Ηράκλειο: Φούρναρης καλείται να πληρώσει 2.000 ευρώ λογαριασμό ρεύματος...

Κρήτη
Ηράκλειο: Φούρναρης καλείται να πληρώσει 2.000 ευρώ λογαριασμό ρεύματος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη του κλάδου, θα υπάρξουν νέα λουκέτα σε παραδοσιακούς φούρνους, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου

Από 1.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει 2.000 ευρώ ιδιοκτήτης παραδοσιακού φούρνου στο Ηράκλειο για τη μηναία κατανάλωση ρεύματος, πέρα από τις αυξήσεις- “φωτιά” στις πρώτες ύλες, όπως η ζάχαρη, η τιμή της οποίας αυξήθηκε κατά 10% μέσα σε δύο μέρες, και με την τιμή της μαγιάς να εκτοξεύεται κατά 30% μέσα σε λίγες μέρες!

«Αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη του κλάδου, θα υπάρξουν νέα λουκέτα σε παραδοσιακούς φούρνους, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά από την ενεργειακή κρίση», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ηρακλείου κ. Βασίλης Δαφέρμος, ο οποίος εκτιμά ότι θα υπάρξουν αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Το μεσημέρι κλείνουμε τα καταστήματά μας, χωρίς να καλύπτουμε τα έξοδά μας», σχολίασε ο κ. Δαφέρμος, ο οποίος ευελπιστεί να υπάρξουν επιπλέον μέτρα για τη μείωση του κόστους- “φωτιά” του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News