Κάδοι απορριμμάτων παρανάλωμα του πυρός

Παραπολιτικά
Κάδοι απορριμμάτων παρανάλωμα του πυρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο πάλι κι ετούτο! Ολοσχερώς, λέει, καταστράφηκαν προχθές το βράδυ δύο κάδοι απορριμμάτων στην οδό Αναπαύσεως στον Άγιο Νικόλαο, και το κακό είναι ότι δε μιλάμε, δυστυχώς, για φαινόμενο που παρατηρείται για πρώτη φορά.

Οι κάδοι παραδόθηκαν στις φλόγες, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Βάρδας, καυτηριάζοντας τη δράση αγνώστων, οι οποίοι με τους επανειλημμένους βανδαλισμούς τους ζημιώνουν τον Δήμο και τους πολίτες του.

Νωρίς χθες το πρωί, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθάρισαν τον συγκεκριμένο χώρο, που γειτνιάζει με επιχειρήσεις και ξενοδοχεία του Αγίου Νικολάου, ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η ζημιά που προκλήθηκε εκτιμάται στα 600 ευρώ, ποσό που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Μάλιστα, όπως τόνισε, η Υπηρεσία Καθαριότητας, ακόμα και όταν προσλαμβάνονται εποχικοί εργάτες, δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει στις ζημιές που προκαλούν ασυνείδητοι, αλλά και στην αδιέξοδη κατάσταση που δημιουργείται καθημερινά από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τι να πούμε; Και μη χειρότερα!

Ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι από μεθαύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου ξεκινούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στις οδούς:

  • Κυβέλης (από τη συμβολή της με την οδό Έκτορος έως τη συμβολή της με τον παράλληλο της Σοφ. Βενιζέλου),
  • Καντάνου (από τη συμβολή της με την οδό Έκτορος έως τη συμβολή της με τον παράλληλο της Σοφ. Βενιζέλου),
  • Σμυριλίου (από τη συμβολή της με την οδό Κυβέλης έως τη συμβολή της με την οδό Καντάνου),
  • Πατρόκλου (από τη συμβολή της με την οδό Κυβέλης έως τη συμβολή της με την οδό Καντάνου),
  • Έλλης Αλεξίου (από τη συμβολή της με την οδό Κυβέλης έως τη συμβολή της με την οδό Καντάνου).

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου “Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην 3η κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου” και αναμένεται να έχουν διάρκεια έξι ημέρες. Σε περίπτωση που χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή τους, θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.

Αφημένο στην τύχη του το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Με αφορμή την κυβερνητική αδιαφορία, που έχει οδηγήσει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» να καταγράφει τη 2η χειρότερη βαθμολογία αξιολόγησης από τους επισκέπτες του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” έχει αφεθεί έρμαιο της μοίρας του τα τρία χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα αυτή της αδιαφορίας, να κατατάσσεται ως το 2ο χειρότερο της Ευρώπης, με τα περισσότερα παράπονα των ταξιδιωτών να αφορούν τον ανεπαρκή εξοπλισμό και τον συνωστισμό.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του δεν αρκούν. Επιβάλλεται η Πολιτεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να ενισχύσει τις υποδομές, αντιλαμβανόμενη ότι το “Νίκος Καζαντζάκης” αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου για την Κρήτη και μια από τις βασικότερες για όλη την Ελλάδα. Όπως επίσης και το ότι έχει μπροστά του αρκετά χρόνια λειτουργίας μέχρι την ολοκλήρωση του αεροδρομίου Καστελίου. Τρόποι αναβάθμισης μπορούν να βρεθούν, θυμίζω για παράδειγμα τη συνεργασία με τα ΚΑΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Μάλλον επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλες προτεραιότητες».

Στη Βουλή οι απαλλοτριώσεις για ΒΟΑΚ

Στη Βουλή μεταφέρονται τα σοβαρά παράπονα και οι διαμαρτυρίες εμπλεκόμενων ιδιοκτητών ακινήτων για τα κτηματογραφικά και τις απαλλοτριώσεις του οδικού έργου «Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος» του ΒΟΑΚ...

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης, ο οποίος κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κρήτης, με θέμα τις τεράστιες αδικίες στις αποζημιώσεις για τους δικαιούχους περιουσιών που αφορούν την κατασκευή του εν λόγω έργου.

«Έπειτα από κοινοβουλευτική αναφορά που είχε κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, με τη νέα αυτή ερώτηση αναδεικνύεται το κατεπείγον και η σοβαρότητα του θέματος, καθώς αφορά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Οι πολίτες εύλογα διαμαρτύρονται, γιατί το οικονομικό αντάλλαγμα που δίνεται φαίνεται πως έχει υπολογιστεί με προχειρότητα και δεν είναι επαρκές, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει την απώλεια των περιουσιών τους. Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα σε δεκάδες ιδιοκτήτες που χάνουν περιουσίες (κατοικίες και επιχειρήσεις)», αναφέρεται στην επερώτηση του Μανόλη Θραψανιώτη και των υπόλοιπων βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσκεψη Ξανθού στο Ρέθυμνο

Επίσκεψη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο και στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός. Στη συνάντηση στην ΠΕΔΙ Ρεθύμνου πήραν μέρος και εκπρόσωποι των εργαζομένων από την ΠΕΔΙ Χανίων.

Αφορμή των επισκέψεων είναι η έγκριση από το .Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ ενός νέου οργανισμού, που προβλέπει την κατάργηση:

  • 14 υφιστάμενων ΠΕΔΙ σε αντίστοιχους νομούς της χώρας (μεταξύ των οποίων και του Ρεθύμνου).
  • 111 τμημάτων σε όλες τις ΠΕΔΙ (στα Χανιά αφορά τα τμήματα Γραμματείας και Φαρμακευτικής και στο Λασίθι τα ίδια τμήματα, καθώς και Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ).
  • 5 γραφείων.

Ποιο μεταφορικό ισοδύναμο;

Πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών, παραγωγών και αγροτών της Κρήτης ήταν η εφαρμογή και για το νησί μας του μεταφορικού ισοδύναμου, ώστε να ελαφρύνει το άχθος από τα αυξημένα μεταφορικά και γενικά το αυξημένο κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζει μια νησιωτική περιοχή. Μετά από πολλές παλινωδίες και από ακόμη περισσότερες «εφαρμογές» του μεταφορικού ισοδύναμου, που αποδείχτηκαν... μια τρύπα στο νερό, εδώ και ένα χρονικό διάστημα ισχύει και για την Κρήτη. ΑΛΛΑ. Υπάρχει εδώ ένα μεγάλο «αλλά».

Τι λένε οι αγρότες

Ας αφήσουμε τους ανθρώπους του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα από τον τρόπο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου στην Κρήτη, να μιλήσουν για το θέμα, όπως το αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη:

Μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ζητήματα που σχετίζονται με το μέτρο “Μεταφορικό Ισοδύναμο” για τη νήσο Κρήτη.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση των δικαιούχων για τη μη έγκαιρη καταβολή του συνολικού πόσου ενίσχυσης.

Μερίδα δε αυτών των δικαιούχων εντάχθηκαν σε καθεστώς ελέγχου και ενώ έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες εδώ και ένα έτος, ακόμα αναμένουν την πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς τους.

Επιπροσθέτως, σας τονίζουμε για άλλη μια φορά το σημαντικό θέμα που σχετίζεται με το όριο στο συνολικό ποσό ενίσχυσης de minimis για την τελευταία τριετία. Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά την επιχορήγηση σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών. Ο λόγος είναι ότι εμπεριέχει μέρος άλλων επιχειρησιακών προγραμμάτων και αποτέλεσμα αυτής της διάταξης είναι να συμπληρώνετε γρήγορα το όριο και τελικά ο Α.Σ./Ο.Π. να μην είναι δικαιούχος. Το ίδιο συμβαίνει και σε περιπτώσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων που έχουν αυξημένο κύκλο εργασιών.

Τέλος, σας αναφέρουμε για μία ακόμη φορά ότι αναμένουμε άμεσα την καθολική εφαρμογή του μέτρου για τη νήσο Κρήτη, όπου προβλέπεται (εκτός από την επιχορήγηση, το κόστος μεταφοράς προϊόντων) επιδότηση του κόστους μεταφοράς σε επιβάτες και καύσιμα, όπως άλλωστε ισχύει στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε ναι μεριμνήσετε άμεσα ώστε να διεκπεραιωθούν το σύνολο των αιτημάτων. Είναι σημαντικό να δείξετε στην πράξη ότι κατανοείτε τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκύρια που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες αγρότες, αλλά και άλλοι κλάδοι.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News