Χανιά: Θλίψη για τον βανδαλισμό στην παιδική χαρά

Παραπολιτικά
Χανιά: Θλίψη για τον βανδαλισμό στην παιδική χαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες βανδαλισμών σε πάρκα, δημόσιους χώρους και παιδικές χαρές στα Χανιά. Το «ξηλωμένο» καλάθι απορριμμάτων στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο στις Μουρνιές είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο νέα παιδιά, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν τη δημόσια περιουσία και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Όχι απλά ξεσπούν σε έναν χώρο που απευθύνεται σε παιδιά, βγάζοντας τον θυμό, την άρνηση και τη δυσαρέσκειά τους στον λάθος τόπο, αλλά επιβεβαιώνουν πως η παιδεία για ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής κοινωνίας δεν καλλιεργήθηκε ποτέ και δεν υπήρξε ούτε ως σπόρος μέσα του.

Κάπως έτσι έφηβοι και νέοι καταστρέφουν μνημεία με δήθεν γκράφιτι, ξηλώνουν την περίφραξη της Δημοτικής Αγοράς, “καταθέτουν” το υβρεολόγιό τους πάνω σε τσουλήθρες και τραμπάλες.

Υφυπουργέ, γνωρίζεις κάτι;

Η αμετροέπεια με τις συνεχείς φιέστες για το ίδιο πράγμα, πρώτα περιήγηση στον χώρο μετά εγκαίνια, μετά έναρξη κ.λπ., εντάξει καλύπτει επικοινωνιακές ανάγκες κι είναι εν μέρει κατανοητή, αν και άλλους από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είδαμε ούτε παρόντες, ούτε σε ενσταντανέ, δηλαδή και αν ήταν τους “εξαφάνισαν”. Αλλά, αλήθεια, γνωρίζει κάτι ο υφυπουργός για το έργο που φτάνει κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ, με απευθείας ανάθεση και μάλιστα με πρόσκληση ενδιαφέροντος χωρίς δημοσίευση για τρεις αποκλειστικά εταιρείες; Είπαμε και την άλλη φορά, νομότυπο ναι, ηθικό; Η επίκληση νομοθεσίας ως επείγουσας και ειδικής περίστασης ελπίζουμε να μην αφορά τα μέτρα της πανδημίας, γιατί τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ούτε για τη νομοθεσία. Αλλά ο υφυπουργός ξέρει μήπως να μας πει το έργο το κάνει (φανταζόμαστε ότι για 4 εκατομμύρια έχει και συνέχεια έτσι για τους παράκτιους Μεσογειακούς του χρόνου, που παρότι μπορούσαν να είναι σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, έγιναν πακέτο με το beach handball), το έργο λοιπόν το κάνει η εταιρεία στην οποία το ανέθεσε ο υφυπουργός ή μήπως το πήρε άλλη ως υπεργολάβος και ποια; Για τα υπόλοιπα επικοινωνιακά, τόσο πολλή δαπάνη προβολής, δηλαδή από το υστέρημα του ελληνικού λαού, αναρωτιόμαστε απλά, με τόσο χρήμα απευθείας ανάθεση τι θα είχαν κάνει επί των ημερών τους ο Δημήτρης Σαρρής ως ΓΓΑ και ο Γιάννης Κουράκης ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Ολοκαίνουργιοι, αλλά...

Τουλάχιστον δύο υποψήφιους δημάρχους για το Ηράκλειο έχω υπ’ όψιν! Νέοι, ολοκαίνουργιοι και άφθαρτοι! Και οι δύο με διασυνδέσεις και με στενή σχέση με τον νυν. Δεν ανήκουν στην ομάδα του, είναι εξωδημοτικοί και μάλλον, αν πάρουν το πράγμα στα σοβαρά, φαίνεται ότι θα γίνει μεγάλη μάχη κυρίως μέσα στη δημοτική ομάδα! Αφήστε που τουλάχιστον δύο νυν αντιδήμαρχοι θα αντιδράσουν, όμως θα τους βάλει πόστα... ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς φαίνεται πως τη μια υποψηφιότητα θα την προέκρινε αν τελικά έλεγε το “ναι”! Έχει γούστο να πει το “ναι” και να αφήσει τον έναν από τους δύο αντιδημάρχους, που τώρα αντιδρούν, εκτός νυμφώνος! Αυτά θα είναι γλέντια...

Πότε προλαβαίνει ο πολιτευτής;

Σπάει κάθε ρεκόρ εμφανίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πολιτευτής του Ηρακλείου τα Που - Σου - Κου, σε ρυθμούς που ούτε οι πλέον πιστοί του ακόλουθοι να τον προλαβαίνουν. Αυτός δεν αντιγράφει απλά το πάλαι ποτέ στυλ του υφυπουργού, τον έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ και καταρρίπτει κάθε φραγμό. Με τόσες βαπτίσεις αρχικά που κάνει, μιλάμε για στρατό “βαφτιστηριών”, χώρια αυτές που εμφανίζεται ως καλεσμένος, βάλτε και τους γάμους που πολλές φορές είναι τετράκις ανά ημέρα του Που - Σου - Κου, χώρια τις κηδείες και τα μνημόσυνα, εσχάτως δε έκανε εμφανίσεις και σε λογοστέματα!!! Μήπως ξέρει κάτι που όλοι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για ψηφοδέλτια δεν το έχουν καταλάβει, όσο κι αν τον εγκαλούν για παλιομοδίτικες πρακτικές; Μάλιστα, κάποιοι από τους ακολούθους του στα social media διαπιστώνουν ότι το Που - Σου - Κου του πρέπει μόνο σε βενζίνες και χαρίσματα, έξω τα “βαφτιστικά”, να είναι ένα κονδύλι διόλου ευκαταφρόνητο, εκτός αν ποντάρει σε “άδεια φακελάκια” που ρίχνουν κι άλλοι. Πάντως, χωρίς υπερβολή, ο ίδιος την καταγραφή των εκλογέων την έχει περάσει ανά ενορία και ναό στην περιφέρεια του Ηρακλείου, χωρίς πλέον να του ξεφεύγουν ούτε μοναστήρια, ξωκκλήσια, σκήτες και ερημητήρια, έως και ιδιωτικοί ναοί-τάματα... Αφού κάποιοι σκέφτηκαν να του ζητήσουν τη βάση δεδομένων του για να ανανεώσουν αυτή της υπηρεσίας Ναοδομίας, που υπολείπεται παρασάγγας από τα δεδομένα του.

Αρχίζει το Εφετείο της Χ.Α.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Συνολικά 50 κατηγορούμενοι, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακόμα 49 υψηλόβαθμα και μη στελέχη της Χρυσής Αυγής, κάθονται στο εδώλιο του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Όλοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό - κατά περίπτωση - σε ποινές από φυλάκιση 2 ετών μέχρι κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών.

Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης θα κριθεί εκ του μηδενός. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τις μαρτυρικές καταθέσεις, τα έγγραφα και το βιντεοληπτικό υλικό, και θα καταλήξει σε νέα ετυμηγορία. Τα θύματα και οι συγγενείς τους ζητούν την επανάληψη της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ενώ οι κατηγορούμενοι την αθώωσή τους.

Κι αυτό ενώ, μεσούσης της ακροαματικής διαδικασίας, αναμένεται να υπάρξουν μαζικές αποφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, καθώς, σύμφωνα με τους νομικούς παραστάτες των θυμάτων, υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις χαμηλές ποινές, οι οποίες κυμαίνονται στα 6 με 7 έτη, κάτι που σημαίνει πρακτικά πως σύντομα θα συμπληρωθεί ο χρόνος για την «υφ’ όρον απόλυση» αρκετών καταδικασθέντων από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Πρόκειται για ποινές που έχουν επιβληθεί σε περίπου 20 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές.

Βαρύτερες ποινές

Σε κάθε περίπτωση, μόνο 12 κατηγορούμενοι είναι δυνατόν να καταδικαστούν σε υψηλότερες ποινές από αυτές που τους επιβλήθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Πρόκειται για τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους πέντε καταδικασθέντες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ, των οποίων οι ποινές κρίθηκαν χαμηλές από τον εισαγγελέα Εφετών, με αποτέλεσμα να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, δεν επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες οι αρμόζουσες ποινές για τη βαρύτητα των εγκλημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η έκβαση της δίκης για αυτούς είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα, από την αθώωση μέχρι και την επιβολή του ανώτατου ορίου ποινής των 15 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News