Να ποιοι φταίνε για το μποτιλιάρισμα…!

Παραπολιτικά
Να ποιοι φταίνε για το μποτιλιάρισμα…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλήθεια τώρα, εκεί στην Περιφέρεια καταλήξατε στο πόρισμα ότι για το κυκλοφοριακό χάος φταίνε οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Αποκεντρωμένη που ενέκρινε τα μέτρα, η Αστυνομία που δεν έδινε άδεια για νυχτερινή ασφαλτόστρωση και φυσικά ο εργολάβος; Αλήθεια τώρα; Κάποιος από τους αιρετούς της Περιφέρειας, δηλαδή ο Συριγωνάκης ή ο ίδιος ο περιφερειάρχης, πάλι δεν έφταιγε; Φταίνε πάντα οι άλλοι;

Ακούστε... Όταν ο Κώστας Μαμουλάκης ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου έκλεινε για μήνες δρόμους γιατί ο Κουράκης ζητούσε εδώ και τώρα έργα, φρόντιζε μαζί με τις σημάνσεις να δίνει εκ των προτέρων λύσεις διαδρομών και κυκλοφοριακές εκτροπές. Ποτέ δεν είχε γίνει χάος όταν φτιαχνόταν η Κνωσού, που ήταν χρόνια κλειστή! Γιατί δεν απέκλειαν ούτε για μία ώρα δρόμους και κυκλοφορία. Έδιναν εναλλακτικές διαδρομές. Εδώ έγινε το αντίθετο. Ζήτησαν άδεια να κλείσουν δρόμους για να ρίξουν άσφαλτο. Δε ζήτησαν έγκριση μαζί με το κλείσιμο δρόμων να υπάρξουν και εναλλακτικές διαδρομές! Καταλάβατε; Ξαφνικά μπήκε μπλόκο στον δρόμο! Οδόφραγμα! Θέλει μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι θα μπλοκάρει το σύμπαν;

Λοιπόν, κι όταν ο Μαμουλάκης με τον Κουράκη, που κατασκεύασαν τα μεγαλύτερα έργα στο Ηράκλειο την τελευταία εικοσαετία, μεγαλύτερα της Περιφέρειας, έπεφταν σε αστοχίες, πήγαιναν επιτόπου και ζητούσαν συγγνώμη! Τώρα; Πήγε κάποιος; Έσπευσε ο Αρναουτάκης να τα ακούσει λίγο από τους οδηγούς και να ζητήσει μία συγνώμη; Όχι βέβαια, προστατευμένος στη γυάλα! Κι έρχεται εκ των υστέρων το δημοσιογραφικό κονκλάβιο που φυτοζωεί στα υπόγεια της πλατείας Δασκαλογιάννη να μας πει πως φταίνε όλοι οι άλλοι, πλην των αιρετών της Περιφέρειας!

Λοιπόν καθαρά και ξάστερα! Πρώτα φταίνε ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης και ο εργολάβος! Ακολουθούν οι υπηρεσιακοί, η Αποκεντρωμένη, που στο κάτω-κάτω κρίνει τη νομιμότητα της απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η Αστυνομία που απλώς εξετάζει αν υπάρχει επικινδυνότητα από τα μέτρα! Συνεπώς το γεγονός ότι δεν προνόησαν οι αιρετοί κι ο εργολάβος, δε σημαίνει ότι τώρα ευθύνονται μόνο οι υπηρεσιακοί! Οι πολιτικοί, κύριοι, ευθύνονται, οι πολιτικοί! Εξάλλου, να την πατάς στον ΒΟΑΚ μετά τον σεισμό, να την πατάς στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό, να την πατάς και στην Αλικαρνασσό, και να λες ότι φταίνε οι άλλοι και μαζί με τους άλλους και οι οδηγοί, αλλά όχι εσύ, μάλλον κάτι δείχνει! Το ρητό πώς το λέει για το “δις εξαμαρτείν”; Και σκεφτείτε ότι εδώ έχουμε “τρις”! Πάντως, η αδυναμία ανάληψης της ευθύνης δείχνει πολλά για τον άνθρωπο και τον πολιτικό!

Το χρονόμετρο και οι ώρες ΠΑΣΟΚ!

Για όσους δεν κατάλαβαν την προηγούμενη φορά, ο δήμαρχος Ηρακλείου επανήλθε χθες στην αγαπημένη του «συνήθεια», να κρατάει χρονόμετρο καθυστέρησης που δεν υπερβαίνει τα δύο λεπτά...

Όσοι είχαν φτάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τις 11, όπως και ο ίδιος, ξέσπασαν σε γέλια όταν, μόλις δύο λεπτά μετά τον χρόνο που είχε οριστεί για την έναρξη της συνάντησης, ο δήμαρχος ξεκίνησε τη διαδικασία, λέγοντας ότι στον Δήμο δεν ισχύουν οι «ώρες ΠΑΣΟΚ», που ως γνωστόν έχουν καθυστέρηση τουλάχιστον τετάρτου... Δε θα πω ποιοι είχαν καθυστερήσει, αλλά κρατήστε ότι το «Ώρα ΠΑΣΟΚ» καταχωρίστηκε ως εύστοχο σχόλιο.

Το νέο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

Σε Σώμα συγκροτήθηκε χθες το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ από τις αρχαιρεσίες της 25ης Μαΐου.  Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου έχει ως εξής:

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Σκεπασιανός, γεν. γραμματέας η Φανή Νικοπούλου, ταμίας ο Χαράλαμπος Μανουσάκης, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Λιναρίτης και μέλη οι Γεώργιος Λιαντράκης, Ευάγγελος Παπαγγελής και Νεκταρία Σγουράκη.

Ως εκπρόσωποι στο ΕΚΗ αναδείχθηκαν οι Εμμανουήλ Σκεπασιανός, Ιωάννης Λιναρίτης και Χαράλαμπος Μανουσάκης.

Ως αντιπρόσωπος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εξελέγη ο Εμμανουήλ Σκεπασιανός.

Ως αντιπρόσωποι στην ΠΟΕ ΔΕΥΑ εκλέχθηκαν οι Κωσταντίνος Δεσδενάκης, Γεώργιος Λιαντράκης, Ιωάννης Λιναρίτης, Χαράλαμπος Μανουσάκης, Φανή Νικοπούλου, Νεκταρία Σγουράκη και Εμμανουήλ Σκεπασιανός.

Ως εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ αναδείχθηκε ο Ιωάννης Λιναρίτης.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Ευάγγελος Δολαψάκης, Λυκούργος Ξυλούρης και Γεώργιος Καλογεράκης.

Σκέρτσος: «H συνταξιούχος μάνα μου ζορίζεται»

«Εμένα η μάνα μου είναι συνταξιούχος... Βλέπω πόσο ζορίζεται καθημερινά. Δεν είμαστε από άλλο πλανήτη», δήλωσε χθες ο πρώην διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και νυν υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.  Για όσους... αντέχετε να... διαβάσετε τι είπε στη συνέχεια και δε... λυγίσετε από τη στενοχώρια...

«Δεν είμαστε», λέει, «μια κυβέρνηση η οποία είναι αδιάφορη. Είμαστε πάνω από τα προβλήματα και αγωνιζόμαστε. Νιώθουμε ότι ο κόσμος πονάει αυτή τη στιγμή. Το καταλαβαίνουμε»...  Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο θα βρείτε το... “λυπητερό” σημείο στο 18:05...

Τώρα, βέβαια, να υπενθυμίσω πως πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που είχε χαρακτηρίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σαν «πολυτέλεια»... Ότι «μεταξύ των αστυνομικών δεν υπάρχει μελέτη μετάδοσης του κορωνοϊού» και άλλα τέτοια “εξυπνούλικα” και “δεξιούλικα”...

Πάντως, η μητέρα του υπουργού προφανώς και δε ζορίζεται καθημερινά όπως ζορίζονται οι μητέρες των παιδιών των λαϊκών νοικοκυριών, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα... Αλλά... τέτοια θα λέμε τώρα;

ΣΚΑΪ για... «ευτυχισμένους, χωρίς μάσκα»...

Τι θυμήθηκα χθες ακούγοντας το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ να μεταδίδει, σχεδόν σε ρυθμούς ερωτικούς, ότι... «ο κόσμος ανυπομονούσε να πετάξεις τη μάσκα και να κατέβει στα μαγαζιά χωρίς μάσκα να ψωνίσει»! Η συναδέλφισσα έλεγε ακόμη ότι έβλεπε παντού χαμόγελα στο κέντρο της Αθήνας... Ότι έμπαιναν στα μαγαζιά με κέφι οι άνθρωποι... Ότι, αν κάποιος εμποροϋπάλληλος φορούσε τη μάσκα του, οι καταναλωτές απορούσαν και μπερδεύονταν... «Επιτέλους, ελευθερία»! Ναι... Το είπε κι αυτό η συναδέλφισσα... Και το απέδιδε στους ίδιους τους Αθηναίους, κάνοντάς με να θυμηθώ από μια παλιά ελληνική ταινία του αείμνηστου Θανάση Βέγγου... «Ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή, μιας κι ήρθες, αγαπούλα μου, εσύ»...

Διαγραφές στην ΕΡΤ

Αλλά ας μείνουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πάμε στην ΕΡΤ... Για 3 μήνες διαγράφηκε από την ΕΣΗΕΑ ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ για 6 μήνες οι επικεφαλής ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης και Γιάννης Τρουπής.

Συγκεκριμένα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του διευθυντή της ΕΡΤ και πρώην διευθυντή του Γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Ζούλα, και των επικεφαλής ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτη Καφαράκη (γενικός διευθυντής Ενημέρωσης), Γιάννη Τρουπή (διευθυντής Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών) και Άννας Παπασωτηρίου (υπεύθυνη Τμήματος Εξωτερικών Ειδήσεων EΡΤ) για την υπόθεση με τον ανταποκριτή- “φάντασμα” στη Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος έκανε την ανταπόκριση από την Κυψέλη, με τη δημόσια τηλεόραση να τον παρουσιάζει ότι βρίσκεται στη Μόσχα.  Δεν ξέρω πόσο... «έκλαψαν» μετά τη διαγραφή τους με ημερομηνία... λήξεως, αλλά φαντάζομαι πως δεν πλάνταξαν και στο κλάμα... Βλέπεις... μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει...

Από εμάς εξαρτάται…

Το αν θα συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, εξαρτάται από την καθημερινή μας στάση, συμπεριφορά και πράξη.

*Του Νίκου Αντωνακάκη

 Καθενός Έλληνα πολίτη χωριστά. Αν συνεχίσουμε να ζούμε στον αστερισμό του μηδενισμού και της παρακμής, αν συνεχίσουμε να θεωρούμε εκσυγχρονισμό και φιλοευρωπαϊσμό τον μισελληνισμό και τον εθνομηδενισμό, τότε το μέλλον μας δε θα ευοίωνο. Αν όμως είμαστε σοβαροί και τίμιοι στις συναλλαγές μας, αν παράγουμε και εργαζόμαστε σκληρά, αν είμαστε λιτοδίαιτοι, αν μιλάμε με υπερηφάνεια τη γλώσσα μας, αν καταστέλλουμε την εμφυλιοπολεμική μας εχθροπάθεια, αν αγαπάμε την πατρίδα μας και την υπερασπιζόμαστε με λόγια και με πράξεις, αν ψηφίζουμε ακέραιους και ικανούς ανθρώπους, τότε το μέλλον μας είναι βέβαιο και λαμπρό.

Παραμένει στα Χανιά υποψήφια

Για όσους αναρωτιόνταν για τις προθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη ως προς την παρουσία της στην ενεργή πολιτική, η Χανιώτισσα πολιτικός τις ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη Δευτέρα.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι είχε πρόταση να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., όμως την απέρριψε, διότι δεν μπορεί να μην είναι αιρετή.

«Εγώ εξελέγην σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Δεν μπορώ να κατέβω διορισμένη, έχω ανάγκη την επαφή. Θα είμαι ξανά υποψήφια στα Χανιά», είπε στην εκπομπή.

Ας σημειωθεί ότι έχει ήδη γίνει κρούση εκ μέρους της Ν.Δ. στον γνωστό δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη να είναι υποψήφιος και αυτός την έχει επί της αρχής αποδεχτεί.

Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για το θέμα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στο Σύστημα Υγείας και σημείωσε πως είναι «ευτυχής» για την κάθε μέρα που βιώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News