Στο «μικροσκόπιο» ο τουρισμός στη Σητεία

Παραπολιτικά
Στο «μικροσκόπιο» ο τουρισμός στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάρκεια της συνάντησης μπήκαν στο «μικροσκόπιο» η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σητείας, οι δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής, καθώς και η στενότερη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας

Όχι μόνο δεν έχει φτάσει στο pick της, αλλά έχει ακόμα πάρα πολλά περιθώρια και προοπτικές ανόδου η τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή της Σητείας, και για να συντελεστεί αυτή η πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και βεβαίως απαιτούνται να γίνουν νέες τουριστικές υποδομές...

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε κατά την πολύωρη συνάντηση του δημάρχου Σητείας, Γιώργου Ζερβάκη, με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, και τον αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Κώτσογλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης μπήκαν στο «μικροσκόπιο» η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σητείας, οι δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής, καθώς και η στενότερη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η προϊστάμενη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Λαβδάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣ κ. Νίκος Διαλυνάς, ο κ. Κώστας Βασιλάκης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Μανόλης Μακρονικολάκης.

Η περιοχή του Δήμου Σητείας διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις-υποδομές για να διεκδικήσει, με σωστό σχεδιασμό, το μερίδιο που αναλογεί στην τουριστική ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η Σητεία είναι ένας «κρυμμένος παράδεισος» που, για όσους γνωρίζουν, είναι αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Πρόθεση όλων των εμπλεκομένων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάδειξης και προώθησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News