Ιωβηλαίο και partygate μαζί…!

Παραπολιτικά
Ιωβηλαίο και partygate μαζί…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να τσαλάκωσαν τη φήμη του Μπόρις Τζόνσον τα σκάνδαλα, γνωστά ως partygate, με τα διάφορα πάρτι που διοργανώνονταν στην πρωθυπουργική κατοικία κατά τη διάρκεια των λοκντάουν της πανδημίας, ωστόσο το πολιτικό κόστος δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς η επιβίωσή του στο κόμμα και την κυβέρνηση μετά την πρόταση μομφής τού δίνει μια ανάσα, όχι απαραίτητα βαθιά.

Φυσικά βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας, καθώς οι φιλόδοξοι δελφίνοι των Συντηρητικών δεν το βάζουν κάτω τόσο εύκολα, ενώ οι Εργατικοί περιμένουν στη γωνία, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να τους «χρίζουν» κυβέρνηση εν αναμονή. Η «αυλαία» στα partygate έπεσε την ώρα που η Βρετανία γιόρταζε τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισσάβετ ΙΙ στον θρόνο, με τις μεγαλειώδεις τετραήμερες εκδηλώσεις για το πλατινένιο, λεγόμενο, Ιωβηλαίο.

Και ο σκιτσογράφος Βάσκο Γκαργκάλο από το “Cartoon movement” του Άμστερνταμ συνδυάζει έξοχα αυτά τα δύο γεγονότα σε ένα σκίτσο. Καθώς λατρεύουμε τα σκίτσα και το πόσο λιτά μάς δίνουν τόσο πολλή πληροφορία, το καταγράφουμε ως ένα από τα πλέον αξιόλογα των τελευταίων ημερών. Σε αυτό εικονίζεται η ζωηρή και χαμογελαστή Ελισσάβετ με το πράσινο σύνολο που φορούσε την τελευταία μέρα των εορτασμών, όταν εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, να οδηγεί τον Μπόρις Τζόνσον πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι προς την έξοδο, όπως γράφει το υποπόδιο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι εμφανώς μεθυσμένος μετά τα κορωνοπάρτι, κρατώντας ένα μπουκάλι και ένα γεμάτο ποτήρι, ενώ φοράει ένα καπελάκι σαν αυτά των γιορτών, στα χρώματα της αγγλικής σημαίας. Ευρηματικό δε νομίζετε;

Μεταμόρφωσαν το χωριό τους!

Μεταμορφώθηκε το χωριό Πρινιάς στον δήμο Γόρτυνας, καθώς εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα κτήρια του χωριού άλλαξαν όψη και τη θέση των γκρίζων τοίχων πήραν εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Ελιές, αμπέλια, ανθισμένα λουλούδια, ολόκληρα τοπία της φύσης «ξεδιπλώθηκαν» στους τοίχους των σπιτιών. Εγκαταλελειμμένα, παλιά ή πλέον ακατοίκητα κτήρια άλλαξαν όψη με πολλή φαντασία και μεράκι, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ο παπάς του χωριού ανέλαβε το βάψιμο τοίχων, η ζωγράφος Βούλα Λαδουκάκη επιστράτευσε πινέλα και φαντασία, και με τη βοήθεια των δραστήριων μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου άλλαξε εικόνα η κεντρική πλατεία του χωριού. Οι κάτοικοι της περιοχής «έδειξαν» τον δρόμο για το πώς μπορεί να πάρουν ζωή τα χωριά μας, ενώ ήδη έδειξαν ενδιαφέρον και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής!

Μυζηθρόπιτες για τη Γιάννα!

Το λες και «αγάπη για τον τόπο σου», όταν ακούς από την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που κι αν έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να σου λέει ότι δε βλέπει την ώρα να πάει στο σπίτι της μάνας της, που της έχει ετοιμάσει για να την υποδεχτεί «μυζηθρόπιτες». Το είπε δημόσια κατά την πρόσφατη εκδήλωση όπου έγινε η αποδοχή της χορηγίας από την Επιτροπή στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, αλλά ο κόσμος που την άκουσε, μάλλον το περίμενε.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, άλλωστε, είναι γνωστή για τη σύνδεσή της με το νησί και τους ανθρώπους του, πολύ δε περισσότερο την αγάπη για τη μητέρα της και προφανώς την αδυναμία που έχει σε ό,τι η κ. Μαρίκα της ετοιμάζει, κάθε φορά που επισκέπτεται το Ηράκλειο.

Κακοκαιρία ‘’Genesis’’

Η κακοκαιρία “Genesis”, που πλήττει όλη την υπόλοιπη χώρα και λιγότερο την Κρήτη, υπενθυμίζει ότι από τον καιρό πρέπει όλα να τα περιμένεις! Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η χώρα προέρχεται από έναν ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, με αποτέλεσμα ο κάθε πολίτης να έχει ανάγκη για μια παρατεταμένη... καλοκαιρία! Φυσικά, τα φαινόμενα αναμένεται σύντομα να εξασθενήσουν, κάτι που θα οδηγήσει και πάλι τον κόσμο στις κοντινότερες παραλίες για ανάσες δροσιάς! Όσο για το όνομα “Genesis”, περιττό να ειπωθεί ότι έγινε... “πάρτι” στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πολλούς χρήστες να “τρολάρουν” το όνομα, αλλά και το γεγονός ότι χάλασε το τριήμερο σε όσους σκόπευαν να το εκμεταλλευτούν!

Έκρηξη πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός της τάξεως του 11,3% για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), επιβεβαιώνει ότι η «καταπληκτική ποιότητα ζωής», για την οποία είχε κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απλά δεν υφίσταται! Μάλιστα, η συγκεκριμένη τιμή είναι η υψηλότερη από το 1993, αποτελώντας ρεκόρ 28ετίας, κάτι που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει την τωρινή κυβέρνηση! Την πιο μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον περσινό Μάιο καταγράφει το φυσικό αέριο, το οποίο είναι ακριβότερο κατά 172,7%. Όσον αφορά στα υπόλοιπα προϊόντα ενέργειας, ο ηλεκτρισμός αυξήθηκε κατά 80,2%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 65,1% και τα καύσιμα και λιπαντικά κατά 36,6%.

Τι είπε ακριβώς;

Πω, πω, τι είπε πάλι ο άνθρωπος... «Η διαπίστευση», λέει, «αποτελεί τη μοναδική οδό για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα»... Ποιος το είπε; Μα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης που εορτάστηκε χθες.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, η διαπίστευση ουσιαστικά αποτελεί το “κλειδί” που ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες στις διεθνείς αγορές και μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα. «Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένης διατροφικής αξίας παγκοσμίως. Η διασφάλιση της ποιότητάς τους μέσω του συστήματος διαπίστευσης ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και Πολιτεία για την απόκτηση brand name για τα ελληνικά προϊόντα και την ταύτισή τους με την ποιότητα. Παράλληλα με την ενίσχυση της ταυτότητάς τους, η διαπίστευση ενισχύει και την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο υπουργός πάλι σε ημερίδα. Πάλι στα σαλόνια και όχι στα αλώνια.

Έχω όμως την εντύπωση, κύριε υπουργέ, ότι τα προϊόντα παράγονται στα αλώνια και όχι στα σαλόνια. Και η καλύτερη “διαπίστευση” είναι η ποιότητα. Και η ποιότητα δε διασφαλίζεται με λόγια, αλλά με έργα. Ναι, αλλά για να μπορέσει ο παραγωγός να κάνει πράξη την παραγωγή του ποιοτικού προϊόντος, χρειάζεται τη βοήθειά σας, κύριε υπουργέ, έχοντας πια χορτάσει τόσα χρόνια από λόγια σαν τα δικά σας... Νομίζω;

Πώς γίνεται;

Πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που δε θέλουν να ταΐσουν τα αδέσποτα που συναντούν στον δρόμο ή στις αυλές των σπιτιών τους και να τα διώχνουν; Πώς γίνεται - και αυτό είναι ακόμα χειρότερο - να υπάρχουν ορισμένοι που, με γνώμονα αστείες δικαιολογίες, βλάπτουν αδέσποτες γάτες και σκύλους, επιδεικνύοντας έτσι τα αρρωστημένα ένστικτά τους;! Δυστυχώς, παρά τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις, αφού προβούν στην αποτρόπαια πράξη τους, πολλοί από αυτούς ξεφεύγουν εύκολα, καθώς είναι δύσκολο να αποδειχτεί ότι ήταν θύτες! Είναι πραγματικά να λυπάται κανείς αν συνειδητοποιήσει πόσες αθώες ψυχές έχουν χαθεί, χωρίς να έχουν κάνει κάτι κακό! Απλά και μόνο λόγω κάποιων επιτήδειων!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News