Αντώνης Μανιτάκης: Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη της ακυβερνησίας

Παραπολιτικά
Αντώνης Μανιτάκης: Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη της ακυβερνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πάση θυσία επομένως αναζήτηση πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό θα κατέληγε στο αντίθετο του επιδιωκόμενου: στο ανάθεμά του για την ασυγχώρητη πολιτική ανευθυνότητά του και θα καταγραφόταν στην Ιστορία ως ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός!», σημειώνει ο ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Μαντιτάκης

*Του Αντώνη Μανιτάκη

Θα καταγραφόταν ως ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός «Η χώρα θα είναι για αρκετούς μήνες, αν γίνουν μάλιστα διπλές εκλογές, μια Πολιτεία ακυβέρνητη. Ενώ θα μαίνεται ένας παγκόσμιος, οικονομικός πόλεμος, ενώ θα απειλείται η εθνική μας κυριαρχία από την Τουρκία και ενώ θα κυριαρχεί η ακρίβεια, ο φόβος και η ανασφάλεια.

Για να πληρωθεί το ρηθέν, ‘‘των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν’’ προεκλογικά. Ποιος θα φέρει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής αστάθειας και ακυβερνησίας, τη στιγμή που η επιδίωξη κυβερνητικής σταθερότητας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, λόγω της συγκυρίας και είναι ένα ύψιστο συνταγματικό αγαθό; Αναμφίβολα ο πρωθυπουργός, που την προκάλεσε με την απερίσκεπτη και βεβιασμένη παραίτησή του, δεδομένου μάλιστα ότι θα λογοδοτούσε, ούτως ή άλλως, στις επικείμενες εκλογές.

Η πάση θυσία επομένως αναζήτηση πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό θα κατέληγε στο αντίθετο του επιδιωκόμενου: στο ανάθεμά του για την ασυγχώρητη πολιτική ανευθυνότητά του και θα καταγραφόταν στην Ιστορία ως ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός!».

*Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ – Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής της Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News