Τι συμβαίνει με το ξήλωμα του κυβόλιθου;

Παραπολιτικά
Τι συμβαίνει με το ξήλωμα του κυβόλιθου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατασκεύασαν τον κυβόλιθο και τώρα τον αφαίρεσαν! Η ίδια δημοτική Αρχή που έβαλε το 2014 τον κυβόλιθο στη λεωφόρο Νικ. Πλαστήρα, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, εφαρμόζοντας εγκεκριμένη μελέτη της προηγούμενης περιόδου, τώρα τον αφαιρεί. Δηλαδή Λαμπρινός τον τοποθέτησε, Λαμπρινός τον βγάζει! Μόνο που μεσολάβησαν 8 χρόνια για να καταλάβει ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους οδηγούς. Ή μήπως τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα;

 Ή μήπως τώρα έρχονται εκλογές, εθνικές και δημοτικές, και έχει ερείσματα για να ικανοποιήσει ό,τι μπορεί, αφού σχεδόν το 53% των δημοτών είχε δηλώσει σε πρόσφατη δημοσκόπηση ότι δεν είναι ικανοποιημένο με το έργο της δημοτικής Αρχής; Τώρα κατάλαβαν την αστοχία του κυβόλιθου; Τώρα που τον συνήθισαν μέχρι τα αμορτισέρ και έτσι επιστρέψαμε στην άσφαλτο, ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει; Δηλαδή, όταν θα αρχίσουν να ξεκολλούν και οι κυβόλιθοι και τα μάρμαρα από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, τι θα κάνει; Θα τα αφαιρέσει για να επαναφέρει την άσφαλτο; Κάτι δεν πάει καλά στο κέντρο λήψης... αποφάσεων στη Λότζια!

Πένθος για τον αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου

Στο πένθος βυθίστηκε η αυτοδιοικητική οικογένεια του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η Ελένη Κουτσογιάννη, μητέρα του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Κουτσογιάννη.

Η κηδεία τελέστηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στις Κορφές, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, για να εκφράσει τα βαθύτατα και ειλικρινή του συλλυπητήρια και να συμπαρασταθεί στο πένθος του αντιδημάρχου Μαλεβιζίου Χαράλαμπου Κουτσογιάννη για τον θάνατο της μητέρας του Ελένης χας Εμμανουήλ Κουτσογιάννη, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:

  • Να συμπαρασταθεί βαθύτατα στο πένθος του αντιδημάρχου Μαλεβιζίου Χαράλαμπου Κουτσογιάννη για τον αδόκητο χαμό της εκλιπούσης μητέρας του.
  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.
  • Να παραστεί ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας και αντιπροσωπία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσης εκ μέρους του δημάρχου Μενέλαου Μποκέα και του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου».

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Και επειδή περί κυβόλιθου ο λόγος, βεβαίως, στο Πολιτιστικό, το Κομμένο Μπεντένι και την Καινούργια Πόρτα, σας θυμίζω με πόση υπερηφάνεια στις 30 Ιουνίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης έβαζε τον τελευταίο κυβόλιθο και έβγαζε σέλφι στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, πάνω από τον οποίο κυβόλιθο σκέφτεται τώρα να περάσουν μήπως οι ράγες για να διέρχεται το τραμ! Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε... Σέλφι από το ξήλωμα, όμως, δεν είδα!

Χωρίς προσωπικό η ΔΟΥ Αγίου Νικόλαου

Χωρίς προσωπικό προσπαθεί να τα βγάλει πέρα η Εφορία που εξυπηρετεί ολόκληρο το Λασίθι. Αυτό ήταν το κυριότερο πρόβλημα που αναδείχτηκε κατά την επίσκεψη του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου, όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη κ. Τσιγκρή και την Αργυρώ Πλατάκη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της υπηρεσίας είναι η έλλειψη προσωπικού. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα για ενίσχυση σε προσωπικό, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο και την ΑΑΔΕ, και η υποστελέχωση δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην υπηρεσία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, καθώς οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες απαιτούν υποστήριξη από ανθρώπινο δυναμικό. Η Εφορία αδυνατεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις λειτουργίες της, όπως τους εκτός γραφείου ελέγχους, καθώς οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν.

Παυλόπουλος ρίχνει ευθύνη σε Μητσοτάκη

Παρέμβαση από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας στην Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου στην Άρτα, τόνισε πως η πολιτική ευθύνη «εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική».

Κατά την εισαγωγή του δήλωσε ότι «βιώνοντας, λοιπόν, σήμερα στον τόπο μας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της παραβίασης ορισμένων από τα ως άνω δικαιώματα, κατ’ εξοχήν δε της παραβίασης του κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών, αλλ’ ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και τα εξής: Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δε νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους», επισήμανε.

Και πρόσθεσε: «Με απλές λέξεις, οι πολιτικοί “ταγοί” για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου “πολιτικού κόστους”, ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News