«Ποδαρικό» στο ανακαινισμένο Δημαρχείο

Παραπολιτικά
«Ποδαρικό» στο ανακαινισμένο Δημαρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θεματική του Προγράμματος Erasmus, την οποία μελετούν και με την οποία ανταλλάσσουν ιδέες και πρακτικές και βιώνουν κοινές εμπειρίες οι συμμετέχοντες, είναι “Increasing full success with tremble clef” (“Αυξάνοντας τη σχολική επίδοση με το κλειδί του σολ”) και επικεντρώνεται στη μουσική

Μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου εγκαινίασαν την προηγούμενη εβδομάδα το ανακαινισμένο Δημαρχείο στο Ρέθυμνο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη φιλοξενία 40 μαθητών και μαθητριών γυμνασίου και των συνοδών τους από σχολεία της Ευρώπης και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus”.

Ο Γιώργος Μαρινάκης υποδέχτηκε θερμά τους μαθητές και, αφού τους ξενάγησε στους ανακαινισμένους χώρου του Δημαρχείου, τους μίλησε για την ιστορία του Ρεθύμνου ώστε να γνωρίζουν τα βασικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά του τόπου που τους φιλοξενεί. Τους συνεχάρη θερμά για τη συμμετοχή τους στο καινοτόμο και ωφέλιμο αυτό πρόγραμμα, καθώς και για τη θετική τους διάθεση να συνεργαστούν και να μοιραστούν γόνιμες εμπειρίες από αυτές που συνέχουν τους λαούς και συμβάλλουν στη διατήρηση της αρμονικής τους συνύπαρξης.

Η πολυμελής αντιπροσωπία, στη νέα αίθουσα του Δ.Σ., αποτελούταν από τον επικεφαλής συντονιστή του Προγράμματος Erasmus για το 2ο Γυμνάσιο, καθηγητή κ. Παύλο Τομζά και την κ. Μαγδαληνή Βροντάκη, καθηγήτρια, καθώς και 6 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου, οι οποίοι συνόδευαν συνομηλίκους τους μαθητές από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Τουρκία.

Η θεματική του Προγράμματος Erasmus, την οποία μελετούν και με την οποία ανταλλάσσουν ιδέες και πρακτικές και βιώνουν κοινές εμπειρίες οι συμμετέχοντες, είναι “Increasing full success with tremble clef” (“Αυξάνοντας τη σχολική επίδοση με το κλειδί του σολ”) και επικεντρώνεται στη μουσική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News