Επισκέψεις Μανόλη Κεφαλογιάννη στον νομό Ηρακλείου

Παραπολιτικά
Επισκέψεις Μανόλη Κεφαλογιάννη στον νομό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανόλης Κ. Κεφαλογιάννης πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στον νομό Ηρακλείου, με σκοπό να συζητήσει με τους πολίτες, να ακούσει τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους.

Την Τετάρτη παρέστη στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό βυζαντινό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέα και παρουσία του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος Μανόλη Φραγκάκη.

Επισκέφτηκε το Καστέλι Πεδιάδας, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, όπως οι αυξήσεις που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις τιμές των ζωοτροφών και των λιπασμάτων και στις τιμές ενέργειας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματά της ενδοχώρας του νόμου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκε τον Δήμο Μαλεβιζίου και παρακολούθησε στο Γάζι, μαζί με τον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, τις εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ενημέρωσης από την Τροχαία Ηρακλείου.

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση, που θα επισκεφτεί όλο τον νομό, με πρωτοβουλία του διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιου Καρακούδη και της ομάδας τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και αντάλλαξε απόψεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Στη συνέχεια των επισκέψεών του βρέθηκε στο Τυμπάκι. Εκεί, στις συναντήσεις που είχε με πολίτες ενημερώθηκε τόσο για τα τοπικά προβλήματα, όσο για τους γενικότερους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής. Επισκέφτηκε επίσης τα Μάταλα, όπου συζήτησε θέματα ευρύτερου τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή.

Καλωσορίζει τους νέους φοιτητές

Με μήνυμά του καλωσορίζει τους νέους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ο πρύτανης Γεώργιος Μ. Κοντάκης.

Το μήνυμα τού κ. Κοντάκη έχει ως εξής: «Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε σε ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα διακεκριμένο στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο, με ιστορία 45 χρόνων. Είναι ένα Πανεπιστήμιο που εξελίσσεται, αναπτύσσεται και διακρίνεται διεθνώς.

Στόχος μας παραμένει η πολύπλευρη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Αποστολή μας είναι η διαμόρφωση ολοκληρωμένων νέων επιστημόνων με συναίσθηση ευθύνης, με ευρύτητα νου, ακαδημαϊκές αρχές, αλλά και κοινωνικές ευαισθησίες.

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου δυναμικού κύκλου στη ζωή σας, με νέες προκλήσεις, καινούργιες εμπειρίες, δοκιμασίες αλλά και επιβραβεύσεις. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιδιαίτερες καταστάσεις της πανδημίας δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στους υψηλούς εκπαιδευτικούς μας στόχους, καθώς το Πανεπιστήμιό μας αναδιοργάνωσε τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, εκσυγχρονίστηκε ακόμη περισσότερο και προσάρμοσε τα προγράμματα σπουδών στις καινούργιες συνθήκες, ενώ παράλληλα ανέπτυξε και τρόπους υποστήριξης των φοιτητών μέσα από ειδικά προγράμματα.

Σας εύχομαι εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας καλή σταδιοδρομία στις σπουδές σας, με ασφάλεια και υγεία, και ευελπιστώ ότι η νέα σας πορεία στα μονοπάτια της γνώσης στο Πανεπιστήμιό μας θα αποτελέσει ορόσημο στον επιστημονικό προσανατολισμό σας».

Συγχαρητήρια και από τον διευθυντή

Μήνυμα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών και την ανακοίνωση των βάσεων εξέδωσε και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης: «Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σε κάθε σχολική χρονιά. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής είναι η κορύφωση της αγωνίας χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Συγχαίρω θερμά όλους τους/τις επιτυχόντες/επιτυχούσες που κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους. Η επιτυχία τους αυτή συνιστά επιβράβευση της πολύχρονης προσπάθειάς τους για την κατάκτηση της γνώσης.

Μια επιτυχία που είναι αναμφίβολα προσωπική, καθώς είναι αποτέλεσμα της δικής τους εργασίας. Στην πορεία όμως αυτή έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό τόσο οι εκπαιδευτικοί, που με ευσυνειδησία καθοδήγησαν τη μελέτη τους, όσο και οι γονείς και οι οικογένειές τους, που στάθηκαν αρωγοί στο πλευρό τους.

Εύχομαι σε όλους οι νέοι δρόμοι να είναι γεμάτοι με εμπειρίες που θα οδηγήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και στη διαμόρφωση μιας ισχυρής επαγγελματικής ταυτότητας, εφόδιο απαραίτητο, ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις του επαγγελματικού στίβου. Τους εύχομαι, επίσης, να απολαύσουν τη διαδρομή που θα τους φέρει πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων τους.

Ωστόσο, όσοι/όσες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμασία αυτή, ας έχουν υπομονή, επιμονή και θάρρος να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά τους. Να τις διεκδικήσουν με θέληση και αποφασιστικότητα. Ας θεωρήσουν το αποτέλεσμα αυτό ως αφορμή για μία νέα προσπάθεια.

Η πραγματικότητα στην οποία όλοι θα κληθούν να ζήσουν ως ενήλικες απαιτεί ανθρώπους που είναι ικανοί και έχουν την κλίση να σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα, να παρατηρούν και να αναλύουν με κριτική σκέψη και να λύνουν προβλήματα μέσω συνεργατικής μάθησης και εργασίας. Άλλωστε, ο Σοφοκλής στην «Ηλέκτρα» αναφέρει: «Πόνου χωρίς ουδέν ευτυχεί», δηλώνοντας την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στον κόπο και την πραγματική ευτυχία».

Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης

Παρότι οι Έλληνες έρχονται τρίτοι στην Ευρώπη στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου, η μεγάλη πλειονότητα προτίθεται να μειώσει ή έχει ήδη στραφεί σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, με τα πόδια, με τα ΜΜΜ, αλλά και με χρήση ποικιλίας δίκυκλων, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Focus Bari - YouGov.

Παράλληλα, πάνω από τους μισούς Έλληνες οδηγούς αυτοκινήτου δηλώνουν ότι θα μειώσουν τη χρήση του Ι.Χ. τους το επόμενο εξάμηνο, ενώ ένας στους πέντε το έχει ήδη κάνει. Ο βασικός λόγος που θέλουν να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητο είναι το υψηλό κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου και το κόστος των καυσίμων.

Αρχικά στην έρευνα τονίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών διαθέτουν την ανάλογη άδεια οδήγησης σε ποσοστό 86%, ωστόσο υπάρχει και ένα 14% που κινείται με όχημα χωρίς να διαθέτει δίπλωμα ή δεν οδηγούν καθόλου!

Δύο νέοι καρχαρίες στο Ενυδρείο Κρήτης

Το Ενυδρείο Κρήτης είχε τη χαρά να υποδεχτεί δύο καρχαρίες του είδους «Carcharhinus plumbeus». Οι καρχαρίες αυτοί γεννήθηκαν σε Ενυδρείο της Νότιας Γαλλίας και πρόκειται για νεαρά άτομα.

Για την έλευσή τους ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, ώστε η μεταφορά και η ένταξή τους στις δεξαμενές του Ενυδρείου Κρήτης (CRETAquarium) να γίνει με ασφάλεια και σεβασμό στους βιορυθμούς του συγκεκριμένου είδους και χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία εντός της δεξαμενής.

Η «άφιξη» αυτή υλοποιήθηκε με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς ανανέωσης, ώστε το Ενυδρείο Κρήτης να συνεχίσει να προβάλλει τη θαλάσσια μεσογειακή ζωή και να αναδεικνύει τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου µε το θαλάσσιο περιβάλλον, ακολουθώντας πάντα τις αρχές ευζωίας του κάθε οργανισμού που φιλοξενεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ενυδρείο Κρήτης φιλοξενεί περίπου 250 είδη και 2.500 χιλιάδες οργανισμούς της Μεσογείου, τα οποία μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν από 100 διαφορετικά σημεία παρατήρησης, καθημερινά από τις 9:30 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News