Ένα τραγούδι για τα παιδιά της Ογκολογικής του ΠΑΓΝΗ

Παραπολιτικά
Ένα τραγούδι για τα παιδιά της Ογκολογικής του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίπλα στα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ βρέθηκε ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης την περασμένη Πέμπτη, με τη στήριξη της ομάδας “Παρέα της Αγάπης”. Διοργανώθηκε στον παιδότοπο της κλινικής μια μικρή συναυλία και ο καλλιτέχνης ένωσε τη φωνή του με τις φωνές των παιδιών και των γονιών τους, των γιατρών και των νοσηλευτών, και αντήχησαν παντού μελωδίες και τραγούδια.

Όλα τα παιδιά πήραν δώρα, όλα τα παιδιά έπαιξαν και συνομίλησαν με τους καλλιτέχνες και οι καρδιές όλων γέμισαν αγάπη και θαλπωρή.

«Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε τον κύριο Γιάννη Χαρούλη και την ομάδα του για ένα πολύ σημαντικό λόγο: γιατί μας έκαναν όλους και κυρίως τα παιδιά μας να ξεχάσουμε πού είμαστε. Μας έκαναν να νιώσουμε ότι είμαστε σ’ ένα συναυλιακό χώρο, ενώσαμε τις φωνές μας μαζί τους, πετύχαμε τον στόχο μας και χαρήκαμε όλοι μας σαν τα μικρά παιδιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Παρέα της Αγάπης».

Η «Παρέα της Αγάπης» είναι ένα σωματείο που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 από μία παρέα ανθρώπων που έχουν ως σκοπό τους την ψυχική ανάταση των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, που νοσηλεύονται στην Αιματολογική-Ογκολογική Κλινική Παιδιών και Εφήβων του ΠΑΓΝΗ, καθώς και των οικογενειών τους, αλλά και κάθε παιδιού που χρήζει βοήθειας και φροντίδας.

Πωλείται… άμμος!

Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι η άμμος στα μικρά λιμανάκια βγαίνει με εργολαβία που πρέπει να γίνει από το Δημόσιο. Αλλά τι εργολαβία; Ξέρετε; Πωλείται... Δηλαδή ποιος είναι εκείνος που θα την αγοράσει με δημοπρασία για να τη χρησιμοποιήσει ή πωλήσει ή ό,τι άλλο; Και βέβαια αυτοί οι διαγωνισμοί είναι μακρόσυρτοι, με αποτέλεσμα κάποια αλιευτικά καταφύγια στην Κρήτη να έχουν περάσει με αμμώδη παραλία... όλο το καλοκαίρι. Ποια λιμανάκια μου λες μετά;

Ρεκόρ πνιγμών φέτος στην Ελλάδα

«Μαύρο» ρεκόρ καταγράφεται ήδη τη φετινή χρονιά από τους κολυμβητές που χάθηκαν στις ελληνικές θάλασσες, καθώς αρκετοί λουόμενοι, κυρίως Έλληνες ή κάτοικοι νησιωτικών περιοχών, χάνουν τη ζωή τους έχοντας πρώτα καταναλώσει φαγητό ή υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις τους.

Τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος σοκάρουν. Μόνο τους τελευταίους 2μισι μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους σε παραλίες όλης της χώρας 196 λουόμενοι, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, από 30 έως 50 ετών, αλλά και παιδιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες περισσότεροι από 350 άνθρωποι, οι περισσότεροι άνδρες, ενώ το 60% των Ελλήνων δε γνωρίζει πώς να κολυμπά.

«Βλέπουν»... εκλογές

Για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν αποκλείουν και τις εκλογές για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει» είναι η μόνιμη επωδός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και κυρίαρχη είναι η εκτίμηση πως βρισκόμαστε μπροστά στην απαρχή σημαντικών πολιτικών γεγονότων, που θα αλλάξουν τόσο το πολιτικό τοπίο, όσο και τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυρίαρχη είναι η άποψη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί συντριπτικό πολιτικό χτύπημα με τη συγκεκριμένη υπόθεση και δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν ότι η πολιτική κίνηση που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι η προκήρυξη των εκλογών, για τις οποίες και ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου.

Μονόδρομος

Μάλιστα, δεν παραλείπουν να βάλουν στην πολιτική τους εξίσωση και τις πληροφορίες για τις παρασκηνιακές κινήσεις στο κυβερνών κόμμα και κυρίως την έντονη ενόχληση, οργή και προβληματισμό πολλών βουλευτών, κυρίως καραμανλικών, για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Προφανώς δεν αναμένουν κινήσεις ανατροπής εκ των έσω τού κ. Μητσοτάκη, αλλά θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της αδυναμίας διαχείρισής της αποτελεσματικά, δεν έχει άλλη επιλογή από την προκήρυξη των εκλογών.

Και δεν αποκλείουν αυτό να γίνει στην προσπάθειά του να ελέγξει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις εσωκομματικές διεργασίες, για να μην τον ξεπεράσουν τα γεγονότα, είτε αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο είτε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, που θα διεξαχθεί την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Στην επικείμενη «μονομαχία» στο Κοινοβούλιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε συνεχή επικοινωνία με όλα τα κεντρικά στελέχη, όπως π.χ. τον Μιχάλη Καλογήρου, την Όλγα Γεροβασίλη, τον Νίκο Βούτση, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο κ.ά., δίνει πολύ μεγάλο βάρος.

«Σκληρό ροκ»

Ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατηγορήσει ότι με την άνοδό της στην εξουσία επέβαλε ένα καθεστώς με κάθε τρόπο αναπαραγωγής και διατήρησης της ισχύος της.

«Δε δίστασε για τον σκοπό αυτό να προβεί σε αναξιοκρατικές τοποθετήσεις ημετέρων, σε σκανδαλώδη κατασπατάληση δημόσιων πόρων, σε φίμωση και χειραγώγηση των ΜΜΕ, ακόμη και σε προσπάθειες διωγμού των πολιτικών της αντιπάλων με ειδικά δικαστήρια και με εξοβελισμό των απόψεών τους από τη δημόσια σφαίρα», αναμένεται να πει ο πρώην πρωθυπουργός και θα σημειώσει πως εσχάτως, όμως, αποκαλύφθηκε ότι δε δίστασε ούτε να συγκροτήσει και να διατηρεί σε λειτουργία έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό παρακρατικό θύλακα παρακολουθήσεων μέσα στο ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News