Ένας σταυρός για τον αδικοχαμένο Στίβεν

Παραπολιτικά
Ένας σταυρός για τον αδικοχαμένο Στίβεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια προσευχή και ένα ακόμη φυλαχτό στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Στίβεν Κουκ στα Μάλια και φέτος, από τους φίλους της οικογένειάς του που επισκέπτονται την Κρήτη για διακοπές. Η συγκινητική φωτογραφία αναρτήθηκε στη σελίδα που είχε δημιουργηθεί όταν οι άτυχος νεαρός Βρετανός χάθηκε από προσώπου γης, τη μέρα που έφτασε για διακοπές στα Μάλια, το 2005. Παρέμεινε για 12 χρόνια αγνοούμενος, μέχρι τη στιγμή που τα λείψανά του εντοπίστηκαν στον πάτο ενός πηγαδιού. Για τους φίλους και τους συγγενείς του, που έζησαν 12 δραματικά χρόνια αναζητώντας απαντήσεις, το σημείο που βρίσκεται το πηγάδι παραμένει τόπος προσκυνήματος.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, φαίνεται πως δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους τον φρικτό τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του αβοήθητος μέσα στο πηγάδι ο Στίβεν. Μάλιστα, ένας φίλος που επισκέφτηκε το σημείο για τις φετινές του διακοπές και είχε αφήσει έναν σταυρό γράφει: «Η πρόσφατη επίσκεψή μου στα Μάλια και φέτος δεν ήταν διαφορετική. Πήγα κάτω και τοποθέτησα έναν σταυρό για τον Στίβεν, απλώς για να δείξω ότι δεν έχει ξεχαστεί. Χαίρομαι που βλέπω ότι ο σταυρός που τοποθέτησα πέρυσι είναι ακόμη εδώ, γιατί όλες τις προηγούμενες φορές που είχα βάλει σταυρό τον είχαν βγάλει... Αναπαύσου Στίβεν, ποτέ δε θα είσαι μόνος».

Κάνουν έξωση στον άστεγο και ξεκίνησε απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκίνησε άστεγος που διαμένει σε τροχόσπιτο στην περιοχή του Καράβολα Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας με αφορμή έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, με το οποίο ζητείται η άμεση απομάκρυνσή του από τον επίμαχο χώρο. Ο λόγος για τον Μηνά Χατζηδάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με τον ίδιο να ξεκινά απεργία πείνας. Μάλιστα βρίσκεται σε αναμονή για σπίτι στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης του Δήμου Ηρακλείου, ενώ στέλνει τα δικά του μηνύματα προς τους αρμόδιους, καθώς βρίσκεται σε απόγνωση.

Το τελεσίγραφο για την άμεση απομάκρυνσή του από την περιοχή του Καράβολα το έλαβε από την Κτηματική Υπηρεσία. Στο επίμαχο έγγραφο, η αρμόδια υπηρεσία κατά τη διάρκεια αυτοψίας διαπίστωσε αυθαίρετη κατάληψη τμήματος δημόσιου κτήματος 38 τ.μ., με τον άστεγο να καλείται σε χρονικό διάστημα 15 ημερών να απομακρύνει το τροχόσπιτο και τα αντικείμενά του. Ο άστεγος, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στην περιοχή από το 2015, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το σημείο και ότι αναμένει να στεγαστεί στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου.

Θετικός ο διοικητής του νοσοκομείου

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», Γιώργος Μπέας. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου αναφέρει ότι διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19 και ότι παραμένει σε αυτοπεριορισμό, ενώ εργάζεται κανονικά από το σπίτι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή του, «η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID στον νομό Χανίων μέσα σε ένα μήνα (μέχρι και εξαπλασιασμός) οδήγησε τον COVID και στη δική μου πόρτα. Από σήμερα καραντίνα, εργασία και συντονισμός εργασιών από το σπίτι!».

Αποκρουστικό βίντεο

Το βίντεο που δείχνει 14χρονο στην Κομοτηνή να πετάει στον αέρα μια γάτα και μετά, τη στιγμή που προσγειώνεται, να την κλοτσάει σαν να είναι μπάλα ποδοσφαίρου, υπό τις επιδοκιμασίες άλλων παιδιών, είναι τουλάχιστον αποκρουστικό! Δείχνει ότι στη χώρα μας χρειάζεται αρκετή δουλειά προκειμένου να πάψουν ορισμένοι να βλέπουν τα ζώα σαν αντικείμενα που θα ικανοποιούν τις νοσηρές ορέξεις τους! Ακόμα και η νεαρή ηλικία του δράστη δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τη συγκεκριμένη πράξη, ενώ φαίνεται για ακόμα μια φορά πόσο φανερό είναι το έλλειμμα παιδείας στη χώρα μας. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης για τα αδέσποτα, κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στον δικό τους αρρωστημένο κόσμο...

Η αντίφαση της ιστορίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας από το καλοκαίρι του 2019. Και, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι εκλογές αναμένονται αυτό το φθινόπωρο. Δεν είναι μια πληροφορία που έχει διαρρεύσει από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά είναι μια πληροφορία που προκύπτει και ως άθροισμα των δηλώσεων μερικών βουλευτών που κάνουν τα στελέχη της Ν.Δ., τα οποία εμμέσως τονίζουν πως οι εκλογές καταφτάνουν. Εάν θέλετε, η μεγάλη αντίφαση έχει να κάνει με τα αίτια της απαξίωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ενέργεια και ακρίβεια

Την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τερατώδη λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. Οι ελλείψεις κλινών, οι καθυστερήσεις των αποζημιώσεων σε όσους βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας και ο μη στρατηγικός σχεδιασμός ήταν τεράστια λάθη. Τελικά, όμως, η κυβέρνηση δε θα απαξιωθεί για τη διαχείριση της πανδημίας. Αλλά θα απαξιωθεί από την ενέργεια και την ακρίβεια. Η ενέργεια και η ακρίβεια, που είναι δύο μεγέθη που δε φέρει ευθύνη η κυβέρνηση, θα της «πάρουν» την αυτοδυναμία. Ο πληθωρισμός παράγει την ακρίβεια, ενώ η αύξηση της τιμής της ενέργειας εξαρτάται από το Χρηματιστήριο Ενέργειας που δεν μπορεί να το επηρεάσει ουσιαστικά η κυβέρνηση. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Όσο επηρεάζεται η τσέπη του καταναλωτή, τόσο κάθετα αντίθετος θα είναι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Προεκλογικά τερτίπια

Είναι οφθαλμοφανές πως η κυβέρνηση πάει σε εκλογές. Πλέον δεν τίθεται κανένας ιδιαίτερος λόγος να μην το πιστεύουμε, καθώς υπάρχουν αποδείξεις... Όχι ενδείξεις. Και οι αποδείξεις είναι οι κυβερνητικές κινήσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ετοιμάζεται ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει πακέτο μέτρων ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών είναι πλέον γεγονός, καθώς πάνω από 8.000 θα διοριστούν στο Δημόσιο, εκ των οποίων οι 5.000 θα αφορούν την πρωτοβάθμια και οι άλλοι 3.000 τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά στην πρωτοβάθμια, οι 3.000 διορισμοί θα είναι δάσκαλοι, οι 1.000 θα είναι δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής και οι άλλοι 1.000 θα αφορούν άλλες ειδικότητες της πρωτοβάθμιας. Θέλετε κι άλλες κινήσεις; Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ θα αυξηθούν οι αποδοχές για 1 εκατ. συνταξιούχους. Μειώνεται επίσης και το τέλος επιτηδεύματος για τους συνταξιούχους. Επίσης, αναμένεται και μισθολογική αύξηση στα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυξήσεις σε μισθούς και διορισμοί είναι τα μέτρα ανακούφισης που σκέφτηκε η κυβέρνηση για να μη χάσει ψήφους. Το εάν τα συγκεκριμένα μέτρα είναι όντως κερδοφόρα σε ψήφους για την κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από την ταλαιπωρία των πολιτών με την ακρίβεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News