Ρεκόρ μεν, χωρίς ωφέλεια δε!

Παραπολιτικά
Ρεκόρ μεν, χωρίς ωφέλεια δε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλιούνια... οι τουρίστες που επισκέπτονται το παλάτι του Μίνωα και φαίνεται ότι η φετινή χρονιά “σπάει” τα ρεκόρ. Οι ουρές τεράστιες, εκτείνονται μάλιστα σε απόσταση πολλών μέτρων, και οι τουρίστες περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι πρώτοι αριθμοί, που καταδεικνύουν τον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει η Κνωσός μεταξύ των σημαντικότερων αρχαιοτήτων της χώρας, προκαλούν χαμόγελα και ικανοποίηση. Σύμφωνα με το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης, τον Ιούλιο υπήρξαν μέρες με 5.000 τουρίστες ημερησίως και το ρεκόρ ήταν 8.000 επισκέπτες σε ένα 24ωρο...

Αναλογιστείτε την παράμετρο του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ της εφημερίδας Ν.Κ. στο σημερινό φύλλο σελ. 2 για τις εισπράξεις που κάνει η Κνωσός και οι άλλοι αρχαιολογικοί χώροι και τελικά πόσα λεφτά επιστρέφουν από τα αδηφάγα υπουργεία στην Κρήτη για έργα στους χώρους αυτούς! Θέλετε απάντηση; Τίποτα δεν επιστρέφει! Εισπράττει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, τα μαζεύει και τα δίνει όπου υπάρχει... μπάρμπας στην Κορώνη ή κατά την ψηφοθηρία των πολιτικών ταγών! Εδώ πάντως δεν έρχεται τίποτα και αυτό αποδεικνύεται ότι, αν δεν πέσουν λεφτά από ΕΣΠΑ, δε γίνεται τίποτα! Η Κνωσός, που κάνει τόσο τζίρο, θα έπρεπε τόσα χρόνια από τα λεφτά που βγάζει να έχει αποκατασταθεί πλήρως, όμως οι μισοί της χώροι παραμένουν κλειστοί, χωρίς έργα, γιατί τάχα δεν υπάρχουν λεφτά... Αυτά για να μην έχουμε αυταπάτες!

Επέστρεψαν… οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ

Επέστρεψαν οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στην Κνωσό. Και μάλιστα απέναντι από τις προηγούμενες που κάποιος (ποιος άραγε;) αποφάσισε να «θυσιάσει» για χάρη ενός μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης τράπεζας. Μου λένε, οι αντιδράσεις από την τοποθέτηση του οικίσκου του ΑΤΜ στη θέση πάρκινγκ για ΑμεΑ ήταν πολλές, καθώς οι συγκεκριμένες θέσεις - τρεις στον αριθμό, ενώ κανονικά (αναλογικά με την επισκεψιμότητα του ιερού τόπου δηλαδή) θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερες - ήταν το αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας εργαζομένων στον αρχαιολογικό χώρο.

Κι αλήθεια, βρε παιδιά, είναι δυνατόν απ’ όλη την “πλατεία”, ο μόνος χώρος που βρήκατε για να βάλετε το ATM (ω, τι σημειολογική πράξη Θεέ μου!) να ήταν οι συγκεκριμένες θέσεις; Αντί να κάνουμε όσο πιο φιλικούς στα άτομα με αναπηρία τους χώρους πολιτισμού γίνεται, εμείς τα αποκλείουμε απ’ αυτούς; Μετά έχουν άδικο οι άνθρωποι και οι φροντιστές τους που νιώθουν διαρκώς εξαπατημένοι; Τους θυμόμαστε μόνο στις παγκόσμιες ημέρες με λόγια βαρύγδουπα και ανατριχιαστικά τσιτάτα και τις υπόλοιπες μέρες τους θέλουμε χωμένους στο λαγούμι τους...

Στον Δήμο Φαιστού η διευθύντρια του Πέτσα!

Τον Δήμο Φαιστού επέλεξε να επισκεφτεί κατά την παρουσία της στην Κρήτη η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, κ. Ευαγγελία Γκόγκου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Γκόγκου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του δημαρχιακού μεγάρου από τον δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ενώ είχαν συνάντηση εργασίας στο γραφείο του. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Φαιστού, ενώ παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος όλα τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο με χρηματοδοτήσεις που προέρχονται από το υπουργείο.

Με την επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνεται η εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με το υπουργείο Εσωτερικών και η συνεχής προσπάθεια του κ. Νικολιδάκη να προωθεί τα θέματα του Δήμου σε κεντρικό επίπεδο.

Κι όμως, υπάρχει Κίνημα για την πανδημία

Το ξέρατε ότι έχει ιδρυθεί «Κίνημα Πανδημίας» και πως ο ιδρυτής διεκδικεί να χαρακτηριστεί η νόσηση από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα, να υπάρχει επιδότηση αλλά και να υπάρχει φοροελάφρυνση ακόμη και για κληρονόμους θανόντων από κορωνοϊό; Μάλιστα, χθες έπεσε στα χέρια μας μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Ενωτικό Κίνημα Πανδημίας, που δεν αποκλείεται, όπως το βλέπω, να κατέβει και στις εκλογές (αυτή είναι εκτίμηση της στήλης, όχι πως ανακοίνωσαν κάτι).

Στη σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Μανούσος Ντουκάκης ως πρόεδρος του ΕΚΙΠ, όπως το ονομάζει, αναφέρεται: «Το Κίνημά μας ιδρύθηκε το 2021 και απευθύνεται σε όλους όσοι νόσησαν ή θα νοσήσουν από τη νόσο του κορωνοϊού, σε όλους όσοι επλήγησαν (φορολογούμενοι κι επιχειρήσεις) ή πλήττονται από την πανδημία, καθώς και στους κληρονόμους των θανόντων με αιτία τον COVID-19 ή “Όμικρον” ή “Όμικρον” 2-3-4-5 κ.ο.κ. (πολυμεταδοτική ασθένεια).

Στόχος και σκοπός μας είναι η ανάδειξη και προώθηση των δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας που υπέστησαν βλάβη στην υγεία τους ή την περιουσία τους εξαιτίας της πανδημίας.

Μέσω του σωματείο μας επιδιώκουμε:

  1. Την οικονομική βοήθεια στους κληρονόμους του θανόντος, καθώς και απαλλαγή από φόρο κληρονομιάς και τέλη κυκλοφορίας.
  2. Τη χρηματική επιδότηση στους νοσούντες με long COVID ή “Όμικρον”, καθώς και τη μηνιαία επιδότηση στα άτομα που παρέχουν βοήθεια σε νοσήσαντες κατ' οίκον.
  3. Τον χαρακτηρισμό της νόσησης σε εργατικό ατύχημα, όπως στην Ιταλία, για να μπορεί ο ασφαλισμένος να πάρει τη σύνταξη ολόκληρη και όχι μειωμένη.
  4. Τη διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων ακόμα και σε νοσούντες με ελαφρά νόσηση COVID.

5.Τη χρηματική αποζημίωση σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

  1. Τη δημιουργία δύο (2) νοσοκομείων COVID με σκοπό την αποσυμφόρηση των δημόσιων μονάδων Υγείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας πλαισιώνουν οικονομολόγοι-φοροτεχνικοί, δικηγόροι, καθώς και ιατρικό προσωπικό σε Ελλάδα κι εξωτερικό».

Θα «τσιμπήσουν» από τις υποκλοπές

Αν και τον Αύγουστο δε γίνονται δημοσκοπήσεις, εντούτοις στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη θα βοηθήσει στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος, ενώ σε ατομικό επίπεδο θα εκτοξευτεί και η δημοφιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr. Και αυτό σε μια περίοδο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «που τα ποσοστά του κόμματος είχαν “ταβανιάσει”, ενώ σε επίπεδο επικαιρότητας το τέμπο για λογαριασμό της αντιπολίτευσης το έδιναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας».

Επικοινωνιακά πλέον, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που εδώ και μέρες «ακούγεται» περισσότερο από τον κόσμο. Γιατί η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ.  Μάλιστα, η εκτίμηση πως η εκτόξευση της δημοφιλίας του είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί περιλαμβάνει και το σκέλος της σύγκρισης του ίδιου με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσπαθεί να “οικειοποιηθεί” τη “δοκιμασία” του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, γιατί αντιλαμβάνεται πως η ενδυνάμωση τού πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος θα έχει αρνητική επίδραση στην εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ τελούν εν αναμονή των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου, εκτός κι αν η υπόθεση αυτή πάρει άλλη τροπή στο τέλος και τότε... χυθεί η καρδάρα μαζί με το γάλα.

Το πιστεύετε;

Δηλαδή πιστεύετε ότι ο Ανδρουλάκης, που ξεκίνησε με φόρα και καθηλώθηκε πριν δοκιμαστεί στις κάλπες ως αρχηγός, θεωρεί ότι θα κερδίσει ποσοστά για την υπόθεση των υποκλοπών; Ένας ορθώς σκεπτόμενος θα απορούσε: γιατί δεν είχε δημοσιοποιήσει το θέμα όταν το έμαθε; Αλήθεια, πότε το έμαθε, αλλά περίμενε τώρα; Δηλαδή θεωρούσε ότι θα στηθούν κάλπες τον Σεπτέμβρη και το φύλαγε για “ντεσού”; Για να το πούμε αλλιώς... Ολίγον ενόχλησε στην πραγματικότητα τον Ανδρουλάκη η υπόθεση! Έτριψε τα χέρια του και θεώρησε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί το θέμα επικοινωνιακά. Πώς ένας άνθρωπος που παρακολουθείται, αντί να θορυβηθεί, χαίρεται που τον παρακολουθούν, για να ανεβάσει το κασέ του στο πολιτικό σκηνικό; Δεν είναι λίγο καιροσκοπική πρακτική όλο αυτό;

Ξενοδοχοϋπάλληλοι υπό πίεση

Αν οι τουρίστες απλά φοβούνται μήπως ο ιός «χαλάσει» τις διακοπές τους, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τραβούν όλο το ζόρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν πολλά ξενοδοχεία του Ηρακλείου, όπου νοσούν ταυτόχρονα εργαζόμενοι στην υποδοχή, την κουζίνα, σερβιτόροι ή καμαριέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται επιπλέον πίεση για όσους μένουν “πίσω” να καλύψουν τις βάρδιες. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχει ξενοδοχείο στην Κρήτη, στην κουζίνα του οποίου νοσούν ταυτόχρονα 6 εργαζόμενοι! Οι άνθρωποι του τουρισμού, που άντεξαν τόση πίεση και δυσκολίες το φετινό καλοκαίρι, αξίζουν τον σεβασμό μας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News