Παραπολιτικά

Στο Ηράκλειο χορταίνεις, στη Μύκονο πείνας!

«Καυτερή» η τιμή για την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, το σουβλάκι, καθώς ξεπερνά τα 5 ευρώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, μεταξύ αυτών και η Κρήτη, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Pricefox για τις τιμές στα σουβλάκια στην Ελλάδα.

Συνέπεια, η κίνηση στα οβελιστήρια από Έλληνες καταναλωτές να έχει μειωθεί αισθητά, καθώς το σουβλάκι δεν αποτελεί πλέον φθηνή επιλογή, ενώ η τουριστική κίνηση... σώζει την κατάσταση στα οβελιστήρια του Ηρακλείου, με τους ιδιοκτήτες ωστόσο να προβλέπουν δύσκολες καταστάσεις από το φθινόπωρο.

Σε αντίθεση με τη Μύκονο και άλλα τουριστικά θέρετρα της χώρας, όπου η τιμή στον γύρο είναι «φωτιά» καθώς κυμαίνεται στα 6-8 ευρώ/τεμάχιο, τουρίστες στο Ηράκλειο απολαμβάνουν το σουβλάκι και, όπως λένε, χορταίνουν με έναν και μόνο γύρο!

Όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης οβελιστηρίου κ. Πέτρος Αναπολιωτάκης, τουρίστες στη Μύκονο έφαγαν 6 σουβλάκια και δε... χόρτασαν, λόγω της μειωμένης ποσότητας, ενώ στο Ηράκλειο δε χρειάστηκε να φάνε πάνω από έναν γύρο για να χορτάσουν.

Στο Ηράκλειο, το σουβλάκι, από 3,30 λεπτά αυξήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στα 4 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αγγίζει τα 4,40 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες οβελιστηρίων να αναφέρονται και στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, αλλά και στην... καυτή τιμή του ηλιέλαιου, το οποίο έφτασε τα 35 περίπου ευρώ το 10λιτρο, από 17 ευρώ που στοίχιζε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πέρα από το ηλιέλαιο, ορισμένοι ιδιοκτήτες οβελιστηρίων άρχισαν να στρέφονται και προς το κρητικό ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο όχι μόνο για τις τηγανιτές πατάτες, αλλά και για τέλειο μαρινάρισμα!

Κι άλλη χωματερή στη Μάχης Κρήτης!

Εικόνες ντροπής κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της Ν.Κ. στην οδό Μάχης Κρήτης, μια ανάσα από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, όπου σχηματίστηκε μια μίνι χωματερή με σκουπίδια, καναπέδες, στρώματα, απλώστρες και όχι μόνο.

Ασυνείδητοι πολίτες... ξεφορτώθηκαν τα ογκώδη αντικείμενα στο κομβικό αυτό σημείο, το οποίο συχνά παρουσιάζει αυτές τις απαράδεκτες εικόνες.

Το... κακό επαναλαμβάνεται, ενώ οι αρμόδιοι θα αναλάβουν... δράση με καθυστέρηση αρκετών ημερών, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις!

Διαμαρτύρονται για το κλειστό πάρκινγκ

Χωρίς πάρκινγκ... έμειναν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τα μέσα ενημέρωσης, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους. Στην επιστολή αναφέρουν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου: «Με απογοήτευση αντικρίσαμε την πόρτα στο ανοιχτό parking απέναντι από τη ΣΕΑΠ κλειστή, με μια ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου ακόμα πιο τραγική! (επισυναπτόμενη φωτογραφία).

Υπάρχει επίσης ένας κύριος, ο οποίος πολύ ευγενικά ενημερώνει ότι “το parking θα φτιαχτεί από τον Δήμο Ηρακλείου για στάθμευση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων”, αν θέλουμε να παρκάρουμε είναι δική μας ευθύνη, αλλά θα έρθει μηχάνημα να πάρει όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και θα πρέπει να πληρώσουμε 280 ευρώ για να τα παραλάβουμε.

Έχει καταλάβει άραγε ο Δήμος Ηρακλείου τι μισθούς παίρνουν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου;

Έβαλε μια ανακοίνωση σήμερα, η οποία ισχύει από σήμερα και για να σταθμεύσουμε στο parking του αεροδρομίου πρέπει να πληρώσουμε όλο τον μήνα 30 ευρώ (50% προσαύξηση από πέρυσι). Να ενημερώσουμε ότι η επιστολή μας με τις μαζικές υπογραφές για μείωση του ποσού ποτέ δεν απαντήθηκε!».

Τελευταία θέση

Στην ετήσια Έκθεση για την Ενημέρωση στο Διαδίκτυο (Digital News Report) του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε η «Διανέοσις», τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στην τελευταία θέση ως προς την αίσθηση ανεξαρτησίας. Συγκεκριμένα, η χώρα μας καταλαμβάνει και την τελευταία θέση μεταξύ των 46 συμμετεχουσών χωρών στην αίσθηση ανεξαρτησίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο από πολιτικές όσο και από επιχειρηματικές επιρροές. Τα στοιχεία βασίζονται σε μια μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση δείγματος μεγαλύτερου των 2.000 ατόμων ανά χώρα. Σίγουρα, η συγκεκριμένη θέση αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του πόσο νοσεί η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα!

Τα γενέθλια του ΓΑΠ και ο Άγιος Μνημόνιος!

Χθες είχε γενέθλια ο Γιώργος Παπανδρέου, που έκλεισε τα 70 και η πρωθυπουργία του συνδέθηκε με τα μνημόνια. Από την άλλη, τι γιόρταζε χθες η Εκκλησία μας; Εκείνοι που το έψαξαν είδαν ότι στις 16 Ιουνίου, που ήταν τα γενέθλια του ΓΑΠ, γιόρταζαν επίσης ο Άγιος Τύχων και ο Άγιος Μνημόνιος! Τυχαίο λέτε ότι είναι;

Άδεια στον Γιωτόπουλο;

Η στήλη Inside Stories του OT.gr αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο φερόμενος ως ηγέτης της 17 Νοέμβρη, πήρε άδεια από τις φυλακές. Η στήλη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Γιωτόπουλος, λοιπόν, δεν έχει πάρει ούτε μία μέρα άδεια και δεν έχει βγει από τη φυλακή ποτέ. Από εκεί, μάλιστα, ολοκλήρωσε το 2021 και το διδακτορικό του στις επιστήμες των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Ήσυχος, χωρίς να κάνει ποτέ φασαρίες, ασχολήθηκε πολύ με το διάβασμα, αλλά και δε ζήτησε ποτέ άδεια. Σας αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι πριν από μερικές ημέρες συζητήθηκε στο αρμόδιο συμβούλιο και δόθηκε το «πράσινο φως» για χορήγηση άδειας στον «Λάμπρο», ενώ του απονεμήθηκε και... εύφημος μνεία για τα επιτεύγματά του στα γράμματα».

«Ο πιο χρήσιμος υπουργός»

«Είστε ίσως ο πιο χρήσιμος υπουργός, καθώς έχετε απλουστεύσει τις διαδικασίες των πολιτών προς το Δημόσιο», είπε χθες, καλωσορίζοντας τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος. Η συνάντηση της πρυτανικής Αρχής με τον υπουργό έγινε σε ιδιαίτερα χαλαρό κλίμα, ενώ πέρα από τα συνηθισμένα ήταν και το καθιερωμένο δώρο του πρύτανη. Ένα μοντέρνο τσαντάκι-φάκελος, δημιουργία φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, οι οποίοι, όπως είπε ο πρύτανης, ερωτεύτηκαν ενώ σπούδαζαν, αποφοίτησαν και πλέον έχουν δημιουργήσει από κοινού τη δική τους επιχείρηση σχεδιασμού προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο κ. Διαμαντόπουλος σχολίασε πως «ό,τι κι αν κάνουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας, αυτόν τον ρομαντικό χαρακτήρα δεν πρόκειται να τον αποκτήσουν ποτέ», για να πάρει την απάντηση του υπουργού πως «όλα θα τα παντρέψουμε».

Άλλος με τη βάρκα μας για Ρέθυμνο;

«Άλλος με τη βάρκα μου», με φόντο τον Δήμο Ρεθύμνου, που όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει μπει πρώτος-πρώτος στις αυτοδιοικητικές διεργασίες και το παρασκήνιο. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες στο Ρέθυμνο μάλλον ισχύει η λογική του «φύγε εσύ... έλα εσύ», μιας και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά τόση κινητικότητα. Μάλιστα, στα σενάρια για μια συνεργασία κορυφής, τα νέα δεδομένα θέλουν τη μια πλευρά να κάνει λόγο για «ράδιο αρβύλα», παρά το γεγονός ότι το χάσμα έχει γεφυρωθεί. Μάλιστα, πολλοί παρατρεχάμενοι «μαϊντανοί» διαδίδουν διάφορα στα καφέ της πόλης, ρίχνοντας άδειες για να πιάσουν γεμάτες. Το σίγουρο είναι ότι και μια πιθανή υποψήφια τρέχει ολοταχώς για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση, και την ίδια ώρα ξεπετάγονται από παντού ηγετικές πρωτοβουλίες και κυρίως φιλοδοξίες. Πάντως, ο δήμαρχος παρακολουθεί χωρίς να σχολιάζει, μιας και μας έχει συνηθίσει στις κινήσεις «ματ».

Πάντως, στο Ρέθυμνο άρχισαν τα όργανα και μάλλον θέλουν πολλοί να ανοίξουν πρώτοι τον χορό... Μάλλον όμως λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο» και στο τέλος θα βρεθούν στα αζήτητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια