Καλύφθηκαν σημαντικά κενά

Παραπολιτικά
Καλύφθηκαν σημαντικά κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου πάμπολλες φορές είχε επισημάνει τα σημαντικά κενά σε καίριας σημασίας Α.Τ. στον νομό. Τώρα που αρκετά από αυτά τα κενά καλύφθηκαν, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την ικανοποίησή τους: «Κατά τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις έτους 2022, που πραγματοποιήθηκαν την 22α/07/2022 από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, ικανοποιήθηκαν τα χρόνια αιτήματά μας όσον αφορά στις ενισχύσεις στα Αστυνομικά Τμήματα Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβιζίου, τα οποία βρίσκονταν με προσωπικό αρκετά λιγότερο των οργανικών τους θέσεων. Τόσο εμείς ως Ένωση μέσω των αιτημάτων μας σε φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος, όσο και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, που υλοποίησε τις μεταθέσεις, δείξαμε εμπράκτως την επιθυμία μας για την ενίσχυση των ανωτέρω υποστελεχωμένων υπηρεσιών με ικανό αριθμό αστυνομικών. Ευελπιστούμε με τις εν λόγω μετακινήσεις στην εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρω Αστυνομικών Τμημάτων, για την καλύτερη υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων».

Μεταθέσεις

Όμως το ένα καλό ακολουθήθηκε από ένα δυσάρεστο, με μεταθέσεις αστυνομικών παρά τη θέλησή τους: «Προς μεγάλη μας έκπληξη, όμως, λάβαμε γνώση, μέσω του εκπροσώπου μας στο ανωτέρω Συμβούλιο, ότι πάρθηκαν αποφάσεις για μεταθέσεις αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, οι οποίοι μετατέθηκαν πάρα τη θέλησή τους και χωρίς να έχουν υποβάλει κάποια αίτηση επιθυμίας για μετάθεση. Τόσο ο εκπρόσωπος όσο και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσής μας από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας γι’ αυτές τις μεταθέσεις. Αιτηθήκαμε άμεσα και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση της Δ.Α. Ηρακλείου, σε ημερομηνία προ του Συμβουλίου των προσφυγών, όπου τονίσαμε την απογοήτευσή μας στις συγκεκριμένες αποφάσεις, που οδήγησαν στις μετακινήσεις των συναδέλφων μας. Αρκετοί εξ αυτών, οι οποίοι μετακινήθηκαν αδίκως από τις Υπηρεσίες τους χωρίς να το επιθυμούν, υπέβαλαν αίτηση ακύρωσης, ως είχαν νόμιμο δικαίωμα».

Καταστροφική πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη

Στις φλόγες τυλίχθηκε το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, καθώς το κτήριο δεν άντεξε, με τη φωτιά να επεκτείνεται με φρενήρεις ρυθμούς.

Το κτήριο εκκενώθηκε, ενώ κάποιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν έξω είτε σε αναπηρικά καροτσάκια είτε στις αγκαλιές των πυροσβεστών. Συνολικά βγήκαν από το νοσοκομείο 104 άτομα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αρχικά τα αίτια της φωτιάς δεν είχαν διευκρινιστεί, ωστόσο στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι - σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΚΥΠΕ - η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Τη λύπη του για τη φωτιά και τη συνακόλουθη καταστροφή εξέφρασε και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου θέτει το ζήτημα της συνέχισης εργασίας των εργαζομένων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, που δεν προσλαμβάνονται με την 4Κ/2020 και μένουν άνεργοι μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Όπως σας είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, θα μείνουν άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς με βάση τα πρώτα οριστικά αποτελέσματα κάποιων κατηγοριών, φαίνεται ότι ικανός αριθμός εργαζομένων μένει εκτός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκε πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για εργαζόμενους που αγόγγυστα παρείχαν υπηρεσίες μέσω του προγράμματος σε ηλικιωμένους και ανήμπορους για 15-18 ακόμα και 20 χρόνια, οι οποίοι μένουν χωρίς δουλειά και οδηγούνται σε αδιέξοδο και εργασιακή αβεβαιότητα, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι πάνω από 50 ετών».

Παρεμβάσεις

«Επιπλέον, το γεγονός της απομάκρυνσης των ήδη εργαζομένων από το “Βοήθεια στο Σπίτι” επιφέρει μεγάλες δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος και στους ΟΤΑ.

Με πληθώρα κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων (ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, τροπολογία) έχουμε ζητήσει τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς και την ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4Κ/2020.

Ερωτάσθε κ.κ. υπουργοί:

Έχετε τη βούληση να υιοθετήσετε την πρότασή μας και να αξιοποιήσετε τη νόμιμη διαδικασία των Προγραμματικών Συμβάσεων (ΕΕΤΑΑ- υπ. Εσωτερικών - υπ. Εργασίας), όπως διαδοχικά έχουν συναφθεί και στο παρελθόν, ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους οι ήδη εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που δεν προσλαμβάνονται με την 4Κ/2020, με τη διάθεσή τους στους αντίστοιχους Δήμους;

Αν όχι, τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους οι ήδη εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που δεν προσλαμβάνονται με την 4Κ/2020;».

Για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στη συνάντηση τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ενημέρωσαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού, κάτι που επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του ΓΝΑΝ.

Έγινε, επίσης, αναφορά από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο ότι έχουν “παγώσει” σημαντικά έργα, όπως αυτό της “ενεργειακής αναβάθμισης” του ΓΝΑΝ, η σύνταξη μελέτης για τη στατική επάρκεια της παλιάς πτέρυγας και η μελέτη για τη δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Για το θέμα της επέκτασης του ΓΝΑΝ, στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα επαρκή ενημέρωση, καθότι δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική πρόταση του διοικητή στα χέρια τους. Ζητήθηκε η συνεισφορά του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, ώστε να διεκδικηθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών και των ειδικοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News