Ο χρόνος «πάγωσε» στο Αρκαλοχώρι

Παραπολιτικά
Ο χρόνος «πάγωσε» στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος «πάγωσε» στις 9:17 π.μ. της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021. Είναι η ώρα που ο σεισμός αφήνει πίσω του έναν νεκρό, γκρεμίζει σπίτια και κόπους μιας ολόκληρης ζωής στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Είναι το ρολόι που συνοδεύεται από πολλούς συμβολισμούς που βρίσκεται πλέον στον τοίχο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, για να θυμίζει τη στιγμή που η ζωή όλων των κατοίκων άλλαξε... Σπίτια που καταστράφηκαν, παντού πόνος και ερείπια. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό αποτυπώθηκε η πραγματικότητα που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος, καθώς στον χώρο του σχολείου εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφιών και έργων με την τεχνική του κολλάζ.

Πρεμιέρα για Λευτέρη-Χριστιάννα

Για 27η χρόνια, το «Καλό Μεσημέρι» επιστρέφει ανανεωμένο, με οικοδεσπότες τον Λευτέρη Κουμαντάκη και τη Χριστιάννα Σκούρα να συνεχίζουν την παράδοση με πλούσια και ξεχωριστή θεματολογία, παραμένοντας πρώτοι στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

Με αισιόδοξη διάθεση, αποκλειστικά θέματα, συναντήσεις, νέες τάσεις, άφθονο γέλιο, στιγμές συγκίνησης και φυσικά, μια καλή παρέα για να τα μοιραστείς, το «Καλό Μεσημέρι» κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου! Η ψυχαγωγική πρόταση της «ΚΡΗΤΗ TV», που χρόνια τώρα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών της Κρήτης και όχι μόνο, επιστρέφει με την πιο δυνατή ομάδα συνεργατών και θέματα που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν!

Η εκπομπή θα δίνει καθημερινά ραντεβού στις 3 μ.μ. στην «ΚΡΗΤΗ TV»!

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τον Απ. Μπουρνέλη

Με την αναγγελία του θανάτου του Απόστολου Μπουρνέλη, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με αισθήματα βαθιάς λύπης και πόνου ψυχής αποχαιρετούμε τον μακαριστό Απόστολο Μπουρνέλη, άνθρωπο των Εκκλησιαστικών Γραμμάτων, της Ιεραποστολής και της προσφοράς, και προσευχόμαστε εγκάρδια στον Τρισάγιο Θεό μας να ελεήσει την ψυχή του.

Ο αείμνηστος Απόστολος υπήρξε αρωγός στο έργο της Ιεραποστολής από των ετών της Αρχιερατικής μας διακονίας στο Καμερούν και έπειτα, ως ο πρώτος πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Γέφυρα της Αγάπης», με πολύτιμη προσφορά στα παιδιά της Αφρικής.

Συλλυπούμεθα τη σύζυγο και τα καλά του παιδιά, την Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία και όλους τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αναστράφηκαν.

Ο Δικαιοκρίτης Θεός να τον αναπαύσει».

Στη λογική του νόμιμου και του ανήθικου

Το θέμα θέτει το ΙΝ.ΚΑ. αναφερόμενο στη νέα τάση της βιομηχανίας βιοτεχνίας, καθώς κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα χειρότερη εις βάρος των εισοδημάτων μας, όπως σημειώνει.

Επικαλείται τις καταγγελίες των καταναλωτών περί ακρίβειας και απάτης-παραπλάνησης με μειωμένες ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες τροφίμων.

Στα παραδείγματα που επικαλείται περιλαμβάνονται τα εξής:

Μαργαρίνες από 250 γραμμάρια και 1,14 ευρώ, τώρα 200 γραμμάρια και 1,47 ευρώ. Μαργαρίνες 500 γραμμαρίων 5,45 ευρώ, τώρα 450 γραμμάρια και 5,76. Πατατάκια τον Ιούνιο 120 γραμμάρια 1 ευρώ, τώρα 105 γραμμάρια 1,5 ευρώ.

«Η μικρότερη ποσότητα αλλά με μεγαλύτερη τιμή είναι νόμιμη αλλά ανήθικη», επισημαίνει.

«Είναι μια κλοπή που δε φαίνεται, αλλά που υπάρχει και δυστυχώς δεν την καταλαβαίνουν οι πολλοί».

«Κλείνει» η εκκρεμότητα του Power Pass;

Αρκετοί δικαιούχοι αναμένουν ακόμα και για το Power Pass. Αφορά σε εκείνους που πήραν τα εκκαθαριστικά των λογαριασμών ρεύματος τον Ιούνιο και είχαν διαβεβαιώσεις ότι θα έπαιρναν τα “όποια” χρήματά τους είτε τον Αύγουστο είτε αρχές Σεπτεμβρίου.

Θα πληρωθούν οι δικαιούχοι μέχρι τη Δευτέρα, όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών και τα “έριξε” για την καθυστέρηση σε έναν πάροχο.

Δηλαδή τι έκανε;

Στην αναμονή οι δικαιούχοι. Στην πράξη μετράς τα λόγια.

Άγνοια κινδύνου και ρίσκο ζωής

Στα κρητικά βουνά οι περιπέτειες των τουριστών είναι καθημερινές. Η απώλεια προσανατολισμού και η ενεργοποίηση των ομάδων διάσωσης διαρκούν μήνες.

Το ρίσκο για τους επισκέπτες είναι ρίσκο ζωής. Ανεβαίνουν για να περπατήσουν χωρίς οδηγούς, κατάλληλο εξοπλισμό σε πολλές περιπτώσεις αγνοώντας το βιολογικό τους ρολόι, τον καιρό και την αγριάδα του τοπίου. Τους συνεπαίρνει εκείνο το πάθος για την εξερεύνηση του άγνωστου, κ.λπ.

Ρίσκο ζωής και για τους τρεις φίλους 53χρονου Γερμανού που εξαφανίστηκε όταν πήγε να εξερευνήσει το Καραμαϊκό σπήλαιο. Ήρθαν τρεις φίλοι του να τον σώσουν από τη Γερμανία, χάθηκαν όμως στη διαδρομή κι ο κρατικός μηχανισμός, αντί του ενός, έψαχνε τους τέσσερις.

Καμία προσπάθεια συνεργασίας, συνεννόησης και συντονισμού. Ξεροκέφαλοι, που βγήκαν μόνοι στο άγνωστο για τον φίλο τους. Μπράβο τους, αλλά μέχρι εκεί.

Κουβεντιάζεται χρόνια, αλλά το πρόβλημα παραμένει και δε μιλάω μόνο για το ποιος πληρώνει τον λογαριασμό της κινητοποίησης.

Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Περιφέρεια, Δήμοι, πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδόχοι, πόσο δύσκολο είναι να βρουν τους ανθρώπους μέσω συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, ορειβατικοί- περιπατητικοί- αθλητικοί, ώστε οι περίπατοι και η ορειβασία στα βουνά μας να γίνεται με ασφάλεια;

Το «δε μας αφορά» είναι το εύκολο. Το «μας αφορά το ρίσκο της ζωής τους», αλλά και το «κόστος» μήπως είναι ώρα να το δούμε;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News