Τρέχουν να αγοράσουν φακούς και γεννήτριες

Παραπολιτικά
Τρέχουν να αγοράσουν φακούς και γεννήτριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον φόβο της επέλασης “σιβηρικού χειμώνα” βιώνουν οι Βρετανοί, μετά από τις ανακοινώσεις Ofgem και National Grid, σύμφωνα με τις οποίες τα νοικοκυριά στη Γηραιά Αλβιόνα πρέπει να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου, υπό τον φόβο μπλακ-άουτ.

Ο βρετανικός ρυθμιστής των βιομηχανιών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, ο Ofgem, ανακοίνωσε ότι τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού κατά το δυνατόν αυτό τον χειμώνα, για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους και να περιορίσουν τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος.

Την ίδια στιγμή, η National Grid, η βρετανική πολυεθνική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προειδοποίησε αυτό τον μήνα ότι η Βρετανία πιθανόν να αντιμετωπίσει τρίωρες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε οικίες και επιχειρήσεις αυτό τον χειμώνα, αν δεν μπορέσει να εισαγάγει ενέργεια από την Ευρώπη, και ότι αγωνίζεται να προσελκύσει επαρκείς εισαγωγές για να τροφοδοτήσει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Και οι... προτεστάντες Βρετανοί έσπευσαν να αγοράσουν φορητές γεννήτριες, φακούς κεφαλής, ισοθερμικά εσώρουχα, κεριά, γάντια, ρόμπες και παπλώματα.

Από τη σύγκριση δεδομένων από τις πρώτες 11 μέρες του Οκτωβρίου 2021 με την ίδια περίοδο αυτή τη χρονιά, προκύπτει αύξηση 203% στις πωλήσεις των γεννητριών και 43% στις πωλήσεις φακών και φακών κεφαλής.

«Παρότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η National Grid θα χρειαστεί να καταφύγει σε μπλακ-άουτ αυτή την εβδομάδα, είναι σαφές ότι οι πελάτες προετοιμάζονται γι' αυτό το χειρότερο δυνατό σενάριο», ανέφερε εκπρόσωπος του Toolstation, σημειώνοντας ότι οι γεννήτριες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν ηλεκτρικές συσκευές όπως λάμπες, αερόθερμα και τηλεοράσεις...

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News