Θλιβερή η εικόνα των παλιών πεζοδρομίων

Παραπολιτικά
Θλιβερή η εικόνα των παλιών πεζοδρομίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ή και για μαμάδες με τα μωρά τους στα καροτσάκια εξελίσσεται σε πολλές περιπτώσεις σε άθλο

Μπορεί ο Δήμος Χανίων να ενέταξε τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το Δημαρχείο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μελλοντικά να αντικατασταθούν όλα τα πεζοδρόμια, ωστόσο η εικόνα σε ολόκληρη την πόλη - πλην κάποιων εξαιρέσεων - είναι επιεικώς θλιβερή. Πόσω δε μάλλον όταν όλοι μιλούν για παρεμβάσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας.

Κάθετοι δρόμοι στις κεντρικές οδούς Κυδωνίας και Χατζημιχάλη Γιάνναρη, αλλά και οδοί πιο μακριά από το κέντρο, διαθέτουν πεζοδρόμια που παραπέμπουν σε δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ακόμη και τα πεζοδρόμια στην πιο πολυσύχναστη πλατεία των Χανίων, την πλατεία Δικαστηρίων, εμφανίζουν εκτεταμένες φθορές.

Η κίνηση για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ή και για μαμάδες με τα μωρά τους στα καροτσάκια εξελίσσεται σε πολλές περιπτώσεις σε άθλο.

Με ρεαλιστική ματιά και χωρίς καμία δόση υπερβολής, όταν η δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται για την ανάπτυξη και για πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, όταν επιμένει να μιλά για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, είναι, αν μη τι άλλο, απαράδεκτο τα πεζοδρόμια να παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα. Δυστυχώς η καθημερινότητα εξακολουθεί να είναι σε δεύτερο πλάνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News