Η Μελόνι δίνει... εξετάσεις ενώπιον των "αγορών"

Παραπολιτικά
Η Μελόνι δίνει... εξετάσεις ενώπιον των "αγορών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H πραγματική εξουσία στον κόσμο εδράζεται σε αυτό που συλλογικά ονομάζεται “αγορές”. Όχι, δεν είναι κάτι απρόσωπο οι “αγορές”, είναι μια (αρκετά μεγάλη, αλλά απειροελάχιστα μικρή αν τη συγκρίνεις με τον παγκόσμιο πληθυσμό) ομάδα ανθρώπων, που έχουν αμύθητα πλούτη και χειραγωγεί τις οικονομίες, αποκομίζοντας περισσότερα κέρδη.

Αυτή λοιπόν η μεγάλη και ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, που ανήκουν σχεδόν στο σύνολό τους στις 3.000 πλουσιότερες οικογένειες του πλανήτη, ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις με... το κούνημα ενός δαχτύλου.

Σε αυτήν την ομάδα, στις “αγορές”, λογοδοτεί και η (ακροδεξιά) νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μελόνι. Το αν οι αγορές θα της επιτρέψουν να κυβερνήσει, εξαρτάται από το ποιον θα τοποθετήσει ως υπουργό Οικονομικών. Είναι οι... εξετάσεις της. Μέχρι τώρα τα ’χει πάει μια χαρά, το πρόγραμμά της είναι η χαρά του Ιταλού μεγαλοκαπιταλιστή, αλλά το κρίσιμο τεστ είναι το πρόσωπο του ΥΠ.ΟΙΚ. Θα είναι τεχνοκράτης, ευρωπαϊστής και άρα υπάλληλος των αγορών; Αν ναι, η Μελόνι θα πάρει τον “αέρα” που θέλει για να ξεκινήσει. Αν όχι... σε έξι μήνες η Ιταλία θα ψάχνει για νέα κυβέρνηση. Άντε να δούμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News