"Δεν ελέγχεται εύκολα μια πολεμική σύγκρουση"

Παραπολιτικά
"Δεν ελέγχεται εύκολα μια πολεμική σύγκρουση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια ο Ρεθυμνιώτης πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έβαλε μια άλλη διάσταση και οπτική στη συζήτηση ως προς την ενδεχόμενη διάρκεια μια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

«Εάν ξεκινήσει μια πολεμική αντιπαράθεση δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί μέχρι πού θα φτάσει»...

Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια ο Ρεθυμνιώτης πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έβαλε μια άλλη διάσταση και οπτική στη συζήτηση ως προς την ενδεχόμενη διάρκεια μια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, διαφορετική από την κοινή εκτίμηση περί σύγκρουσης που δε θα υπερβεί το χρονικό διάστημα μερικών ημερών.

«Μια σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Είναι σαν μια φωτιά που προσπαθείς να την ελέγξεις και δεν τα καταφέρνεις», σχολίασε, ενώ αναφερόμενος στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων τόνισε: «Έχουν γίνει κινήσεις για να γίνει διαχείριση της αναστάτωσης που προκαλεί η Τουρκία. Οι Τούρκοι με φραστικές πιέσεις και προτροπές δε μαζεύονται. Ζυγίζουν τα πράγματα και κάνουν αυτό που τους συμφέρει».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε σχετικά και με την έκτακτη συνάντηση του συμβούλου ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στην Κωνσταντινούπολη.

«Αν ο Σάλιβαν τούς δώσει τέτοιες επιλογές που να τους συμφέρει να σταματήσουν τις κλιμακώσεις, ενδεχομένως να σταματήσουν. Εγώ βλέπω ότι αυτό γίνεται αυτήν τη στιγμή. Ότι γίνεται κάποιο παζάρι. Προσπαθούν να τους καθησυχάσουν. Πώς γίνεται παράλληλα να πάει ο Σάλιβαν στην Κωνσταντινούπολη και την ίδια στιγμή σήμερα (σ. σ. χθες) να πάει ο Τσαβούσογλου στη Λιβύη; Είναι μια ιστορία που θα δημιουργήσει θέματα, αν ισχύουν αυτά που ακούμε δημοσιογραφικά, ότι η Λιβύη έχει πρόθεση να παραχωρήσει την ΑΟΖ της στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Ρεθυμνιώτης πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ αναφορικά με την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε: «Το προσωπικό είναι εξαιρετικό. Οι ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δυνατότητες να ανταποκριθούν είναι αρκετά σοβαρές. Σε μια πολεμική αντιπαράθεση δεν μπορείς να μετρήσεις ποιος θα κερδίσει ξεκάθαρα, το θέμα είναι τι ζημιά θα πάθουν και οι δύο από μια τέτοια σύγκρουση»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News