default-image

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

Παραπολιτικά
Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με παραγωγικούς φορείς, συναντήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και συγκεκριμένα με τους Στράτο Μαγκουσάκη, πρόεδρο, Γιώργο Τρυπιδάκη, γενικό γραμματέα, και Γιάννη Κουγιουμιτζάκη, ταμία, στα γραφεία του Συνδέσμου και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, αφού ενημερώθηκε για τα ζητήματα του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, τόνισε ότι τα τουριστικά λεωφορεία αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κρίκο στην τουριστική αλυσίδα της Κρήτης και επιτελούν πολύ σπουδαίο έργο στη διακίνηση των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί μας. Είναι το πρώτο ζεστό καλωσόρισμα και ο τελευταίος αποχαιρετισμός.

Σκοπός των συναντήσεών του και της στενής συνεργασίας του με τους παραγωγικούς τομείς είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η άμεση γνωστοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς.

Όπως σημείωσε, οφείλουμε όλοι να ενσκήψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση και στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Ένας κλάδος που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζει να δοκιμάζεται, παρά τη μεγάλη τουριστική κίνηση που παρουσιάζεται φέτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Το έργο των τουριστικών λεωφορείων είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την αύξηση στην τιμή του καυσίμου και η στοχευμένη στήριξη του κλάδου στο κομμάτι αυτό είναι κάτι που πρέπει να τύχει ασφαλώς θετικής αντιμετώπισης από την Πολιτεία.

Συζητήθηκαν, επίσης, η εξίσωση των τελών κυκλοφορίας με τα αντίστοιχα που καταβάλλουν τα ΚΤΕΛ, κάτι που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και η ένταξη του κλάδου στον νέο αναπτυξιακό νόμο και στα νέα αναπτυξιακά προγράμματα. Κάτι που θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική και ποιοτική αναβάθμιση των οχημάτων, καθώς ο στόλος θεωρείται ένας από τους πλέον «γερασμένους» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορέσει ο κλάδος να παρέχει ποιοτικότερες και υψηλότερες τουριστικές υπηρεσίες, ανταποκρινόμενες πλήρως στις αυξημένες ανάγκες των επισκεπτών μας.

40ήμερο μνημόσυνο για τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Το 40ημερο μνημόσυνο στη μνήμη της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα τελέστηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, στο Αρκαλοχώρι. Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης.

«Τιμούμε τη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία υπηρέτησε με αφοσίωση τις Τέχνες και για 30 χρόνια κράτησε το “τιμόνι” της Εθνικής Πινακοθήκης. Ήταν μια ξεχωριστή γυναίκα, που κατάφερε να κάνει περήφανη την ιδιαίτερη πατρίδα της, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα ήταν μια Αρκαλοχωρίτισσα που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της μέσα από το σπουδαίο της έργο, το οποίο εύχομαι να αποτελέσει πυξίδα για τις νεότερες γενιές», ανέφερε ο δήμαρχος.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, αντιδήμαρχοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο πρώην βουλευτής Μανόλης Στρατάκης, φορείς, πιστοί, αλλά και οικείοι της εκλιπούσης.

Η Vodafone στηρίζει τους πυρόπληκτους συνδρομητές της σε Ηλεία, Λέσβο και Έβρο

Η Vodafone Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα όλους τους συνδρομητές που πλήττονται από τις φωτιές, στις περιοχές των νομών της Ηλείας, της Λέσβου και του Έβρου, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για περισσότερη επικοινωνία.

Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές της Vodafone, ιδιώτες και επαγγελματίες, συμβολαίου κινητής, καρτοπρογράμματος και καρτοκινητής που ζουν στις περιοχές αυτές, θα έχουν στη διάθεσή τους αυτόματα και δωρεάν για χρήση, από σήμερα και για 15 μέρες: 1.500 λεπτά ομιλίας προς όλους και 20 GB.

Επιπλέον, η Vodafone δεσμεύεται να στηρίξει όλους τους συνδρομητές σε όλη την Ελλάδα, όπου προκύψει ανάγκη, ενώ παράλληλα αναστέλλει τις εισπρακτικές ενέργειες για φραγή εισερχομένων ή/και εξερχομένων κλήσεων για τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών μέχρι και 4 Αυγούστου.

Στη Βρετανία η Eurovision

Οι Βρετανοί μπορεί εδώ και δεκαετίες να μην έχουν κερδίσει τη Eurovision, αλλά χάρη στη ρωσική εισβολή την Ουκρανία θα φιλοξενήσουν τον επόμενο διαγωνισμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε συμφωνία με την Ουκρανία, τη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, να υποδεχτεί το 2023 τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε χθες η βρετανική κυβέρνηση.

«Ύστερα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) (που διοργανώνει την εκδήλωση) και των ουκρανικών Αρχών, το BBC δέχτηκε να υποδεχτεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά», ανέφερε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου.

Ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα

Αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου θα ανοίξει η εφαρμογή για την έκδοση της ψηφιακής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης. Η εφαρμογή (app) θα είναι διαθέσιμη για “κατέβασμα” από το Google Play και το App Store και έτσι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να τα έχουν σε ψηφιακή μορφή. Ο στόχος του υπουργείου Μεταφορών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, φαίνεται ότι επετεύχθη.

Από τις 27 Ιουλίου όλοι οι πολίτες που διαθέτουν smart phones θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω εφαρμογής, να αποθηκεύουν τα απαραίτητα έγγραφά τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Επίδειξη μέσω κινητού

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία, τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του Ν. 4270/2014 (Α’ 143), δικαστικές Αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίησης, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».

Ποια στοιχεία αποθηκεύονται

Τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακής μορφής ταυτότητα είναι τα εξής: ο αριθμός ταυτότητας, το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία και Αρχή έκδοσης της ταυτότητας, και η φωτογραφία του κατόχου.

Για το δίπλωμα οδήγησης

Για το δίπλωμα οδήγησης τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται είναι: Ο αριθμός άδειας οδήγησης, το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία και η Αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης, η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο κωδικός κατηγορίας οχήματος, η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος, η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος και η φωτογραφία του κατόχου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικού προσώπου.

Μετά την ταυτότητα και το δίπλωμα, τα υπόλοιπα

Ο υφυπουργός Μεταφορών έχει δηλώσει ότι ο στόχος, μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να “μπει” στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να καταργείται η διαδικασία να χρησιμοποιούνται και τα έντυπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News