Ο Κων. Κεφαλογιάννης στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου

Παραπολιτικά
Ο Κων. Κεφαλογιάννης στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης, συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το έργο κατασκευής του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Τον υποδέχτηκε ο Γιάννης Σμαραγδάκης, συντονιστής των εργασιών για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου, ο οποίος και τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου αεροδρομίου.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Γιάννη Σμαραγδάκη για τη φιλοξενία στο υπό κατασκευή νέο διεθνές αεροδρόμιο του Καστελίου, ένα εμβληματικό έργο υποδομής για την Κρήτη, που η υλοποίησή του, όπως και του ΒΟΑΚ, ήταν μία δέσμευση για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Στη συνέχεια τόνισε ότι το νέο αεροδρόμιο, που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα τέλη του 2025, είναι μια επένδυση μοναδική για τα χρονικά του νησιού. Το νέο αεροδρόμιο, που θα αντικαταστήσει το εδώ και χρόνια κορεσμένο “Ν. Καζαντζάκης”, θα είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αεροδρόμιο στην Ελλάδα, με δυνατότητα διαχείρισης έως και 18 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως.

Μεταξύ 2016 και 2019, το παλιό αεροδρόμιο του Ηρακλείου γνώρισε σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας από τα 6 στα 8,2 εκατ. ταξιδιώτες, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, και μας έδωσε μία ξεκάθαρη ένδειξη για την αξία της Κρήτης μας ως ενός πολύ σημαντικού τουριστικού προορισμού. Ο νέος διεθνής αερολιμένας θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάδειξη της Κρήτης και θα της προσφέρει πρόσθετη αξία. Παράλληλα, το Καστέλι θα είναι το μοναδικό νέο αεροδρόμιο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου τα επόμενα χρόνια και θα βοηθήσει να αναδειχτεί το νησί μας σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής.

Ακόμη θα είναι σημαντική και η συμβολή του στον τομέα της απασχόλησης, καθώς στην πλήρη εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών θα απασχοληθούν στο έργο περίπου 2.500 άτομα, ενώ στην περίοδο λειτουργίας του το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου θα δημιουργήσει περίπου 7.000 με 7.500 θέσεις άμεσης απασχόλησης και 35.000 με 37.000 έμμεσης απασχόλησης.

Το ΕΚΗ μοίρασε ένα τόνο πατάτες σε οικογένειες του νομού

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του σε οικογένειες του νομού Ηρακλείου που χρειάζονται τη στήριξη της κοινωνίας, μοίρασε ένα τόνο πατάτες, που προσέφερε η Λέσχη Lions Minoas Heraklion.

Πρόκειται για μία ακόμα κοινωνική δράση του ΕΚΗ, που σε συνεργασία με άλλες κοινωνικές ομάδες στέκεται δίπλα σε ανέργους, αλλά και σε εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Λέσχης Lions Minoas Heraklion, L. Ανδρέα Χατζηδάκη, και αποφάσισαν από κοινού την έναρξη της συνεργασία με στόχο τη βοήθεια των οικογενειών του Ηρακλείου που βρίσκονται στις λίστες του ΕΚΗ, και οι οποίες κάθε χρόνο μεγαλώνουν, αναδεικνύοντας την αύξηση του αριθμού των άπορων οικογενειών.

Έπειτα από τη διανομή των 1.000 κιλών βιολογικών πατατών, του παραγωγού Δημήτρη Βολωνάκη, θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δράσεις, χαρίζοντας χαμόγελα σε οικογένειες του νομού μας.

Επί τάπητος το προβλήματα σε Βραχάσι, Σίσι, Μίλατο

Συνάντηση στο τοπικό διαμέρισμα Βραχασίου είχε ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης με τον αντιδήμαρχο Μανόλη Λεμπίδη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Κυριακάκη, καθώς και με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στο Βραχάσι, τη Μίλατο και το Σίσι. Εξέτασε επιτόπου τα προβλήματα που εντοπίζονται και συζήτησε με τους φορείς το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισής τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου με τους εκπροσώπους των φορέων των παραπάνω περιοχών.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τις κοινότητες, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να προχωράμε άμεσα στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό και ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία με όλους τους φορείς για τον καλύτερο σχεδιασμό και γρηγορότερη υλοποίηση των παρεμβάσεων από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου».

«Έφυγε» η Αγγελική Βαρελλά

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αγγελική Βαρελλά, που γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έζησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της “Με το χαμόγελο στα χείλη”. Το πρώτο της βιβλίο ήταν το “Η Ελλάδα και εμείς”. Το βιβλίο της “Φιλενάδα, φουντουκιά μου” έχει πάρει Έπαινο Βραβείου Janusz Korczack, ενώ το βιβλίο της “Καλημέρα, Ελπίδα” έχει τιμηθεί με βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ήταν πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966 και έκτοτε είχε διαρκή σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κ.λπ.) για το παιδί και το παιδικό βιβλίο, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Στην Κύπρο... σκανδαλίζονται

Εμείς εδώ βρισκόμαστε στη δίνη του σκανδάλου των υποκλοπών, στην Κύπρο έχουν άλλου είδους σκάνδαλα για να ασχολούνται. Η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) της Αστυνομίας.

Έψαχνε για... ροζ βίντεο

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας είχε επαφές με βαρυποινίτη, ο οποίος εκτίνει ποινή φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών, και του ζητούσε να βρει ροζ βίντεο από την προσωπική ζωή της διευθύντριας ή της υποδιευθύντριας των φυλακών.

Μετά την καταγγελία εκδηλώθηκε οργανωμένη επίθεση κατά των δύο γυναικών, με σαφή στόχο τον εκφοβισμό, την αποδόμηση και τη μετατροπή τους σε κατηγορούμενες για άσχετες υποθέσεις.

«Θέλω γρήγορα ένα βίντεο»

Η καταγγελία της διευθύντριας των φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της υποδιευθύντριας Αθηνάς Δημητρίου στρέφεται κατά του διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, χρησιμοποιούσε το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Telegram επικοινωνούσε σχεδόν καθημερινώς με βαρυποινίτη που κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές για υποθέσεις εμπορίου ναρκωτικών.

Τον κάρφωσαν άλλοι κατάδικοι

Οι πληροφορίες για τις επαφές του ανώτερου αξιωματικού με τον βαρυποινίτη περιήλθαν σε γνώση της διευθύντριας των φυλακών μέσω άλλων καταδίκων, οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν την υπόθεση. Η κυρία Αριστοτέλους ερεύνησε τις πληροφορίες και, όπως προκύπτει από την καταγγελία της, εξασφάλισε το κινητό τηλέφωνο που παρανόμως κατείχε ο βαρυποινίτης, ο οποίος επίσης παραδέχτηκε γραπτώς ότι είχε επικοινωνία με τον αξιωματικό της Αστυνομίας.

Ένα βίντεο

Η ανταλλαγή μηνυμάτων, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε τον περασμένο Μάρτιο και, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η διευθύντρια των φυλακών, σε ένα από αυτά ο αξιωματικός φέρεται να έγραφε στον βαρυποινίτη: «Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που την κάφκουν (σ.σ.: καίνε). Εάν έχεις ή αν βρεις, στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω και πριν πάει σε άλλη θέση η Άννα». Ο βαρυποινίτης, μάλλον για να βεβαιωθεί τι ακριβώς θα έπρεπε να ψάξει να βρει, φαίνεται να ρώτησε αν το βίντεο πρέπει να αφορά την προσωπική ζωή των δύο γυναικών, για να λάβει την απάντηση: «Ένα τέτοιο βίντεο θέλουμε και τίποτε άλλο. Προσπάθησε και θα μιλήσουμε».

«Μισθός» στον βαρυποινίτη

Σε ένα από τα μηνύματα που είχε αποθηκευμένα στο κινητό του ο βαρυποινίτης ενημέρωνε συγγενικό του πρόσωπο για τη συνεργασία του με τον αξιωματικό της Αστυνομίας. Του ανέφερε πως «θα πιάνω 3.000 ευρώ τον μήνα» για να δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία, ώστε να εντοπίζονται ποσότητες ναρκωτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News