3.246 live συνδέσεις σε μία σεζόν - Έσπασε κάθε ρεκόρ η «Κρήτη Σήμερα»

Παραπολιτικά
3.246 live συνδέσεις σε μία σεζόν - Έσπασε κάθε ρεκόρ η «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε η αυλαία για την «Κρήτη Σήμερα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες του να εύχονται καλό καλοκαίρι έπειτα από μια δύσκολη και απαιτητική τηλεοπτική σεζόν. Η εκπομπή ολοκληρώθηκε για φέτος καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς πραγματοποίησε σε μία χρονιά 3.246 ζωντανές συνδέσεις φιλοξενώντας καλεσμένους από κάθε γωνιά της Κρήτης, της Ελλάδας και του κόσμου. Εντύπωση προκάλεσαν και τα βίντεο που έστειλαν τηλεθεατές και τα οποία προβλήθηκαν στο φινάλε της χθεσινής εκπομπής. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα της εκπομπής το κλίμα έγινε συγκινησιακά φορτισμένο, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να ευχαριστεί ξεχωριστά όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της εκπομπής, ενώ φινάλε έκαναν όλοι μαζί στο στούντιο!

Μνημόσυνο στο Αρκαλοχώρι για τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

Στιγμές συγκίνησης θα εκτυλιχθούν αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου, στο Αρκαλοχώρι, όπου και θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη της αείμνηστης διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, ιστορικού Τέχνης, αρχαιολόγου και ομότιμης καθηγήτριας της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, «την Κυριακή 24 Ιουλίου (σ.σ. αύριο) θα τελεστεί, στο Αρκαλοχώρι, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη.

Παρακαλούνται ο δήμαρχος, οι οικείοι της εκλιπούσας, οι φορείς και οι πιστοί όπως προσέλθουν για να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της επώνυμης, οικουμενικής Αρκαλοχωρίτισσας, που τίμησε την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Λες να μη θέλει η Παναγιά τη σωτηρία της;

Τόση γραφειοκρατία, τόσα εμπόδια μέχρι σήμερα - πέντε χρόνια παλεύει ο παπα-Νίκος στην Ψαρή - για τη σωτηρία της Κεραλιμανιώτισσας, που φτάνεις σε σημείο να σκέφτεσαι μπας και η Χάρη της έχει άλλα σχέδια.

Πάνω που πίστεψαν κάτοικοι, φορείς, ενορίτες κι επισκέπτες ότι ξεκινούν οι εργασίες στο κτίσμα-μνημείο του 855, έπεσε η νέα «σφαλιάρα». Αρχαιολόγος δεν μπορούσε να πάει τελικά, τα καύσιμα ανέβηκαν, το κόστος ανέβηκε, τα εργατικά ανέβηκαν...

Έτρεξε και πάλι ο παππάς, έτρεξαν όσοι επιμένουν και πιστεύουν στη Χάρη της, αναθεωρήθηκαν τα χρηματικά δεδομένα προς τα πάνω, κι αν η Χάρη της το επιθυμεί οι μέρες που έρχονται θα φέρουν αρκετές εξελίξεις.

Μακάρι τα λόγια να γίνουν τελικά πράξη.

Θεμέλιος λίθος για τη νέα Αγία Παρασκευή

Παραμονή της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, την Δευτέρα 25 Ιουλίου, θα μπει ο θεμέλιος λίθος για την ανοικοδόμηση του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής των Ρουσσοχωρίων, στη θέση της παλαιάς που καταχώθηκε για τις εργασίες του αερολιμένος. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας, ενώ θα προηγηθεί πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει Αγιασμός και η κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ρουσσοχωρίων, στο οικόπεδο εκτάσεως 2.000 τ.μ., που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής Μανόλη Φραγκάκη, ευρισκόμενο πλησίον του νέου αεροδρομίου.

Κι άντε να τα βγάλεις πέρα...

Ακρίβεια, ρήτρα αναπροσαρμογής, καύσιμα, οικογένεια πολύτεκνη και δάνειο. Τραγωδίες τα όσα συμβαίνουν στις ελληνικές οικογένειες με τις πιέσεις, τους πλειστηριασμούς, τους δικαστικούς κλητήρες κ.λπ. (που τη δουλειά τους κάνουν) πάνω από το κεφάλι σου.

Μόνη ελπίδα η αλληλεγγύη ίσως; Ίσως! Κι όπως λέει ο Μ. Καρκαβάτσος από τα Πραιτώρια, οι Αρχές που πήγαν να σφραγίσουν σπίτι σε χωριό του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων βρέθηκαν απέναντι σε ενωμένους συγχωριανούς που με κανένα τρόπο δε θα επέτρεπαν πολύτεκνη αγροτική οικογένεια να βρεθεί στον δρόμο.

Τι είπε ο Αυγενάκης

Στη σύσκεψη στη Λότζια εμφανίστηκε και ο Αυγενάκης, κάνοντας την τελευταία τοποθέτηση. Και ξέρετε τι μας είπε; Ότι είναι πολύ δύσκολο να απεμπλακεί το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου γιατί δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Θέλει και τα δύο ή και τα τρία ο εργολάβος για να έχει ενδιαφέρον επενδυτικό.

Να τα λύσει με την οικογένειά του

Πάντως, παριστάμενος στη σύσκεψη είπε - και το ακούσαμε καθαρά - όχι από μικροφώνου και επίσημα, αλλά στην ομήγυρη, ότι το πρόβλημα με το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου είναι σοβαρό και θα πρέπει «να τα λύσει αυτά ο Μητσοτάκης με την οικογένειά του». Πάει το μυαλό σας κάπου;

Τι ρόλο παίζει η Σκραφνάκη;

Κάνανε τη σύσκεψη στον Δήμο και είχαν διάφορα θέματα. Και είχαν και το μέγαρο. Κάποια στιγμή εμφανίζεται η Σκραφνάκη ως πρώην αντιδήμαρχος που είχε χειριστεί την υπόθεση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης και, αφού τοποθετήθηκε, δεν έδωσε ποτέ πίσω τον λόγο, αλλά ξαφνικά άρχισε τη συζήτηση, να διακόπτει, να δίνει τον λόγο και να δίνει απαντήσεις. Εντάξει, ως προς την ιστορία του Εφετείου το καταλαβαίνω. Ανέλαβε όμως κι άλλους ρόλους στη συζήτηση. Μήπως είναι πρόβα τζενεράλε ως υποψήφια δήμαρχος; Γιατί τώρα που η Σκραφνάκη, όπως μαθαίνω, είναι και στην οργανωτική επιτελική ομάδα του υιού Λαμπρινού, αναρωτιέμαι αν θα προλαβαίνει... Υποψηφιότητα δική της, επιτελική του υιού Λαμπρινού και δικηγορία... Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν εντόνως στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης στη Λότζια.

Εμφάνιση Καραμανλή από Ρέθυμνο

Είναι αλήθεια ότι 30 Αυγούστου ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ετοιμάζει νέα ηχηρή πολιτική παρέμβαση και μάλιστα από το Ρέθυμνο; Ακούγεται ότι θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο πολιτικό μνημόσυνο για τον άλλοτε υπουργό και κορυφαίο πολιτικό του Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αν δε νοιαστείς εσύ, τότε ποιος;

Σωστό αυτό που λέει με το κάλεσμά της η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα για τη δακοκτονία...

Την πολιτική ευθύνη για την πραγματοποίηση του προγράμματος την έχει η Περιφέρεια, αλλά σήκω κι εσύ από τον καναπέ και το καφενείο, πήγαινε στο χωράφι σου, έλεγξε το πώς ψεκάζουν τις ελιές σου, βάλε και καμιά φωνή... Γιατί, αν δε νοιαστείς εντέλει εσύ, τότε ποιος για το τι κάνουν;

Δίκιο, γιατί η υγρασία μέχρι σήμερα κι ο βοριάς δε μείωσαν τον «δακοπληθυσμό», αν και η ζέστη έφτασε.

Δίκιο, γιατί, όπως λένε, δεν μπορείς για κανένα να λόγο να ρισκάρεις, ειδικά φέτος, ούτε την ποσότητα ούτε την ποιότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News