Καλά, σε πόσα χρόνια θα μας πουν «τις πταίει» για το νέο δρόμο;

Παραπολιτικά
Καλά, σε πόσα χρόνια θα μας πουν «τις πταίει» για το νέο δρόμο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν κάποιος πάρει μια συντεταγμένη στο σημείο της κατολίσθησης του νέου δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς και την τοποθετήσει με το πρόγραμμά autocrat (σας παραθέτουμε τα σχετικά στοιχεία και τα σχέδια των πηγών), έτσι απλά, πάνω στα σχέδια με τις πηγές όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, φαίνεται καθαρά από πού περνά ο νέος δρόμος και πού είναι η πλησιέστερη πηγή. Τι αντιλαμβάνεται ο καθένας με το φτωχό του μυαλουδάκι;

Μα, όταν το υπέδαφος του νέου δρόμου είναι πάνω σε πηγές επί της ουσίας, δηλαδή σε νερό που ρέει και σιγά-σιγά αλλά σταθερά κατατρώει τα υλικά, το χώμα και ό,τι βρει - γιατί ως γνωστόν το νερό δεν το σταματά τίποτα - θέλει ρώτημα τι θα γίνεται με τον νέο δρόμο, με τα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία; Χώρια που αναστενάζουν με την εκτροπή και στον παλιό δρόμο κυκλοφοριακά, περιαστικά και όχι μόνο, και από τα βάρη των φορτηγών και από τα οχήματα δεκάδων τουριστών, που σε ώρα αιχμής σχηματίζουν μεγάλες ουρές και χώρια που θα «καθίσει» κι εκεί ο δρόμος στο τέλος. Επίσης χώρια τα θέματα και με την ασφάλεια των οδηγών που προκαλεί η διακοπή κυκλοφορίας λίγο πριν το τούνελ στην Αγία Βαρβάρα στον νέο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς, συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της καθίζησης. Ένας δρόμος τεσσάρων ετών (παραδόθηκε σε κυκλοφορία το 2019!!!) τέθηκε εκτός λειτουργίας και το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών υπολογίστηκε σε 9 εκατ. ευρώ και αυτό στην καλύτερη σε 16 μήνες!!! Αλλά πού; Πάνω σε πηγές; Δηλαδή ο μελετητής του έργου πώς δικαιολογείται, όλα αυτά δεν τα είχε δει, δεν τα έλαβε υπόψη του; Και άντε ο μελετητής δεν τα είδε, ο κατασκευαστής... ούτε αυτός; Ακόμη περισσότερο, η επιβλέπουσα υπηρεσία... ούτε αυτή ή μήπως, επειδή η τσικουδιά στην περιοχή είναι από τις καλύτερες, πού καιρός για επίβλεψη σε βάθος;

Όλα αυτά αφορούν χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη... Και για να δούμε σε επίπεδο ευθυνών πόσα χρόνια θα μας πάρει για να μάθουμε τελικά «τις πταίει»; Μήπως οι πηγές είναι από μόνες τους ο «φταίχτης», βρέθηκαν δηλαδή σε λάθος θέση γεωγραφικά (!), όπως περίπου μας λέει και ο Ερντογάν, ότι «τα νησιά μας είναι σε λάθος γεωγραφική θέση και σε λάθος χώρα»; Έλεος...

Αναβολή για τον Παλίγκρεμνο

Υψώνοντας πανό στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου που έγραφε «save-paligremnos», καθώς και άλλα που προτρέπουν τους πολίτες να γίνουν «βράχος για τον βράχο μας», μέλη της Κίνησης για την προστασία του ιστορικού αυτού μνημείου της φύσης στον Πλακιά συγκεντρώθηκαν νωρίς χθες το πρωί στα Δικαστήρια Ρεθύμνου, όπου επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, αιτούμενος να σταματήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της υποσκαφής ξενοδοχειακής μονάδας.

Κατά τη συνεδρίασή του το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης έπειτα από αίτημα του Δήμου για τις 8 Ιουλίου, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν αμετακίνητοι στη θέση τους, που δεν είναι άλλη πέρα από τη “σωτηρία” του τοπόσημου του Πλακιά.

Αυτό που αξιώνει η δημοτική Αρχή μέσω της δικαστικής οδού είναι η διακοπή των εργασιών εκσκαφών στον δρόμο και μέσα στο γήπεδο για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια οικοδομής, ενώ ζητά επίσης και να απαγορευτεί η διέλευση των βαρέων οχημάτων από τον δρόμο που παρανόμως, όπως ισχυρίζεται, διάνοιξαν οι επενδυτές διαπλατύνοντας ένα παλιό μονοπάτι.

Πέρα όμως από τα ασφαλιστικά μέτρα, τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων αίτηση κατά της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) Ρεθύμνου για την ακύρωση της άδειας οικοδομής που αφορά στην εν λόγω μονάδα στον Παλίγκρεμνο.

Μητροπολίτης κατήγγειλε... ψευδοθαύματα!

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία σε βάρος ιερού ναού - και μάλιστα από Μητροπολίτη - έρχεται στη δημοσιότητα μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή και εφιστούσε την προσοχή στους πιστούς για ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε στην εκπομπή “Εδώ Πελοπόννησος” στον ΣΚΑΪ Μεσσηνίας, όπου και ανέφερε σχετικά: «Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

Τρεις ανακρίσεις στους Αγίους Ισιδώρους

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα... Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια... Υπάρχει ποινική διάσταση. Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά; Πρόκειται για απάτη ολκής... Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία, δεν υπάρχει αγιότητα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο ναός των Αγίων Ισιδώρων είναι από τα πιο δημοφιλή και γνωστά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα. Καθημερινά προσέρχονται χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι αναζητούν τον παρηγορητικό λόγο και την ευλογία του ιερέα του ναού, πατρός Δημητρίου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για θαύματα που έχουν ζήσει από τον Τίμιο Σταυρό των Αγίων Ισιδώρων.

Τελικά πάμε για 2 Οκτώβρη;

Μετά τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, και δεύτερος “γαλάζιος” βουλευτής, ο Γιάννης Λοβέρδος, είπε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και μάλιστα τις προσδιόρισε για τα μέσα του φθινοπώρου.

Ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών της Ν.Δ. Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν κατά 70% στις 2 Οκτωβρίου. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος άφησε ένα περιθώριο για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι μπορεί να είναι μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά από τις 2 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Λοβέρδος είπε ακόμα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

O κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι σε μεγάλο βαθμό οι πρόωρες εκλογές οφείλονται στο τοξικό κλίμα που δημιουργεί η αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγακας, μιλώντας στο Kontra24, έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό - θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε, βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία».

Υποψήφια η Παγώνη;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές άφησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Όταν αποφασιστεί να γίνουν, τότε μπορεί να συζητήσουμε και το εάν θα θέσω υποψηφιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ερωτηθείσα εάν ακολουθεί το παράδειγμα της Μίνας Γκάγκα, η Ματίνα Παγώνη αντέτεινε ότι η κ. Γκάγκα δεν ήταν συνδικαλίστρια. «Ποτέ δεν ασχολήθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στο υπουργείο Υγείας, ενώ εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια και έχω φέρει πολλές νίκες στην παράταξή μου».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν μπορεί να ασχολούμαστε συνέχεια με τις εκλογές. «Από την επομένη της εκλογής Μητσοτάκη άρχισε ο Τσίπρας να ζητάει εκλογές. Εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα αυτά», επισήμανε.

Στη συνεδρίαση της SEDEC ο Γ. Κουράκης

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Εκπαίδευσης, Απασχόλησης, Έρευνας και Πολιτισμού (SEDEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών συμμετείχε χθες Τρίτη ο Γιάννης Κουράκης, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνονται σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα όπως:

  • Συζήτηση για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη μέσω της εκπαίδευσης και των πολιτισμών.
  • Συζήτηση για την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο.
  • Συζήτηση για το μέλλον της πολιτικής για τη νεολαία στην Ε.Ε.
  • Προτάσεις των νέων αιρετών πολιτικών για τη νεολαία.
  • Πρόσφατα έργα έρευνας και καινοτομίας με έμφαση σε τοπικά και περιφερειακά ζητήματα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News