Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί

Παραπολιτικά
Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς του νομού Ηρακλείου ως συντονιστής παραγωγικών τομέων της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ηρακλείου στα γραφεία του Συνδέσμου. Τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λευτέρης Πετράκης, ο αντιπρόεδρος Μανόλης Λυρώνης, ο ταμίας Γιάννης Φινίτσης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, αφού καλωσόρισε τον Κ. Κεφαλογιάννη, καταρχάς αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος αντικατάστασης των ταξί σε 9θέσια, που έχει εκκινήσει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε όλη τη χώρα, και ιδίως στην Κρήτη, μια περιοχή με υψηλή τουριστική κίνηση, κάτι που, όπως τονίστηκε, θα αναβαθμίσει την ποιότητα των μεταφορικών υπηρεσιών και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Ο κ. Πετράκης τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των οχημάτων με ηλεκτρικά, ένα πρόγραμμα που επιδοτείται με 22.500 ανά όχημα. Τέλος, σημείωσε ότι, παρά τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Τροχαία Ηρακλείου, παρουσιάζεται και φέτος, ιδίως αυτήν την περίοδο, το φαινόμενο της κλοπής μεταφορικού έργου σε βάρος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ηρακλείου για τη φιλοξενία και σημείωσε το πολύ σημαντικό μεταφορικό έργο που επιτελούν τα ταξί στον νομό αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, ιδίως αυτή την περίοδο υψηλής έντασης της τουριστικής κίνησης, τονίζοντας ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των θεμάτων των αυτοκινητιστών ταξί. Χαρακτήρισε δε αναγκαία την επέκταση του προγράμματος αντικατάστασης των ταξί σε 9θέσια και στην Περιφέρεια της Κρήτης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε ότι το πρόγραμμα πρέπει να εκκινήσει άμεσα παράλληλα με την έγκαιρη ανάπτυξη δικτύου φορτιστών, με στόχο την κάλυψη του οδικού δικτύου του νησιού, καθώς και στις πιάτσες ταξί ειδικά με ταχυφορτιστές, ώστε να μη χρειάζεται πολύς χρόνος φόρτισης. Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων που πραγματοποιεί η Τροχαία Ηρακλείου ώστε να μειωθεί δραστικά το φαινόμενο της κλοπής μεταφορικού έργου σε βάρος των αυτοκινητιστών ταξί.

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασία για τους σεισμοπαθείς»

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και επικαιροποίησης των τιμολογίων αποκατάστασης των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου αναδεικνύει με ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

«Λίγο πριν συμπληρωθεί χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, οι συμπολίτες μας, που είδαν τα πάντα να ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εξακολουθούν να παλεύουν με τη γραφειοκρατία και τις παραλείψεις των υπουργείων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πρέπει όλοι να πιέσουμε έτσι ώστε οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω περιοχών να μην περάσουν κι άλλο χειμώνα ταλαιπωρίας και ανασφάλειας έξω από τα σπίτια τους. Σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά! Και δεν περισσεύει κανείς».

Με την ερώτηση, αφού παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και οι παραλείψεις που επιβαρύνουν τους πληγέντες, ζητείται η επικαιροποίηση του τιμολογίου υπολογισμού των δαπανών για τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης έτσι ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πληθωριστικές πιέσεις. Ζητείται, επίσης, η διενέργεια ελέγχων στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές και για τα οποία υφίσταται αίτημα στεγαστικής συνδρομής προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα του αρχικού χαρακτηρισμού τους, καθώς και η απλοποίηση της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι ενίσχυσης των οποίων τα κτήρια έχουν χαρακτηριστεί ως «πράσινα».

Εθιμοτυπική επίσκεψη της ομογένειας της Ωκεανίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Τσουρδαλάκης εξέφρασε στην κ. Λιονή τις ευχαριστίες της ομογένειας της Ωκεανίας για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης με αντιπροσωπία στις φετινές εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που διοργανώθηκαν από την απόδημη κρητική κοινότητα της Αυστραλίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κ. Μαρία Λιονή, ενημέρωσε τον κ. Τσουρδαλάκη για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, σε επίπεδο υποδομών, τουρισμού και πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού. Μάλιστα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Κρητικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, σε ό,τι αφορά την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και την προετοιμασία των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας στην Αυστραλία τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«400 χιλιάδες στον Δήμο Αγίου Βασιλείου για τις ζημιές»

Η τρομερή καταστροφή που υπέστησαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περιουσίες των οποίων κάηκαν στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στον δήμο Αγίου Βασιλείου, επιβάλλουν την ανάληψη δράσης. Στο πλαίσιο αυτό, επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφορικά με την απόφαση χρηματοδότησης Δήμων της χώρας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για “Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χώρας”» και ειδικότερα την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου με το ποσό των 400.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση έχει ως βασική στόχευση την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης ύψους 150.000 ευρώ, δημιουργεί ένα πρώτο ουσιαστικό πλέγμα παρεμβάσεων για τις υποδομές της περιοχής.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη: «Επικοινώνησα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, με αφορμή τη συνολική χρηματοδότηση ύψους 1,45 εκατ. ευρώ προς τους πυρόπληκτους δήμους της χώρας, και αντίστοιχα για τη χρηματοδότηση 400 χιλιάδων ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασίλειου. Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προς την περιοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με όλες τις άλλες πληγείσες περιοχές αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Η χρηματοδότηση των ανωτέρω ποσών θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ. Η άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και δικτύων άρδευσης, αναδεικνύει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της πληγείσας περιοχής, αποτελώντας ένα πρώτο ουσιαστικό και χειροπιαστό βήμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση».

Μη φυσιολογικές αυξήσεις

Όταν είχε ξεπεράσει το πετρέλαιο τα 120 δολάρια το βαρέλι, κάπου θεωρήσαμε φυσιολογικό (ΔΕΝ ΗΤΑΝ) να πάει στα 2,45 η αμόλυβδη. Βεβαίως στα 40-45 λεπτά που ήταν (έτσι βγαίνει ποσοστιαία) η αύξηση βάσει της τιμής του αργού, έπρεπε να προσμετρήσουμε άλλα 20-25 λεπτά που ήταν το “καπέλο” των κερδοσκόπων σε όλη την αλυσίδα διύλισης, εμπορίας και διάθεσης καυσίμων.

Ασύδοτη η αγορά

Η κυβερνητική επιλογή για μηδενικό έλεγχο της αγοράς καυσίμων (καθώς οι «προνομιακοί συνομιλητές» της είναι «παίκτες» στον χώρο αυτό) έχει αποτέλεσμα, και αυτό λέγεται πανάκριβη βενζίνη. Η ψωροκώσταινα Ελλάδα, που έχει μακράν τους χαμηλότερους μισθούς στη δυτική πλευρά της Ευρωζώνης (και μας έχουν φάει ήδη οι Σλοβένοι και οι Τσέχοι στην ανατολική), είχε για μία ακόμη φορά την ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωζώνη ολάκερη.

Ο φόρος

Και δεν ήταν αιτία μόνο οι φόροι (που φυσικά παίζουν ρόλο, αλλά ο ΕΦΚ δεν είναι ποσοστιαίος αλλά κατ' αποκοπήν, οπότε επηρέασε πολύ λίγο την τεράστια αύξηση), αλλά κυρίως τα φαινόμενα άκρατης κερδοσκοπίας.

Έπεσε το βαρέλι... εδώ τίποτε

Χθες λοιπόν το πετρέλαιο έπεσε κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι. Αλλά στην Κρήτη την ίδια ώρα οι τιμές της αμόλυβδης είναι «καρφωμένες» στην περιοχή των 2,13 έως 2,18 και δεν πέφτουν χαμηλότερα με την καμία. Γιατί; Διότι το κύκλωμα συνεχίζει την πρακτική «εμπρός να μαδήσουμε κι άλλο τον Έλληνα καταναλωτή». Και η κυβέρνηση; Σφυρίζει αδιάφορα και μοιράζει fuel passes. Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο δηλαδή. Και τους κερδοσκόπους ικανοποιημένους και τους καταναλωτές να ξεγελιόνται ότι “να, μας πλήρωσαν ένα μέρος από τη ζημιά”.

Δημοτική βοήθεια στο σπίτι

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.

Το πρόγραμμα αφορά προς το παρόν σε όσους διαμένουν στη 2η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου, καθώς λειτουργεί ακόμα σε πιλοτικό στάδιο. Η ανάγκη υλοποίησής του προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκών (κοινωνικών και υγείας) της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι στο μέλλον να επεκταθεί.

Όπως δήλωσε σχετικά η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” της περιοχής και σκοπός του είναι η παροχή κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας στα άτομα που τη χρειάζονται, αλλά και η ανακούφιση των φροντιστών τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News