Κρήτη: Απαράδεκτες εικόνες στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Κρήτη
Κρήτη: Απαράδεκτες εικόνες στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ενώ όλοι κάνουν λόγο για μια χρόνια «χρυσάφι» για τον κρητικό τουρισμό, εικόνες σαν και αυτές σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, θα αρχίσουν πια να μας προβληματίζουν για την εντύπωση που βγάζουμε προς τα έξω;

Κυριακή, σήμερα 12 Ιουνίου και αρκετές οικογένειες με σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες  που επικρατουν στο νησί μας, θα σκέφτηκαν να κάνουν έναν όμορφο περίπατο στη Βουλισμένη, την μικρή αλλά γοητευτική λίμνη, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Και ενώ όλοι κάνουν λόγο για μια χρόνια «χρυσάφι» για τον κρητικό τουρισμό, με τις προκρατήσεις να κινούνται σε επίπεδα 2019 και τους τουριστικούς δήμους της Κρήτης να έχουν «ανοίξει» ήδη τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους χιλιάδες τουρίστες, εικόνες σαν και αυτές σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, προκαλούν προβληματισμό και ανησυχούν την τοπική κοινωνία για το τι εικόνα «βγαίνει» προς τα έξω.

Η λίμνη του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι το πιο γνωστό σημείο της πόλης.

Η χαλαρή όμως βόλτα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, έδωσε την θέση της σε εικόνες ντροπής και αποτροπιασμού, στις οποίες βρέθηκαν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης.

Οι εικόνες «μιλούν» απο μόνες τους,  «μαρτυρώντας» την εγκατάλιψη που κυριαρχεί στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και κατά μήκος της λίμνης. Στιγμιότυπα που σε κάνουν να θες να φύγεις με τις χειρότερες εντυπώσεις, για μία πόλη που θα μπορούσε να υπερηφανεύεται για τα αξιοθέατα της.

Σκουπίδια, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά ετερόκλητα αντικείμενα, όπως πλαστικά κάθε μορφής, μπουκάλια, μεταλλικά εξαρτήματα, χαρτιά, ολόκληρες σακούλες σκουπιδιών, αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, ακόμη και ... μάσκες να υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της λίμνης.

Η στρογγυλή λίμνη του Αγίου Νικολάου αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, και γύρω της συγκεντρώνονται πολλά γραφικά καφέ και εστιατόρια. Η λίμνη, με τα γαλήνια νερά της, τις πάπιες, τις ασάλευτες ψαρόβαρκες, τα ασπρισμένα πεζούλια και τις κατάφυτες πλαγιές που την περιβάλλουν…όπως απεικονίζεται στις εν λόγω φωτογραφίες,  δεν  αποτελεί σε καμία περίπτωση, ένα μέρος για ηρεμία και χαλάρωση.

Φυσικά, οι ευθύνες μοιράζονται τόσο στους πολίτες που αυτοβούλως δημιούργησαν αυτό το χάος, όσο και σε εκείνους που δεν μερίμνησαν για την καθαριότητα,  γιατί δεν γίνεται αυτός ο σκουπιδότοπος να δημιουργήθηκε εν μία νυκτί.

Ως πότε λοιπόν θα «θυσιάζουμε»  με αυτόν τον τρόπο τους τοπικούς μας θυσαυρούς, αδιαφορώντας παντελώς για την εντύπωση  που βγάζουμε προς τα έξω;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News