Ένας πραγματικός νεραϊδόκοσμος

Παραπολιτικά
Ένας πραγματικός νεραϊδόκοσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μοναδική εικόνα από εκείνες που κάνουν τη διαφορά και σκορπούν μαγικά χαμόγελα. Χιλιάδες πυγολαμπίδες “ποζάρουν”, στήνοντας έναν ιδιαίτερο χορό, ενώ ένα κοριτσάκι μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού μέσα σε αυτό το νεραϊδο...τοπίο. Μια μοναδική εικόνα, που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε, από το κάστρο του 15ου αιώνα Castello DI Torrechiara στην Ιταλία.

Τι θα πει τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα;

«Αυτοκτονίες και δολοφονίες είναι τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους μας». Είναι η δεύτερη φορά που το ακούω, που το γράφω.

Είναι τραγικό που στα σχόλιά μου συχνά-πυκνά οι διορθωτές προλαμβάνουν τις εξελίξεις και διορθώνουν τους αριθμούς... 28, 29, 30, 31, 32 νεκροί... οι φίλοι μας, οι δικοί μας, όλοι μας εν δυνάμει θύματα τροχαίου...

Τόσο μελάνι, τόσες ατέρμονες συζητήσεις.

Μόνη διαφορά η αλλαγή ορολογίας, οι σημειώσεις στις κουκκίδες του ΚΟΚ, οι αλλαγές κυβερνήσεων και υπουργών...

«Θα συνεχιστούν»

«Χωρίς πολιτική βούληση, σταθερές αποφάσεις, στοχευμένες κινήσεις, οι δολοφονίες και αυτοκτονίες στους δρόμους θα συνεχιστούν» η θέση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, μέλους της μόνιμης επιτροπής της Βουλής περί οδικής ασφάλειας, Γιώργου Λογιάδη.

Και γιατί να μην τον πιστέψω, φτιάξανε μία επιτροπή που συνεδριάζει χωρίς ουσία αραιά και πού. Το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων συνεδριάσεων απέχει μεταξύ του 1,5 χρόνο.

Πολυπαραγοντικό το πρόβλημα, που ζητά καίριες παρεμβάσεις. Να πάμε στην επόμενη μέρα. Να σώσουμε όποιον μπορούμε. Μπορείτε;

Μάλλον όχι. Γιατί το πολυπαραγοντικό περιλαμβάνει μεγάλες κουβέντες. Δρόμους. Παιδεία. Νοοτροπία. Μέτρα. Θέληση. Αποφάσεις.

Μάλλον όχι, γιατί οι επικοινωνιακές προσπάθειες, φιέστες, μελέτες, σκέψεις, συζητήσεις και συναντήσεις φέρνουν καλύτερα ψηφοθηρικά αποτελέσματα.

Όσα περισσεύουν σε κουβέντες είναι το άλλοθι. Εμένα μου τελείωσε!

Μετεξεταστέοι στο διηνεκές

Φωτιές, πρόληψη, επιχειρησιακός σχεδιασμός, καίγεται το “πελεκούδι” κι εμείς ακόμα τρωγόμαστε μεταξύ μας. Εσύ, αυτό, αυτοί... Αλλά το «ξέρω εγώ» στη μαρκίζα του καταστήματος.

Τι λες ρε φίλε, τι λες!

Πού πρόλαβες και τι; Τι σχεδίασες; Τι επικαιροποίησες; Τι προστάτεψες τελικά; Το σπίτι μου κάηκε, το βιος μου; Δεν ακούς τι λένε τόσοι άνθρωποι που πέφτουν στη μάχη της φωτιάς; Υπάρχουν και τα ακουστικά. Δε λειτουργείς με την κοινή λογική; Είναι πρόβλημά σου.

Σου συγκεντρώνω, λοιπόν, κάποιες δηλώσεις και “μάθε” να διαβάζεις.

Γ. Ταταράκης: «Η κοινή λογική λέει ότι έρχεσαι σε σένα, τη δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της κάθε υπηρεσίας πυρόσβεσης και σε ρωτά για να κερδίσει χρόνο: Ποιο είναι το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής σου, από πού μπορείς να πιάσεις τη φωτιά, πού έχεις μέσα ή ανοικτούς δρόμους; Κερδίζεις έτσι χρόνο και τα χειρότερα;»

(δήμαρχος Αγίου Βασιλείου).

Γ. Λεονταράκης: «Η αντιπυρική περίοδο και η πρόληψη πρέπει να έχουν συνέχεια, προσπάθεια και χρηματοδότηση (δηλώσεις πριν την 1η Μαΐου και πριν την κατάργηση της Αντιπεριφέρειας). Δεν μπορεί κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός να αλλάζει δεδομένα. Δεν μπορεί να είναι υποστελεχωμένες οι Διευθύνσεις Δασών. Δεν μπορεί οι Δήμοι να μη χρηματοδοτούνται ώστε να έχουν καθαρούς δρόμους, προσβάσιμους αγροτικούς δρόμους, αντιπυρικές ζώνες. Δεν μπορεί» (εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας).

* Άκου τι σου λένε επιτέλους εκείνοι που δούλεψαν πάνω στο αντικείμενο, πυροσβέστες, ανώτατοι αξιωματικοί, πιλότοι. Δεν τα ξέρεις όλα. Τελεία. Τα υπόλοιπα είναι του “Κληδώνου”, που λένε και στο χωριό μου. Μαζέψτε και τις πολιτικές ή προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές “παρόλες” σας, γιατί θα σας στείλουν στα πανηγύρια!

Το είδα κι αυτό...

Ή καλύτερα το διάβασα κι αυτό, παρακολουθώντας μάλιστα στιχομυθίες που σε βγάζουν εκτός λογικής σκέψης.

Πώς είναι δυνατόν σεισμολόγος να απαντά επικριτικά σε πολίτες που δεν του “άρεσαν” ας πούμε τα αναγραφόμενά τους για τους σεισμούς στην περιοχή τους, και στη συνέχεια μέσω των social κι όλως τυχαίως άλλοι να τον καλημερίζουν και να τον επαινούν;

Δεν το περίμενα, γιατί ο σεισμός δεν προφητεύεται, όπως λέτε ο ίδιος ως επιστήμονας, οι κάτοικοι σεισμόπληκτων περιοχών είναι φοβισμένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, και την ίδια ώρα λέτε ότι θα ζητήσετε να εγκατασταθούν σεισμογράφοι επιπλέον για την παρακολούθηση του φαινομένου.

Παναγία μου, γλίτωσέ με από το εγκεφαλικό!!!!!!!!!!

Μα, τόσοι σεισμολογικοί σταθμοί εγκατεστημένοι και μάλιστα «δωρεάν», στο πλαίσιο προγράμματος-συνεργασίας Πανεπιστημίων, δε φτάνουν; Άλλη επιστήμη είναι η Σεισμολογία του Α’ πανεπιστημίου κι άλλη του Β’ πανεπιστημίου;

Μα, μόλις χθες (οι πρώτοι) δεν έλεγαν ότι η καταγραφή των σταθμών δίνει έγκυρα αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή;

Η έλλειψη συνεργασίας σημαίνει κάτι;

Ρωτώ, γιατί αν το δημοσιονομικό κόστος για τη χώρα είναι δυσβάσταχτο, αλλά οι σεισμογράφοι απαραίτητοι μόνο για τις δικές σας παρατηρήσεις, τότε ξέρω και ποιος θα πληρώσει.

Σε υψηλά επίπεδα 

Διαπρέπει το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, συνεχίζει τη μακρά του παράδοση σε υψηλού επιπέδου διδασκαλία.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, κυρίως λόγω των θετικών του σπουδών. Πριν από ένα σχεδόν μήνα, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής, κατέλαβε μια πρωτιά πάνω στο κόμματι των επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της Γενικής Ιατρικής στον κόσμο. Το ονοματεπώνυμό του είναι γνωστό σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθόσον έχει τις περισσότερες αναγραφές.

Πρωτιά στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, σημαντική πρωτιά κατέλαβε το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοσή του σε υψηλού επιπέδου διδασκαλία και έρευνα, κατατάσσεται, για μία ακόμη φορά, στην κορυφή των ομοειδών τμημάτων των ελληνικών ΑΕΙ (θέσεις 301-400), μαζί με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει άρτιο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η ερευνητική μέθοδος, όπως πραγματοποιείται, δε μένει στάσιμη αλλά προχωρεί και διευρύνεται. Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης ανοίγει τον δρόμο και αποτελεί πρότυπο για άλλα πανεπιστημιακά τμήματα θετικών επιστημών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News