Τη «σκότωσε» ο πλειστηριασμός...

Παραπολιτικά
Τη «σκότωσε» ο πλειστηριασμός...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναι... Ένα ακόμη θύμα του τραπεζικού συστήματος. Γενικότερα θα έλεγα εγώ, του ίδιου του συστήματος... Μια γυναίκα που πέθανε, αφού η καρδιά της την πρόδωσε όταν έμαθε πως το σπίτι της βγαίνει σε πλειστηριασμό. Να είναι άραγε η πρώτη; Ή θα είναι η... τελευταία;

Μια συγκλονιστική υπόθεση... Μια τραγωδία που έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία της Λαμίας. Όπως έχει γραφτεί, επρόκειτο για την πρώτη της κατοικία. Η καρδιά της δεν άντεξε όταν έμαθε για την έξωση από το σπίτι της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έπαθε το σύνδρομο “broken heart”.

Η συγκεκριμένη μυοκαρδιοπάθεια έχει όλα τα σοβαρά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής και η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Στο σπίτι έμενε και ο γιος της 56χρονης, με τη γυναίκα του και το μωράκι τους.

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς

Γνωστό και ως Takotsubo, το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς μπορεί να προκληθεί από ακραία συναισθήματα, όπως η στενοχώρια και το πένθος, ή από καταστάσεις που προκαλούν υψηλά επίπεδα άγχους, όπως η απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου ή ένα διαζύγιο.

Πρακτικά, είναι σαν το έμφραγμα, αφού τα συμπτώματα είναι ίδια - πόνος στο στήθος και δύσπνοια - ενώ η διάγνωσή του μπορεί να γίνει μόνο μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων. Παρόλο που ακόμα γίνονται έρευνες σχετικά με τη συγκεκριμένη πάθηση, το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς, αντιθέτως από το έμφραγμα, είναι αντιμετωπίσιμο και δεν οδηγεί απαραίτητα στον θάνατο. Ο κίνδυνος, γενικά, είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες παρά για τους άντρες.

«Ζήτω οι Ιρανές»

Έσπασε τη σιωπή που επιχειρεί να επιβάλει το καθεστώς της Τεχεράνης. Ο διεθνής Ιρανός σέντερ φορ της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σαρντάρ Αζμούν, με story στο Instagram, αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στην πατρίδα του, στήριξε τον αγώνα των γυναικών και κατήγγειλε πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τούς απαγορεύει να μιλήσουν.

Ο διεθνής Ιρανός σέντερ φορ ξέσπασε για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του και τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν επιβεβαίωσε πως η Ομοσπονδία δεν αφήνει τους παίκτες να τοποθετηθούν, όμως αυτός πάει κόντρα, καθώς με την ανάρτησή του καταδίκασε αυτούς που «δολοφονούν με ευκολία» και εξέφρασε τη στήριξή του στις Ιρανές. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Daily Mail”, οι αρχηγοί Αλιρέζα Γιάχανμπας και Εχσάν Χατζισαφί είχαν κάνει σχετικές αναρτήσεις που κατέβηκαν.

Η ανάρτηση του Αζμούν έχει ως εξής: «Λόγω των κανόνων της Εθνικής ομάδας, δε μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή. Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα, είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους για το πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News