Σε θάλασσα γαλάζια…

Παραπολιτικά
Σε θάλασσα γαλάζια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και είναι πρωί, η φωτογραφία είναι ειδυλλιακή! Ένα ελληνικό ψαροκάικο αποτυπωμένο από τον φακό του Γιάννη Τσιγκένη ανοίγει την όρεξη να γευτούμε όσο καλοκαίρι απέμεινε. Χαλάρωση και ξεκούραση στο γαλάζιο και το μπλε της Κρήτης και μια καλημέρα για να κυλήσει όμορφα η μέρα!

Κλείδωσαν τουρίστα σε τουαλέτα στο λιμάνι

Μα, είναι αλήθεια το περιστατικό που έπεσε στην αντίληψή μας; Αν ναι, τότε είναι ντροπή! Στις δημόσιες τουαλέτες που διαχειρίζεται ο ΟΛΗ δίπλα στην ιχθυόσκαλα, παραδίπλα από την είσοδο του Κούλε, κλείδωσαν για περίπου 1,5 ώρα έναν τουρίστα που μπήκε να κάνει την ανάγκη του! Στο σημείο βρέθηκε με τη σύζυγό του και, όπως μου λένε, ήταν Παρασκευή βράδυ. Και ενώ ο 35χρονος έκανε την ανάγκη του, κάποιος κλείδωσε την πόρτα των τουαλετών! Η σύζυγός του, που βρισκόταν πιο πέρα, βλέποντας ότι καθυστερούσε ο άντρας της να γυρίσει από την τουαλέτα, πήγε να δει τι συμβαίνει! Βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και τον σύζυγό της από μέσα να ουρλιάζει και να ζητάει να του ανοίξουν! Εκείνη του έδινε θάρρος και ταυτοχρόνως ζητούσε βοήθεια, ενώ αναζητούνταν ποιος είναι ο... κλειδοκράτορας! Έφτασε μέχρι τους καταστηματάρχες και τον περιπτερά, ζητώντας βοήθεια...

Ύστερα από μιάμιση ώρα εγκλεισμού του 35χρονου στην τουαλέτα, τα κλειδιά βρέθηκαν και ένας σεκιούριτι του ΟΛΗ εμφανίστηκε να τα κραδαίνει! Άνοιξε την πόρτα και το περιστατικό έληξε... Έληξε; Αλήθεια, τι είναι όλα αυτά; Είμαστε μια φιλόξενη πόλη για τουρίστες αλλά και για ντόπιους; Παρέχουμε υποδομές; Πόσες δημόσιες τουαλέτες υπάρχουν; Και στα θέρετρα; Κάποια απάντηση, παιδιά, για το όλο θέμα υπάρχει;

Κλήρωσαν καραμπίνα;

Σοβαρά τώρα; Είναι αληθινό; Έχει κυκλοφορήσει ότι σε λαχειοφόρο σε κάποιο από τα κρητικά πανηγύρια κληρώνουν καραμπίνα! Ποιος και γιατί; Είναι νόμιμο; Αυτό είναι που αντιδράμε όλοι στην οπλοφορία/οπλοκατοχή και πως αμαυρώνει την Κρήτη; Και μετά κατηγορούμε τους Αμερικανούς για τους νόμους περί οπλοκατοχής!

«Πρόσεχε εκεί, έχουν όπλα...»

Και με αφορμή αυτό, θα σας περιγράψουμε από τη στήλη στιχομυθία τουρίστα με συγγενή του. Από θέρετρο της ανατολικής Κρήτης, Γάλλος τηλεφωνεί σε ανοικτή ακρόαση σε συγγενή του. Του λέει πως βρίσκεται στην Κρήτη και ο συγγενής στη Γαλλία τού απαντά «πρόσεχε εκεί, έχουν όπλα»! Τώρα, θα μας πείτε, πώς το καταλάβαμε; Είχαμε και μεταφραστή στην παρέα...

Η μάχη της παρακολούθησης

Το έχουμε πει πολλάκις, ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τού Νίκου Ανδρουλάκη.

Το βάρος πέφτει στις κινήσεις στρατηγικής εφεξής, με πρώτο σταθμό τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα συγκληθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσει και να ορίσει τόσο την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχθηκε η κυβέρνηση, όσο και τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Για τη μεν συζήτηση αρχηγών, το ΠΑΣΟΚ - χωρίς να την υποτιμά - δε δίνει ιδιαίτερη βάση, δεδομένου ότι δε θα παρίσταται και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι βουλευτής. Εξ ου και στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για «θέατρο σκιών και επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη-Τσίπρα» και υποστηρίζουν ότι «το ζητούμενο είναι να βρεθεί η αλήθεια. Και αυτή θα βρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τη δική του πρόταση - ανεξάρτητα από τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. - για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητώντας να προσέλθουν να καταθέσουν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρώην διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να εξηγήσουν τι συνέβη με την παρακολούθηση του κινητού τού Νίκου Ανδρουλάκη.

Βασικό σημείο της πίεσης του ΠΑΣΟΚ θα είναι «να πουν δημόσια τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη», και αναφέρουν σε ανακοίνωση: «Αν είναι πράκτορας, όπως προσπάθησαν να υπονοήσουν στην αρχή, ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει».

Σε δεύτερη φάση και εφόσον κριθεί απαραίτητο, τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν να κληθούν και άλλα άτομα για να συνεισφέρουν, όπως οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και Θεόδωρος Δραβίλλας (επί Ν.Δ. - Σαμαρά).

Το ΠΑΣΟΚ ζητά και Εξεταστική

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από την πλευρά του να συγκληθεί Εξεταστική Επιτροπή. Εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το αρνείται, στη Χαριλάου Τρικούπη δε λένε «όχι» στην επέκταση της χρονικής περιόδου που θα διερευνήσει το θέμα των υποκλοπών από το 2012 και εντεύθεν. Τουναντίον, συναινούν, σημειώνοντας πως καλό θα ήταν να διερευνηθούν και εκείνες οι περίοδοι.

«Αν θέλουν να μας πουν ότι υπήρχαν παρακολουθήσεις επί Νίκου Δένδια και Βασίλη Κικίλια και επί Τσίπρα-Καμμένου, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», σχολιάζουν μάλλον σκωπτικά στο ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «στη Ν.Δ. μάλλον επιχειρούν να λύσουν εσωκομματικά τους θέματα».

Οι προϋποθέσεις του ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο, για να συναινέσουν στην επέκταση της περιόδου διερεύνησης, θέτουν μια σειρά από προϋποθέσεις:

Πρώτον, να εμφανίσουν στοιχεία ότι πράγματι υπήρχαν παρακολουθήσεις εκείνες τις περιόδους διερεύνησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Παραλλήλως, επιμένουν ότι πρέπει να διερευνηθούν «οπωσδήποτε όλες οι παράμετροι που έχουν οδηγήσει στη διάθεση και χρήση του Predator, το οποίο είναι παράνομο στην Ελλάδα, για τις παρακολουθήσεις», όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Τρέχουν» λεφτά για το Μαλεβίζι

Το 100% έχει επιτύχει ο Δήμος Μαλεβιζίου σε ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις που διεκδικεί από το Πράσινο Ταμείο. Με συστηματική δουλειά, παρά τη δύσκολη συγκυρία με την πανδημία του κορωνοϊού, τα μειωμένα οικονομικά των Δήμων και την υποστελέχωση, το Μαλεβίζι κερδίζει τον στόχο της διεκδίκησης πρόσθετων πόρων ως διεξόδου για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων στις τοπικές κοινωνίες.

Με την πρόσφατη απόφαση του Ταμείου να εγκρίνει την πρόταση του Μαλεβιζίου για την ανάπλαση της πλατείας Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στην Τύλισο, έργο κόστους 750.000 ευρώ, πλέον ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει καταφέρει να εντάξει το Μαλεβίζι μέσα σε ένα χρόνο στο Ταμείο ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

«Γίνεται και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Με “κλειδί” τη σκληρή και συστηματική δουλειά, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε στο 100% εγκρίσεις ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομών και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής», ανέφερε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, υπογραμμίζοντας: «Δουλεύουμε προγραμματίζοντας και ωριμάζοντας νέες προτάσεις για υποδομές και αξιοποιούμε αποτελεσματικά όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όχι τυχαία. Με σοβαρό σχεδιασμό και ξεκάθαρους στόχους. Με επιμονή και συνεχή προσπάθεια. Και φυσικά με το πάθος και το μεράκι των στελεχών μας. Η θετική αποτίμηση της προσπάθειας όλων μας είναι η επιβράβευση, ότι έχουμε επιλέξει τον σωστό δρόμο. Για το Μαλεβίζι που λειτουργεί ως καταλύτης στο μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News