Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο σε όλο του το μεγαλείο

Παραπολιτικά
Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο σε όλο του το μεγαλείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο σε... όλο του το μεγαλείο. Ο Σάκης μετέτρεψε όλο του το αυτοκίνητο το επαγγελματικό σε μια... τεράστια κινούμενη διαφήμιση, η οποία, αν μη τι άλλο, τραβάει την προσοχή και αιχμαλωτίζει τα βλέμματα. Δεν ξέρουμε πόσο καλά πάνε οι... δουλειές, αλλά αν κρίνουμε από το promotion, θα πρέπει να πηγαίνουν αρκετά καλά.

Σκάνδαλο με παραφυάδες

Η υπόθεση με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων - με τις πιο προφανείς περιπτώσεις να είναι ενός δημοσιογράφου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. - που προκάλεσε ήδη δύο παραιτήσεις, με τη μία να είναι (όπως αναμενόταν) του επικεφαλής της ΕΥΠ και την άλλη να αφορά στον ίδιο τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού (και ανιψιό του), Γρηγόρη Δημητριάδη. Η παραίτηση Δημητριάδη προφανώς ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ώστε να «απομακρύνει» την οσμή του σκανδάλου από το πρωθυπουργικό γραφείο, ωστόσο αποτελεί και μια προφανέστατη (και αυταπόδεικτη) παραδοχή ανάμειξης του ίδιου του πρωθυπουργού στην υπόθεση.

Οι αποκαλύψεις

Η «χιονοστιβάδα» των αποκαλύψεων αποτελεί καταρχήν καρπό δημοσιογραφικής έρευνας. Η οποία αναπαρήχθη από τα 2-3 μέσα ενημέρωσης που δε βρίσκονται σε μόνιμο εναγκαλισμό και αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση - τα υπόλοιπα, όπως συνήθως κάνουν, τήρησαν... σιγή ιχθύος μπροστά στα όσα τρομακτικά και επικίνδυνα για την ίδια τη Δημοκρατία μας ειπώθηκαν στη σχετική (κλειστή) συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.

Παρακολουθήσεις

Η αλήθεια είναι βεβαίως ότι οι μυστικές υπηρεσίες και η δράση τους είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Με ή (συνηθέστερα) δίχως εντολή από τη Δικαιοσύνη, η δουλειά αυτών των υπηρεσιών είναι ακριβώς να καταγράφουν και να παρακολουθούν. Ωστόσο, όταν στο στόχαστρο μπαίνουν δημοσιογράφοι που γίνονται «ενοχλητικοί» για την εξουσία και πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων, τότε αρχίζει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και δεν μπορούμε να το προσπερνάμε τόσο εύκολα όσο το κάνουν οι Αμερικανοί, που πετάνε ένα «θέμα εθνικής ασφάλειας» και... καθάρισαν.

Αδικία σε βάρος Κρητικών

Στην «άδικη» και «μεροληπτική» μεταχείριση των Κρητικών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αναφέρεται με ερώτηση που κατέθεσε προς το υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί στο Αρκαλοχώρι η υπουργική απόφαση για το ύψος της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και (κυρίως της) 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 στην Π.Ε. Ηρακλείου, που όχι μόνο είναι χαμηλότερο από άλλες περιπτώσεις, αλλά όπως εκτιμάται ο μεγαλύτερος αριθμός των δικαιούχων, θα εισπράξει τα χαμηλότερα ποσοστά των αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 3980/26-07-22, προβλέπεται επιχορήγηση για τις πληγείσες από τους σεισμούς επιχειρήσεις που ξεκινάει από 30% και πιάνει “ταβάνι” στο 70% του συνόλου της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 3883/20-08-21, για τις ζημιές στη Σάμο προβλέφθηκε επιχορήγηση ίση με 70% του συνόλου της ζημιάς.

Μάλιστα τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της άδικης και μεροληπτικής μεταχείρισης της Κρήτης αναφορικά:

  • και με το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής, αφού για τις πυρόπληκτες περιοχές διαγράφηκε και καλώς, ενώ για τις σεισμόπληκτες περιοχές όχι, αλλά
  • και με τις επιχορηγήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2020, όπου στην Κρήτη προβλέψατε αποζημίωση ύψους 30% της εκτιμηθείσας ζημιάς, ενώ για τις πλημμύρες στην Εύβοια, την Καρδίτσα και τη Λευκάδα προβλέψατε και προκαταβολή και ύψος αποζημίωσης στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Επειδή προδήλως η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της αδικεί την Κρήτη και τους πολίτες της, που δεν έχουν ίδια μεταχείριση με τους υπόλοιπους, αν και έχουν πληγεί από όμοιες φυσικές καταστροφές (σεισμοί-πλημμύρες),

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ:

- Για ποιο λόγο μεταχειρίζεστε άδικα και άνισα τις κρητικές επιχειρήσεις σε σχέση με αυτές της υπόλοιπης Ελλάδας, που επλήγησαν από όμοιες φυσικές καταστροφές;

- Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να άρετε την αδικία που συντελείται με τις υπουργικές αποφάσεις σας εις βάρος των κρητικών επιχειρήσεων που επλήγησαν είτε από πλημμύρες είτε από τους σεισμούς;».

Συνάντηση για τη νότια παράκαμψη

Ενημερωτική συνάντηση στο Ρέθυμνο με θέμα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου “Νότια παράκαμψη Ρεθύμνου” συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης. Η μελέτη του έργου προγραμματίζεται να εξεταστεί στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Κατάστημα Ρεθύμνου με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή και είχε στόχο τη διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Νίνος, στελέχη του Δήμου Ρεθύμνου και εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης (ΤΕΕ). Τον φορέα του έργου ΟΑΚ Α.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Λευτέρης Κοπάσης και οι διευθυντές Γιώργος Αγαπάκης και Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κακογιαννάκης, Αλέκος Μαρινάκης και Νίκος Μανουσάκης, ο διευθυντής Μαρίνος Κριτσωτάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Μήνυση από τον δήμαρχο Μινώα

Έγκληση-μήνυση στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου κατά αγνώστου δράστη για την εις βάρος του συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, μετά τα όσα ανυπόστατα και ατεκμηρίωτα καταγγέλθηκαν δημόσια σε βάρος του!

Ο κ. Φραγκάκης ζήτησε την ποινική δίωξη και τη νόμιμη τιμωρία του ανθρώπου που ανήρτησε δημοσίευμα σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στον λογαριασμό που ανήκει σε πρόεδρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το οποίο είναι καθ’ ολοκληρίαν ψευδές και προσβάλλει βάναυσα και καίρια την τιμή και την υπόληψη του δημάρχου, αφού τον κατηγορεί ότι μαζί με δύο αντιδημάρχους χειροδίκησαν σε βάρος του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που υποτίθεται ότι συνέβη το συμβάν δε βρισκόταν ούτε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και κάποιος αντιδήμαρχος, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για κακοποιητική συμπεριφορά στη δημόσια ανάρτηση!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News