default-image

Επιτέλους αναστηλώνουν τον ναό! - Χαμόγελα για την Κεραλιμανιώτισσα

Παραπολιτικά
Επιτέλους αναστηλώνουν τον ναό! - Χαμόγελα για την Κεραλιμανιώτισσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνε πέντε χρόνια αγώνα και αγωνίας, όπου το πράγμα δεν πήγαινε άλλο κι αν δε λαμβάνονταν μέτρα, ο ιστορικός ναός της Παναγίας - κτίσμα του 855 - κινδύνευε με κατάρρευση στην Ψαρή Φοράδα.

Πέντε χρόνια αγωνίας, γραφειοκρατίας, υπομονής, επιμονής, στεναχώριας...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το νερό που έμπαινε από κάθε σημείο της οροφής, προκαλούσε ανεπανόρθωτες ζημιές στο κτήριο, πλημμύριζε στο εσωτερικό του και προκαλούσε φόβους για την ασφάλεια των πιστών, μετά και τη μετατόπιση του σφηνοειδούς λίθου.

Εφημέριος, κάτοικοι της Ψαρής Φοράδας, φορείς και πιστοί από κάθε γωνιά ξεκίνησαν τον αγώνα σωτηρίας του Ιερού Ναού. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δέχτηκε την προσφορά του Αγροτικού Συλλόγου και το κτίσμα σκεπαζόταν με νάιλον χοντρό, στην προσπάθεια τουλάχιστον τον χειμώνα να μην επιβαρύνεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πέντε χρόνια αφοσίωσης στον στόχο, πίστης, προσευχής...

Οι υποσχέσεις, τα έγγραφα και οι υπογραφές έδιναν κι έπαιρναν. Σε γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών οι τόνοι συχνά ανέβαιναν, ο δημόσιος λόγος σε πολλές περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός...

«Δοκιμαστήκαμε όλοι μπροστά στη Χάρη της. Μας κράτησε όμως ενωμένους ο πατήρ Νικόλαος. Ο εφημέριος, που με την επιμονή που κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις όλων μας.

Πέντε χρόνια μετά οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών της Κεραλιμανιώτισσας πήραν σάρκα και οστά. Ευχή να φτάσει η σωτηρία της στο τέλος, καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν...

Χαμογελάμε ωστόσο, κάνουμε σταυρό και “επιβλέπουμε” διακριτικά την πορεία των εργασιών.

Πατήρ Νικόλαε, συνέχισε, μην αφήσεις τίποτα στο αύριο και στην τύχη του», αναφωνούν οι κάτοικοι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News