«Λουδοβίκειες πόζες» και ενσυναίσθηση «Αντουανετισμού»

Ηράκλειο
«Λουδοβίκειες πόζες» και ενσυναίσθηση «Αντουανετισμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμείς σας το είπαμε ότι, όχι απλώς έχει ξεφύγει και στον βωμό της προσωπικής του προβολής έχει μετατρέψει το κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο σε «προσωπικό του μαγαζί» αυτοπροβολής, αλλά εκθέτει τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τα καμώματά του, την ώρα που κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει και στην κοινωνία πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι, όταν άλλα είναι τα φλέγοντα εκρηκτικά ζητήματα του τόπου.

Απλά με τις «λουδοβίκειες πόζες» και μάλιστα ενός κακογραμμένου σεναρίου με life style «αρχοντοχωριάτη» αποδεικνύει πως το αμόκ αυτοπροβολής ακόμη και στα «ανώδυνα» γίνεται κόλαφος και ταυτόχρονα φανερώνει μία ενσυναίσθηση, στα όρια του «Αντουανετισμού», όπως η Μαρία από την Αυστρία, την ώρα που ο λαός της πεινούσε και γύρευε ένα κομμάτι ψωμί, είπε το αμίμητο «ας φάνε παντεσπάνι».

Αφού λοιπόν γέμισε με ουκ ολίγες φωτογραφίες τα social media του και με σχετικές αναρτήσεις και αφού τα έσπρωξε και ως gossip στα ΜΜΕ, για τη συμμετοχή του στη διήμερη δράση “Fitness on the Beach”, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου, στο “Karteros Beach Sports Center”, με τη γυμναστική στην άμμο για μικρούς και μεγάλους, με επικεφαλής τη συμπατριώτισσά μας και celebrity Ελένη Πετρουλάκη (μέχρι και τις χορευτικές του επιδόσεις δίπλα της, στο πάρτι που ακολούθησε το βράδι, κατέγραφαν live σε λήψεις κινητού), είπε να τη λανσάρει ακόμη πιο βαρύγδουπα την αφεντιά του και μας έσκασε ο «Αντουανετισμός».

Στον ίδιο χώρο, τον Καρτερό, που έχει μετατρέψει ακόμη και τον δημόσιο δρόμο σε ιδιωτικό με μπάρες, και σεκιούριτι να ρωτάνε ως άλλοι αστυνομικοί τα στοιχεία σου και πού θες να πας, άρα μετατρέποντας την πρόσβαση στη θάλασσα σε «τσιφλίκι» του υπουργού και τον Καρτερό σε «ιδιωτικό οικόπεδο αθλητικών δρώμενων προβολής του», αλλάζοντας οδεύσεις, σημάνσεις κ.λπ. χωρίς σοβαρές κυκλοφοριακές μελέτες, μελέτες ασφαλούς διαφυγής οχημάτων (για τα πλημμυρικά έχει χειμώνα πίσω), έκανε και μία ακόμη ανάρτηση παράλληλης δράσης με αυτή του “Fitness on the Beach”.

Ας δούμε πρώτα-πρώτα τι ανάρτησε:

«Οι Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό δεν είναι μόνο τόπος αγωνιστικής δραστηριότητας αθλημάτων άμμου, αλλά και τόπος συνάντησης και φιλοξενίας εκδηλώσεων με γενικότερο κοινωνικό πρόσημο.

- Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και την ΑΜΚΕ “Το Μαύρο Πρόβατο”, διοργανώσαμε ένα εκπαιδευτικό δρώμενο, με σκοπό τη γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό ανεύρεσης και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας και τα πρωτόκολλα χρήσης του.

- Συντόνισε ειδικός καλεσμένος μας από τη γαλλική εταιρεία ARVA, η οποία επινόησε και κατασκεύασε πομποδέκτες ανεύρεσης θυμάτων χιονοστιβάδας.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στη χώρα μας διεξήχθη τέτοια δράση στην άμμο, που προσομοιάζει άψογα τις συνθήκες ανεύρεσης στο χιονισμένο πεδίο.

- Η καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς ενασχόλησης με τις δραστηριότητες αναψυχής του χειμερινού βουνού είναι υπεραπαραίτητη και συνδέεται ζωτικά και με την ανάπτυξη αυτού του είδους του αθλητικού τουρισμού.

- Μπράβο σε όλους που εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση...».

Καλά, είναι δυνατόν με ντάλα καύσωνα και δίπλα στη θάλασσα με τόσο ιδρώτα μέσα στην άμμο του Καρτερού, για την προβολή και μόνο του εαυτού του, να μην έχει διόλου ενσυναίσθηση και να κομπάζει κιόλας ότι «για πρώτη φορά στη χώρα μας διεξήχθη τέτοια δράση στην άμμο, που προσομοιάζει άψογα τις συνθήκες ανεύρεσης στο χιονισμένο πεδίο... και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας και τα πρωτόκολλα χρήσης του...»;

Καλά δεν ντρέπεται, στην Κρήτη μας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, κάθε χρόνο και ειδικά φέτος έχουμε σωρεία πνιγμών στη θάλασσα ντόπιων και ξένων επισκεπτών, δυστυχώς σε ημερήσια βάση! Χάνονται ζωές ακόμη και τώρα που το γράφουμε, κι αυτός στις Εθνικές Αθλητικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις του Καρτερού, που αυτοθαυμάζεται γι’ αυτό, αντί για εκτεταμένα καθημερινά σεμινάρια για σωστό κολύμπι, ναυαγοσωστικής και παροχής πρώτων βοηθειών σε λουόμενους και τι κάνουμε σε καταστάσεις κινδύνου για πνιγμό, σε εγκαταστάσεις 20 μέτρα από τη θάλασσα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να οργανώσει και να πληρώσει και ειδικό καλεσμένο, που έφερε από τη Γαλλία - για την ΑΜΚΕ δεν ξέρω αν τη χρηματοδότησε - είναι για σεμινάριο ανεύρεσης και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας (!!!), πού, στον Ψηλορείτη ή στα Λευκά Όρη ή τον Λιμνάκαρο;;;

Πόσο σανό νομίζει ότι μπορεί να μας «ταΐσει»; Όσο για την προσομοίωση που επικαλείται, πως στην άμμο προσομοιάζει άψογα σε συνθήκες ανεύρεσης σε χιονισμένο τοπίο, κρίμα γιατί οικογενειακώς, αν ρωτούσε το σόι της συζύγου του έστω, από την ορεινή Ευρυτανία, θα του έλεγαν πως «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας», εκτός κι αν ακόμη πιστεύει πως το Καρπενήσι είναι νησί κι όχι πρωτεύουσα ιστορική και τιμημένη των Ευρυτανών.

Όσο κι αν ψάξαμε - προφανώς κάπου θα υπάρχουν, αλλά εμείς δεν τις βρήκαμε - φωτογραφίες πέραν της σχετικής ανάρτησής του για το σεμινάριο δίπλα στη θάλασσα μέσα στην καυτή άμμο, ανεύρεσης και διάσωσης θύματος χιονοστιβάδας (!!!), δε βρήκαμε, εκτός από δύο με νεαρούς που κρατάνε παλάμες στα χέρια τους, φτυάρια δηλαδή για τους μη χωριάτες ή οικοδόμους.

Αλλά, αφού, όπως λέει ο ίδιος, η άμμος προσομοιάζει άψογα σε συνθήκες ανεύρεσης σε χιονισμένο τοπίο (!), ας προσομοιάσουμε τις άλλες φωτογραφίες από το EVENT γυμναστικής στην άμμο που ο ίδιος ανάρτησε, ταιριάζουν άψογα με το σενάριο σε χιονισμένο τοπίο:

Στην πρώτη, «προσομοίωση πρώτων βοηθειών με διατάσεις σε ανερευθέντα στο χιόνι με κράμπες ακινησίας στον παγετό παρά τα ισοθερμικά σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια, με απαράβατο όρο για ταχύτατη ανάταξη μία εθνική γυμνάστρια παρούσα στον παγετό και με βαμμένο το νύχι».

Στη δεύτερη, «προσομοίωση μεταφοράς παιδιού στους ώμους, βάρους 20-25 κιλών, σε συνθήκες χιονοθύελλας, που υπαγορεύει βαθύ κάθισμα για αντίσταση και καλύτερη πρόσφυση, προς αποφυγή ολίσθησης σε παγετώνα τύπου Νίδας...».

Έλεος με τις «Λουδοβίκειες συμπεριφορές και την ενσυναίσθηση Αντουανετισμού». Εκτός κι αν μας πει ότι φταίει η «κλιματική κρίση» και σε συνθήκες καύσωνα στη χώρα η χιονοστιβάδα στον Καρτερό έγινε άμμος. Τόσοι πνιγμένοι από τον Μάιο στην Κρήτη, δίπλα του θάλασσα των εγκαταστάσεων που τόσο παινεύεται, αυτή ήταν η προτεραιότητα του υπουργού, σεμινάριο διάσωσης από χιονοστιβάδα;

Ε, τον Ιανουάριο να πληρώσει για διάνοιξη χιονιού στη Νίδα και ειδικό από τη Χαβάη ή το Baywatch στην Καλιφόρνια για σεμινάρια ναυαγοσωστικής στον Ψηλορείτη! Θα είναι το πρώτο στη χώρα μας, όπου το χιόνι θα προσομοιάζει άψογα σε συνθήκες ανεύρεσης και διάσωσης θύματος από τσουνάμι, στην άμμο του Καρτερού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News