default-image

Τα «βαρελόσκυλα» της ντροπής

Παραπολιτικά
Τα «βαρελόσκυλα» της ντροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με μια αποτρόπαιη εικόνα ήρθαν αστυνομικοί του Tμήματος Χανίων, που αντίκρισαν σε ερημική περιοχή στο Ψυχρό Πηγάδι στα Κεραμειά έναν σκύλο αλυσοδεμένο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” ενημέρωσε την Αστυνομία για την κατάσταση του ζώου.

Οι αστυνομικοί πήραν αμέσως τον σκύλο, γιατί κινδύνευε από θερμοπληξία, εντόπισαν τον κηδεμόνα και τον συνέλαβαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα. Ο κατηγορούμενος παραμένει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης έως ότου δικαστεί. Τον σκύλο παρέλαβε συγγενής του κατηγορούμενου και τον μετέφερε για κτηνιατρικές εξετάσεις.

Οι Βρετανοί πολίτες λένε «ναι» στην επιστροφή των Μαρμάρων

 Ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας αρνείται σθεναρά να ικανοποιήσει το αίτημα επιστροφής των κλεμμένων μετοπών του Παρθενώνα, ωστόσο η κοινή γνώμη της χώρας είναι... μαζί μας! Ποσοστό 78% των αναγνωστών της “Sunday Times” λέει «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα με το ερώτημα: «Θα πρέπει τα Ελγίνεια Μάρμαρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα;». Σε αυτήν συμμετείχαν 11.315 άτομα, από τα οποία μόλις το 22% είχε αντίθετη άποψη.

Πρόκειται για μία ακόμη θετική εξέλιξη στο πάγιο αίτημα της Ελλάδος για την επανασύνδεση των Γλυπτών του Φειδία, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει μια πρωτοφανή δυναμική - γεγονός που αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, και σε πληθώρα βρετανικών δημοσιευμάτων. Είναι χαρακτηριστική ακόμη και η ιστορική μεταστροφή της εφημερίδας “Times”, που μετά από πολλά χρόνια άλλαξε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι αυτά τα τόσο θεμελιώδη τεχνουργήματα για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το Mουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της εφημερίδας “Times”, αντιστάθηκαν σε αυτήν την πίεση. Οι καιροί όμως και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα Γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Και πρέπει τώρα να επιστραφούν», έγραψε στο κεντρικό της άρθρο στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Δημοσκόπηση δε του YouGov στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον περασμένο Νοέμβριο, έδειξε ότι το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 18% απάντησε ότι ανήκουν στην Βρετανία. Το υπόλοιπο 22% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η δήλωση του αναπληρωτή διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Τζόναθαν Γουίλιαμς, ο οποίος μόλις πριν από μια εβδομάδα πρότεινε «συνεργασία» σε νέα βάση μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. «Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει χώρος για μια εκ νέου δυναμική και θετική συζήτηση, ώστε να βρεθούν νέοι τρόποι συνεργασίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πολιτιστικό περιοδικό της “Sunday Times”.

«Έφυγε» πρώην βουλευτής της ΝΔ

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή το Σάββατο η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τον θάνατο της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Τζούλιας Τσιριμώκου-Πιμπλή. Η Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή, καταγόμενη από μια πολιτική οικογένεια, κόρη του πρώην βουλευτή, υπουργού, προέδρου της Βουλής και πρωθυπουργού Ηλία Τσιριμώκου, συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη βουλευτής, ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες των πρώτων μεταπολιτευτικών Συνόδων. Διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977 έως το 1981 και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τα καθήκοντά της, όπως έπραξε και σε όλους τους τομείς της ζωής της. Για την απώλειά της εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Η κηδεία της Τζούλια Τσιριμώκου-Πιμπλή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι.

«Σύντομα αποδίδεται στο κοινό το φρούριο Καλέ»

Πριν το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αποδοθεί ξανά στο κοινό, μετά την εκτελούμενη εργολαβία στερέωσης-ανάδειξής του, το φρούριο Καλέ στην Ιεράπετρα.

Αυτή την ενημέρωση έδωσε τουλάχιστον η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφτηκε το φρούριο, κλείνοντας από την Ιεράπετρα τη διήμερη επίσκεψή της στον νομό Λασιθίου. Και μακάρι να επιβεβαιωθούν και στην πράξη οι εκτιμήσεις αυτές της υπουργού και το επόμενο καλοκαίρι να βρει κανονικά ανοιχτό και επισκέψιμο το φρούριο-σήμα κατατεθέν της Ιεράπετρας.

Το έργο “Στερέωση, προστασία και ανάδειξη φρουρίου Καλέ Ιεράπετρας Λασιθίου” εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχο την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, διότι είχαν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα διάβρωσης που απειλούσαν το ίδιο το μνημείο!

Στο πλαίσιο της εργολαβίας έχουν γίνει λοιπόν στερεωτικές εργασίες, ανασκαφή - για τις ανάγκες θεμελίωσης - κατά την οποία ανακαλύφθηκαν παλαιότερες φάσεις, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης.

Εκπαιδευτής επιθεωρητών κρουαζιερόπλοιων

Ως εκπαιδευτής επιθεωρητών κρουαζιερόπλοιων επιλέχτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα ο δρ. Αντώνιος Παπαδάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που επελέγησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκπαιδεύουν συναδέλφους τους σε θέματα επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικών υγιεινής πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Μαζί με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, ιατρό Χαράλαμπο Βασιλείου, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα εκπαίδευσης υποψήφιων εκπαιδευτών για την επιθεώρηση πλοίων και την έκδοση πιστοποιητικών υγιεινής πλοίων έπειτα από πρόταση του υπουργείου Υγείας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τεχνικές επιθεώρησης πλοίων και τις νέες πρακτικές που επέβαλε η πανδημία στον τομέα αυτό, ώστε να τις εφαρμόσουν εμπλουτισμένες με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΠΟΥ στην καθημερινή εργασιακή τους πρακτική.

Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλλουν περιοδικές αναφορές στον ΠΟΥ, καθώς και να συμμετέχουν με σχετικές παρουσιάσεις των εργασιών τους στο 2ο στάδιο της εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2022 στον Πειραιά. Σκοπός της εκπαίδευσης των δύο στελεχών είναι να δημιουργηθεί ένας κατάλογος εμπειρογνωμόνων από τους εκπαιδευμένους επιθεωρητές που θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές ανάγκες εκπαίδευσης για την υγιεινή πλοίων, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν επιθεωρητές από το Μαρόκο, τη Γεωργία, τη Γερμανία, το Ομάν, το Πακιστάν, την Ισπανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έρχονται οι... ψεκασμένοι

Πολλά πολιτικά κόμματα και σχηματισμοί έχουν κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό “ψεκασμένος”. Ακόμη περισσότεροι είναι οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως κόμματος (έχει σε όλα σχεδόν), που έχουν κάνει το ίδιο. Ωστόσο μέχρι τώρα ουδείς έχει (τολμήσει να) υιοθετήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό για τον εαυτό του. Ούτε καν ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης όταν έκαναν επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις στη Βουλή για τους ψεκασμούς και τα chemtrails.

Όλα αυτά μέχρι χθες...

Ωστόσο όλα αυτά ίσχυαν μέχρι χθες... Σήμερα υπάρχει ένας πολιτικός σχηματισμός που φέρει υπερήφανα τον τίτλο “Κίνημα των Ψεκασμένων”! Έτσι ακριβώς συστήνει το κόμμα που ίδρυσε ο Αιγιώτης παιδίατρος Σωτήριος Καρανικόλας. Για του λόγου το αληθές...

Η ανακοίνωση

«Ανακοινώνουμε την ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία “Κίνημα των Ψεκασμένων”. Η ιδρυτική μας διακήρυξη περιλαμβάνει είκοσι άρθρα. Σας ανακοινώνω περιληπτικά και με σύντομο σχολιασμό, όπου απαιτείται, τα πρώτα τέσσερα που τα θεωρούμε άκρως σημαντικά. Την Τετάρτη 10 Αυγούστου (σ.σ. μεθαύριο) θα ανακοινωθούν τα επόμενα έξι και την Παρασκευή 12 Αυγούστου τα υπόλοιπα δέκα».

Έχει πρόγραμμα

Ναι, το “Κίνημα των Ψεκασμένων” έχει πρόγραμμα και πλάνο, δεν είναι παίξε-γέλασε. Ας δούμε λοιπόν επί τροχάδην αυτά τα 4 κύρια σημεία που έχουν ήδη προσδιοριστεί. Γράφει λοιπόν το “Κίνημα”:

«1) Θεωρούμε απόλυτο προσωπικό δικαίωμα την επιλογή των Ελλήνων πολιτών να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, ένα δικαίωμα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα δικαίωμα που καταπατήθηκε βάναυσα και είναι πολλοί και διάφοροι οι υπαίτιοι.

2) Πρώτη κατοικία. Άμεσο και απόλυτο “πάγωμα” πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για πέντε χρόνια και διαβούλευση σε αυτό το διάστημα για οριστική λύση και διευθέτηση του ζητήματος για να μείνουν οριστικά τα σπίτια στους ανθρώπους που ανήκουν. Δεν κάνουμε διαχωρισμό σε μικρά, μεσαία ή μεγάλα σπίτια.

3) Προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη σε κάθε περίπτωση καταγγελίας που δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη, και αυτή ακριβώς την απόλυτη τεκμηρίωση έχει υποχρέωση να την κάνει ο δικαστής πριν κάνει την κλήση σε απολογία, προστατεύοντας τον πολίτη με το τεκμήριο αθωότητας που ορίζει ρητά και ξεκάθαρα ο νόμος.

4) Απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως στους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγαπούν την πατρίδα μας χωρίς να νιώθουν μίσος ή έχθρα για άλλες χώρες ή άλλους λαούς που εξακολουθούν να σέβονται και να τιμούν την επίσημη θρησκεία των απανταχού Ελλήνων, την Ελληνορθόδοξη Χριστιανοσύνη».

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News