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο κ. Σταθάκης και η κ. Δούρου που άσκησαν δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμού στο ζήτημα της ενέργειας, ενώ ενδυνάμωσαν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ως ένας πολιτικός σχηματισμός που αναζωογόνησε το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακολουθούμενη πολιτική στον ενεργειακό τομέα, άσκησε χθες το βράδυ από το Ρέθυμνο ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και την ενεργειακή κρίση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην υπουργός η ενεργειακή κρίση βρήκε την Ελλάδα στο επίκεντρο του πιο ακραία ιδιωτικοποιημένου τομέα της ενέργειας, μιλώντας για μία πλήρως αποτυχημένη πολιτική σε επίπεδο κρατών μελών της Ευρώπης.

«Η πολιτική της ΝΔ ήταν η χειρότερη στην Ευρώπη. Όλες οι κυβερνήσεις πήραν κάποια μέτρα. Η Γερμανία και η Γαλλία έβαλαν πλαφόν στην λιανική τιμή , η Αγγλία στην χοντρική τιμή, η Ισπανία και η Πορτογαλία έφτιαξαν ένα μοντέλο με πλαφόν σε όλες τις κατηγορίες ενέργειας που παράγεται. Η Ελληνική κυβέρνηση ήταν η μοναδική στην Ευρώπη που επιδοτεί επί δεκαοχτώ μήνες μόνο τα τιμολόγια, επιδοτώντας ουσιαστικά την κερδοσκοπία όλου του ενεργειακού τομέα» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υποστήριξε: «Δε δίνουμε μόνο τη μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που μας φέρνει στα πιο πρόσφατα χρόνια της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, στα χρόνια της κοινωνικής, οικονομικής, ηθικής και δημοκρατικής χρεοκοπωίας. Δε μπορούμε να ξεχνάμε ότι στο Λεκανακοπέδιο της Αττικής είχαν σημειωθει 5000 αυτοκτονία κι 350.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν βάλει λουκέτο».

«Μυρίζοντας εκλογές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε προ ημερών ο πρωθυπουργός, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τις εθνικές κάλπες που «έρχονται» εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευτούν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρώτος λόγος είναι επειδή παραδώσαμε μια νοικοκυρεμένη οικονομία με ένα μεγάλο απόθεμα που επέτρεψε στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της τα επόμενα χρόνια και η Νέα Δημοκρατία θα μας παραδώσει μια οικονομία με δεκάδες προβλήματα κληροδοτημένα για την επόμενη διακυβέρνηση. Ο δεύτερος λόγος γιατί παραδώσαμε μια οικονομία με σχετικά καλή κοινωνική συνοχή» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Ημερίδα στο Ηράκλειο

Τέλος, είναι άξιο αναφοράς πως η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου διοργανώνει το επικείμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00 μμ, ημερίδα θέμα: με θέμα: «Δικαιοσύνη παντού-6 εθνικές προτεραιότητες».

Θα μιλήσουν η βουλευτής Επικρατείας, Τομεάρχης Οικονομικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΙBIS STYLES HERAKLION CENTRAL.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News