Έτσι γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της!

Παραπολιτικά
Έτσι γιόρτασε τα 94α γενέθλιά της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάστηκε από την παραλία της Γεωργιούπολης και αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρό της. Να απολαύσει από αέρος τη πανέμορφη παραλία με τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά, το φυσικό τοπίο της περιοχής, καθώς και τη λίμνη του Κουρνά.

Ο λόγος για μια 94χρονη Βρετανίδα, η οποία βρίσκεται για διακοπές στο νησί μας, με την ηλικιωμένη να κάνει πράξη την επιθυμία της πετώντας με paratrike.

Η 94χρονη δε σταμάτησε να χαμογελά καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, με την ευτυχία να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, καθώς έζησε κάτι μαγικό, όπως ανέφερε στον εκπαιδευτή Γιώργο Κισσανάκη.

Η πτήση θα μείνει αξέχαστη στην ηλικιωμένη, η οποία αποφάσισε στα 94 της χρόνια να πετάξει με paratrike και όπως φαίνεται το ευχαριστήθηκε με την ψυχή της.

Η πτήση με το paratrike, που απογειώνεται σαν... μικρό αεροπλανάκι, έγινε στα 150 μέτρα και διήρκεσε 10 λεπτά. Μάλιστα, ο Γιώργος Κισσανάκης έσπασε το ρεκόρ του κατά 4 χρόνια, καθώς στο παρελθόν μια 90χρονη Γερμανίδα είχε πετάξει μαζί του πάνω από τα Χανιά την ημέρα των γενεθλίων της.

Στην ουρά για μια θέση στα ψηφοδέλτια

Στην ουρά για μια θέση στα ψηφοδέλτια, καθώς καθημερινά... ξεπετάγονται και νέοι «μνηστήρες» για βουλευτιλίκι και Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα σε ορισμένους Δήμους της ενδοχώρας, αν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις, ίσως οι υποψήφιοι να είναι περισσότεροι και από τους ψηφοφόρους. Παράδειγμα ο Δήμος Χερσονήσου, απ’ όπου καθημερινά στα δημοσιογραφικά γραφεία έρχεται και μία νέα υποψηφιότητα. Ωστόσο οι διεργασίες «χτυπούν κόκκινο» και στους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου, με τον δεύτερο μάλλον να ανεβάζει ταχύτητα όσον αφορά τους «μνηστήρες». Στο Ηράκλειο, που είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Κρήτης, οι διεργασίες δεν έχουν σταματημό, χωρίς όμως ακόμα κάποιος να μιλά ανοιχτά για την υποψηφιότητά του.

Την ίδια ώρα στην εποχή της πανδημίας «ξεπετάχτηκαν» και νέοι υποψήφιοι βουλευτές και μάλιστα ορισμένοι δηλώνουν δεξιά και αριστερά πως είναι περιζήτητοι. Παιδιά, ψυχραιμία, όλοι θα πάρετε... Mόνο να είστε προσεκτικοί γιατί η σοφή κρητική παροιμία λέει «ντύσου γρε... και απόμεινε».

Στοιχειωμένο και ετοιμόρροπο

Στοιχειώνει ως ένα ακόμη... αστικό «φάντασμα» στο κέντρο των Χανίων το κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων, που μέχρι το 2016 φιλοξενούσε το Πολεμικό Μουσείο. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018 αφέθηκε στην τύχη του και, παρά τις δηλώσεις περί παραχώρησής του στον Δήμο Χανίων με σκοπό να ανεγερθεί εκεί το νέο δημαρχείο, τίποτε δεν έχει γίνει.

Ένα χρόνο μετά την ολοσχερή καταστροφή του, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, η μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το οποίο χρηματοδοτείται και το έργο με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αλήθεια, είναι ακόμη εξασφαλισμένο το κονδύλι αυτό; Και αν ναι, γιατί τόση στασιμότητα; Σύντομα είναι πιθανό να μην υπάρχουν ούτε τα ερείπια, που κι αυτά κινδυνεύουν με κατάρρευση, αλλά ευτυχώς για τους περαστικούς, αν πέσουν, θα πέσουν στον περιφραγμένο χώρο!

Με την Έφη!

Αποστομωτική ήταν η απάντηση που έδωσε η τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε όλους όσους την έκραξαν, τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, για την εξωτερική της εμφάνιση σε βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση Power Pass, όπου εμφανίστηκε η ίδια.

Η κ. Αχτσιόγλου δέχτηκε «κριτική» από πολλούς για την εμφάνισή της: Κάποιοι σχολίασαν τα ρούχα που φορούσε, κάποιοι άλλοι τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της, κάποιοι τη μελανιά που είχε στο χέρι της, ενώ κάποιοι άλλοι καυτηρίασαν το ότι είναι... πάρα πολύ αδύνατη.

Η απάντηση

Η ίδια η βουλευτής απάντησε σε όλους τους παραπάνω καλοθελητές στα social media, γράφοντας τα εξής: «Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά. Να τους ενημερώσω ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην κοιμάται, να είναι κουρασμένη και να έχει σημάδια γιατί τα παιδάκια σε μικρές ηλικίες εκφράζουν έτσι την αγάπη τους. Κι ας τους χαλάει τα πρότυπα. Δεν πειράζει».

Το ενθαρρυντικό της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου στάθηκαν συναδέλφισσες και συνάδελφοί της από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων, μεταξύ άλλων, και από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. Η Δόμνα Μιχαηλίδου ας πούμε αντέδρασε και μάλιστα πολύ υποστηρικτικά με ανάρτηση στο Ιnstagram, λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν αν το δικό της χέρι είναι πιο χοντρό από της Έφης!

Καταγγελίες για βιασμό κατά υπουργού

Τρίτη καταγγελία σε βάρος της υφυπουργού της γαλλικής κυβέρνησης Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η οποία ερευνάται ήδη για δύο βιασμούς την περίοδο που εξασκούσε την Ιατρική ως γυναικολόγος.

Η πρώτη καταγγελία ήρθε στις Μαΐου, ενώ στις 16 Ιουνίου έγινε άλλη μία. Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός δεν ήταν στην πολιτική και ασκούσε την Ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό μέσα σε ιατρικό πλαίσιο». Μία τρίτη γυναίκα, που εμφανίζεται με το όνομα “Jade” και είναι 26 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο προχθές Τετάρτη ότι είχε δεχτεί «σεξουαλική επίθεση» από την κ. Ζαχαροπούλου όταν την είχε επισκεφτεί για να τη συμβουλευτεί στο θέμα της ενδομητρίωσης που αντιμετώπιζε.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την αφήγηση της Jade, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον γιατρό να με εξετάσει». Επειδή δεν ένιωθε άνετα, όμως, το σώμα της ήταν εντελώς σφιγμένο, ανέλαβε η ίδια.

«Μου είπε: “Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ δεν είμαι αυτός”. Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη και ήμουν πολύ νευρική», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι δε θυμάται αν της είχε ζητηθεί συγκατάθεση.

Η Jade, όπως είπε, βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση».

Διδάσκει ήθος

Την ώρα που οι τράπερ ξεφτιλίζουν κυριολεκτικά τον χώρο της μουσικής με τις μπουνιές και το ξύλο σε εκδήλωση για μουσικά βραβεία, ο Σταύρος Ξαρχάκος παραδίδει μαθήματα ήθους.

Ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ερμούπολη της Σύρου για να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Μετά την τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης, ο Σταύρος Ξαρχάκος βρέθηκε σε ταβέρνα στον Φοίνικα της Σύρου για να δειπνήσει, και κατέληξε να... διευθύνει μια παιδική κομπανία που έπαιζε μπουζούκι, κιθάρα και αρμόνιο, αλλά και άλλη μια παρέα μουσικών.

Ο Έλληνας συνθέτης με το ίδιο πάθος που θα καθοδηγούσε μια κανονική ορχήστρα διευθύνει τα παιδιά να παίξουν τη «Φραγκοσυριανή». Ανέβηκε βίντεο στο Facebook και αποθεώθηκε! Αυτά περί ήθους!

Κι ο Μπακογιάννης στηρίζει Έφη

Τη στήριξή του στο πρόσωπο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την «επίθεση» που δέχτηκε για την εμφάνισή της σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει στο tweet του: «Η Έφη Αχτσιόγλου το τελευταίο εικοσιτετράωρο υφίσταται μια ωμή διαδικτυακή βία. Οι άνθρωποι κρίνονται μόνο για όσα λένε και όσα πράττουν και σε καμία περίπτωση για το πώς εμφανίζονται. Αρκετά με τον σεξισμό, τον μισογυνισμό και τη χυδαιότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News