Τα παιδιά μαθαίνουν τη Δημοκρατία με την προσομοίωση Περ. Συμβουλίου

Παραπολιτικά
Τα παιδιά μαθαίνουν τη Δημοκρατία με την προσομοίωση Περ. Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε προσομοίωση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης συμμετείχαν χθες τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, υλοποιώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον εκπαιδευτικό θεσμό «Ημέρες Δημοκρατίας - Μιλώντας στα παιδιά για τη Δημοκρατία».

Στην ειδική συνεδρίαση, που συγκλήθηκε μετά από πρόταση της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας Μαρίας Δαμανάκη, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης παρουσίασε συνοπτικά στα παιδιά τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωργία Μηλάκη, οι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Νίκος Ξυλούρης και Λάμπρος Καμπουράκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας τα παιδιά του Κέντρου και τη διοίκησή του, αναφέρθηκε στο έργο της Αιρετής Περιφέρειας και στις αποφάσεις που αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη του νησιού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της προέδρου του Κέντρου κ. Δαμανάκη.

Το μυστικό είναι το πλαφόν στα Ερευνητικά Προγράμματα

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει η είδηση για το πλήρες εγκατεστημένο σεισμικό δίκτυο του Ινστιτούτου Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών, στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, ΕΛΜΕΠΑ, στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και μάλιστα δωρεάν, και να τον πάλι, ο σεισμολόγος του fb να αναρτά πρόταση για εγκατάσταση τριών μίνι σεισμολογικών δικτύων στους δήμους Χερσονήσου, Μινώα και Ηρακλείου, πρόταση που συνοδεύεται με αντίστοιχο αίτημα χρηματοδότησης από τον καθένα δήμο χωριστά και ενώ το Ινστιτούτο του ΕΛΜΕΠΑ έχει εγκαταστήσει δωρεάν ένα πλήρες δίκτυο!!!

Και το λέει ο εξ Αθηνών σεισμολόγος του fb, δε θα τα εγκαταστήσει μόνο, αλλά και θα τα παρακολουθεί επιστημονικά (!!!), δηλαδή οι άλλοι που τα εγκατέστησαν και δωρεάν υπονοεί ότι τα έβαλαν διακοσμητικά και δεν τα παρακολουθούν; Αλλά το μυστικό είναι αλλού. Οι προτάσεις που χρηματοδοτούνται για τα ερευνητικά προγράμματα έχουν ένα συγκεκριμένο πλαφόν, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις ετήσιες απολαβές του καθηγητή και φυσικά τις ετήσιες απολαβές ανωτάτων δικαστών ή της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενώ αντίθετα, αν πας εκτός ερευνητικών προγραμμάτων πανεπιστημίων και ινστιτούτων με φορείς όπως οι Δήμοι, τότε δεν έχεις κανένα πλαφόν και όριο στη χρηματοδότηση που ζητάς. Αυτό είναι το «μυστικό» των έξυπνων εξ Αθηνών και ας το καταλάβουν και οι Δήμοι, την ώρα που «τρέχει» δωρεάν δράση, ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι στο όριο της σύνταξης μάλλον τοπικά μας θεωρούν «ιθαγενείς» και πιστεύουν ότι εδώ κάτω θα βγάλουν τα «σπασμένα» γενικώς;

«Αντίο» στον Δημήτρη Αποστολάκη

Το δικό του «αντίο» στον αείμνηστο Δημήτρη Αποστολάκη απευθύνει δημοσίως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝ + Πράξη Δημοτών» Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, εκφράζοντας τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του πρώην υφυπουργού και βουλευτή, ενός - όπως επισημαίνει - γνήσιου Ηρακλειώτη, ενεργού πολίτη και ευπατρίδη της πολιτικής...

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον π. βουλευτή, π. υπουργό του ΠΑΣΟΚ και π. αρχηγό της Ελληνικής Αεροπορίας Δημήτρη Αποστολάκη.

Πολλοί από εμάς τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε μέσα από τις θέσεις ευθύνης που ανάλαβε και διεκπεραίωσε στη ζωή του, πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Πάντα προσηνής, σεμνός, με πάθος υπεράσπιζε τα δίκαια της πατρίδας και της ελληνικής κοινωνίας, μένοντας πάντα σταθερός στις αξίες που διακόνησε εφ’ όρου ζωής.

Η προσφορά και το έργο του, ζωντανά και διαχρονικά, θα μας θυμίζουν και θα καθοδηγούν τη στάση και την αντίληψή μας για την προσφορά στα δημόσια πράγματα.

Αιωνία η μνήμη του και άσβεστες οι παρακαταθήκες που μας άφησε. Αθάνατος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πέτρος Ινιωτάκης.

Πέταξαν «μυστικά» F-16 από την Κρήτη στην Κύπρο;

Πέταξαν μυστικά και «αόρατα» από τα τουρκικά μάτια «κρητικά» μαχητικά F-16 από τη Σούδα στην Κύπρο;

Αυτό αναφέρουν κεντρικά δημοσιεύματα, αποτυπώνοντας και έναν αναβρασμό στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Άγκυρας για το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε η πτήση των ελληνικών F-16.

Πώς έχει όμως το θέμα;                          

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ένα σμήνος από οκτώ ελληνικά F-16 απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και κατευθύνθηκε υπό άκρα μυστικότητα σε Κύπρο και Ισραήλ, χωρίς να εντοπιστεί ούτε για ένα λεπτό από τη γείτονα χώρα, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος.

Η ίδια τακτική χρησιμοποιήθηκε και κατά την πτήση της επιστροφής στη Βάση.

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν και πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη αποστολή στο πλαίσιο της ελληνο-ισραηλινής άσκησης “Frizis Damas 2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά για λόγους ασφαλείας, χωρίς να υπάρχει ποτέ επίσημη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι Έλληνες χειριστές ήταν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν σε αναχαιτίσεις και εικονικές αερομαχίες εάν τους εντόπιζαν οι Τούρκοι, ωστόσο δεν τους είδαν ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι και το καλοκαίρι του 2020, κατά τη διάρκεια της σοβαρής κρίσης με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis”, οκτώ ελληνικά μαχητικά του ίδιου τύπου απογειώθηκαν και πάλι από τη Βάση της Σούδας και προσγειώθηκαν στην Πάφο, επέστρεψαν στην Κρήτη και ποτέ δεν τα πήραν χαμπάρι οι Τούρκοι.

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα

Από χθες βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης θα έχει συναντήσεις και συνεργασία με στελέχη της κυβέρνησης, της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να συζητήσει θέματα θεσμικά, οικονομικά, κ.ά., που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η... συντέλεια του κόσμου!

Μπορεί η Κρήτη μας να μην περιλαμβάνεται στο... μάτι του κυκλώνα, αλλά προφανώς από τη μια συμπάσχουμε με την υπόλοιπη Ελλάδα και από την άλλη κάποιες επιπτώσεις θα τις έχουμε κι εμείς...

Μετά, λέει, τον καύσωνα έρχονται... επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες! Για επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως τονίζει ο ίδιος, μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια αύριο Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θεσσαλία, με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής-κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου, με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η έλευση αυτής της διαταραχής θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις περιοχές αυτές. Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού-νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής-νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας αύριο Πέμπτη αλλά και μεθαύριο Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

«Ταρατσάτο»... σεξ...

Τι κι αν στη Βρετανία ήταν ιστορικός ο καύσωνας; Αυτό δε στάθηκε εμπόδιο για ζευγάρι, το οποίο αποφάσισε να κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στην ταράτσα ενός πάρκινγκ.

Το περιστατικό καταγράφηκε στο Μπέρμινγχαμ την περασμένη Τρίτη, ενώ το βίντεο ανάρτησε ένας εργαζόμενος που βρισκόταν σε ένα κοντινό κτήριο με γραφεία.

Στο λίγων δευτερολέπτων βίντεο, οι δυο τους φαίνονται να κάνουν σεξ στην ταράτσα και μοιάζουν να είναι εντελώς γυμνοί, ενώ ο άντρας φορά ένα καπελάκι από παιδικό πάρτι στο κεφάλι του.

Πολλοί στο Twitter έμειναν έκπληκτοι με το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν μια μέρα με καύσωνα. «Ελπίζω να έβαλαν αντιηλιακό», σχολίασε κάποιος.

Δεν είναι φυσικά το πρώτο ζευγάρι που γίνεται viral στα social media για σεξ σε δημόσιο χώρο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένας πελάτης σε ξενοδοχείο στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε δύο ζευγάρια να κάνουν σεξ στο τζακούζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News