Θα το «χτυπήσει» το 40αρι η Κρήτη;

Παραπολιτικά
Θα το «χτυπήσει» το 40αρι η Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να δείτε που στο τέλος θα το χτυπήσει το 40άρι στην Κρήτη μέχρι την Κυριακή. Αν ακούς ότι η πρόγνωση φτάνει τους 39 βαθμούς για την Κρήτη, τότε σίγουρα με το μικροκλίμα που διαμορφώνεται σε διάφορες περιοχές του νησιού θα δώσουν 40 plus! Από την άλλη, η χθεσινή άπνοια στο Ηράκλειο και η αφρικανική σκόνη που έρχεται είναι σίγουρο ότι θα δώσουν ένα τρομακτικό “κοκτέιλ” ζέστης. Αναλυτικά, για να ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε τις επόμενες ημέρες, στο ρεπορτάζ για τον καιρό που δημοσιεύει σήμερα η “Ν.Κ.” στη σελίδα 18! Για να λάβετε τα μέτρα σας όλοι, μην έχουμε τα περυσινά με τις θερμοπληξίες και τους θανάτους...

Θρίλερ στην Ιεράπετρα

Μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της Ν.Κ. βρισκόταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο θρίλερ στην Ιεράπετρα. Άνδρας απειλούσε να πέσει με το αυτοκίνητό του από τον γκρεμό του Περιστερά, έχοντας φέρει το αγροτικό φορτηγάκι του κυριολεκτικά στο χείλος του βράχο και μια ανάσα από το κενό. Η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική έστησαν μεγάλη επιχείρηση χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα, ενώ, όπως ανέφεραν ασφαλείς πληροφορίες, στο σημείο έσπευσε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. από τον Άγιο Νικόλαο, ξεκινώντας άμεσα τις συνομιλίες με τον οδηγό, με στόχο να τον νουθετήσει ή και να ακούσει τα αιτήματά του.  Όπως μεταφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο οδηγός είναι μεταξύ 45 και 50 ετών, με καταγωγή από τον Μακρύ Γιαλό.

Μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας δεν είχαν γνωστοποιηθεί οι λόγοι για τους οποίους ο οδηγός έφτασε στο σημείο αυτό, ενώ σημειώνεται ότι ο ίδιος και στο παρελθόν έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες, μιας και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Ανάλογο σκηνικό είχε δημιουργηθεί και πριν από μερικούς μήνες και πάλι στην Ιεράπετρα, όταν θύτης γυναικοκτονίας, μετά το έγκλημά του, απειλούσε να πέσει από τα βράχια.

Τίμησαν την Παναγία τη Βουρλιώτισσα στο Ηράκλειο

Ανήμερα της Παναγίας αλλά και την παραμονή γιόρτασε με πλήθος κόσμου και η Παναγία η Βουρλιώτισσα στο Ηράκλειο, που δημιουργήθηκε για να θυμίζει τον Ι.Ν. στην πόλη της Μικρασίας, τα Βουρλά, αλλά και την “Καρά Παναγιά”, όπως ονόμασαν οι πρόσφυγες στο ταξίδι επιβίωσης που ήταν... μαύρο! (“καρά” σημαίνει “μαύρο” στην τουρκική γλώσσα)...

Όπως μας είχε πει σε μεγάλο αφιέρωμα-συνέντευξη ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Μαρινάκης, «όταν εόρταζε η Παναγία η Βουρλιώτισσα (15 Αυγούστου), η πόλη των Βουρλών μεταβαλλόταν σε μία παμμικρασιατική πόλη. Αλατσατιανοί, Σμυρνιώτες, Φωκιανοί και χριστιανοί έβλεπε κάποιους να κυκλοφορούν στα σοκάκια των Βουρλών. Η μεταφορά τους γινόταν με αραμπάδες (κάρα) και σαραντάνια, κάρα στενόμακρα με τέσσερις ρόδες, με πάγκους και πρόχειρη σκεπή.

Στην περιοχή Ηλιούπολη της πόλεως του Ηρακλείου και επί της οδού Νικολάου Πετράκη έχει οικοδομηθεί ωραίος ναός της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, σύμφωνα με την επιθυμία της ιδίας της Παναγίας. Οι χριστιανοί της πόλης του Ηρακλείου, οι Βουρλιώτες των Νέων Κλαζομενών (σ.σ. Ατσαλένιου) και τα χωριά του Ηρακλείου τιμούν ιδιαιτέρως την Παναγία τη Βουρλιώτισσα. Γι’ αυτό και έχει ιδιαιτέρως τιμήσει πολλούς χριστιανούς με θαύματά της η Παναγία».

Μπελάς για τον ΓΑΠ

Τον μπελά του έχει βρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς σε πολλές εκλογικές περιφέρειες της χώρας πρόκειται να πολιτευτούν πολλοί δικοί του άνθρωποι, όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr.

Τουλάχιστον σε κάθε νομό υπάρχουν δύο έως τρεις παπανδρεϊκοί υποψήφιοι, με αποτέλεσμα όλοι να θέλουν στις προεκλογικές τους εκστρατείες τον Γιώργο Παπανδρέου να τους κάνει αβάντα ή να δώσει γραμμή στήριξης προς το πρόσωπό τους.

Σκληρή απάντηση για Έβρο

Σκληρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον Έβρο.

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποιεί μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών Αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις». Αυτό απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020».

Η ανάρτηση Τσίπρα

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω ανάρτηση, που “πυροδότησε” τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου: «Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους “καταραμένους του Έβρου”, που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού.

Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του. Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». Και σήμερα ούτε μια συγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημά τους».

Θέλει υπεύθυνη αντιπολίτευση

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, δείχνει να μη συμμερίζεται την εκτίμηση πολλών συντρόφων του πως η υπόθεση με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ θα σημάνει και το τέλος της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και το κυριότερο, ζητά το κόμμα να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, χωρίς εξαλλότητες στα social media, με απειλές και εκφοβιστικά μηνύματα.

«Δε χρειάζεται εκδίκηση, αλλά διεκδίκηση. Η διεκδίκηση είναι πολιτική, η εκδίκηση είναι συναισθηματισμός», σχολίασε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Τι θα γίνει με Κουρουμπλή;

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας αργεί να δώσει το πράσινο φως της επανένταξης του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τον ανεξάρτητο βουλευτή τον ζώνουν τα φίδια μήπως και στο τέλος μείνει εκτός ψηφοδελτίων.

Βλέπετε, στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται, έχουν... πλακώσει πολλοί επώνυμοι που διεκδικούν μια έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και λογικό είναι να περνάει από το μυαλό του Παναγιώτη Κουρουμπλή μήπως στο τέλος τού την... κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον επαναφέρει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News