Παραπολιτικά

Μετά το έργο… πεταμένα χρήματα;

Εντάξει με το φιάσκο για 3η φορά των έργων οδοποιίας και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων από την Περιφέρεια το εμπεδώσαμε με το μπλοκάρισμα όλου του ανατολικού Ηρακλείου τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου και του βασικού πυλώνα εισόδου στην Κρήτη των χιλιάδων ξένων επισκεπτών, την περασμένη Δευτέρα. Αλλά εγώ θέλω να θέσει προς προβληματισμό, προς την Τροχαία Ηρακλείου, την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου για τις σημάνσεις και τις ροές κυκλοφορίας, αλλά και προς την Περιφέρεια Κρήτης, που δαπανά αυτή την ώρα χιλιάδες ευρώ για τις ασφαλτοστρώσεις στον άξονα κόμβος Αλικαρνασσού- αεροδρόμιο- Καρτερός- ΒΟΑΚ και Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, τα εξής:

Η οδός Μιλτιάδη Καράτζη γνωστή και ως η παλιά είσοδος από τον Βορρά στη Βιομηχανική, είτε προς την άνοδο, είτε προς την κάθοδο, με απόφαση εδώ και 10 χρόνια είναι απαγορευτική για διέλευση μεγάλων και βαρέων οχημάτων, φορτηγά, τράκτορες, συρόμενα κ.λπ. Κι όμως, αντί για επιλογή εισόδου από τον κόμβο της Καλλιθέας, για τη βολή τους οι περισσότεροι με τέτοια οχήματα τη χρησιμοποιούν κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα και χωρίς κανένα φόβο για την παράβαση σε πρόστιμο ή άλλο διοικητικό μέτρο. Πώς αλλιώς, αφού καν έλεγχος διελεύσεων δεν υπάρχει! Το αποτέλεσμα είναι, όσα φρεζαρίσματα του εν λόγω δρόμου και να γίνουν, όσο ασφαλτικό και να πέσει, με τις γνωστές θερμοκρασίες και κυρίως τις μεγάλες πιέσεις του οδοστρώματος από τα βαρέα οχήματα, που παράνομα διέρχονται, το οδόστρωμα «κάθεται» σε χρόνο-ρεκόρ, ο δρόμος είναι όλο “παπούρια” και “σπασίματα”, και τελικά τα χιλιάδες ευρώ πέφτουν στο βρόντο, ίσα για κάτι φωτογραφήσεις για μόστρα έργων και μετά... «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Το ωραίο είναι ότι οι παραβάτες έχουν τέτοιο θράσος, που στο βόρειο τμήμα, αμέσως μετά τα φανάρια στη γέφυρα της Αλικαρνασσού προς ΒΙ.ΠΕ. από την οδό Καράτζη, έχουν αφαιρέσει καιρό τώρα την απαγορευτική πινακίδα για τα βαρέα οχήματα, εν αντιθέσει με αυτή στο νότιο τμήμα της, στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ., που στέκει απλά ως διακοσμητικό ντεκόρ!!! Επιπλέον, το ανεξέλεγκτο στον εν λόγω δρόμο επιτείνεται τις ώρες αιχμής, από τις πολλές σύντομες σταθμεύσεις για καφέ και άλλα είδη κατά μήκος του δρόμου με παράνομες σταθμεύσεις, που περιορίζουν ακόμη περισσότερο το εύρος του δρόμου για διέλευση των οχημάτων και μαζί με τα βαρέα οχήματα φτιάχνουν καθημερινά ένα ατέλειωτο κομφούζιο, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τους χώρους εργασίας στη ΒΙ.ΠΕ., όπου τα οχήματα είναι εκατοντάδες.

Άραγε θα συγκινηθούν οι αρμόδιοι ή λεφτά για πέταμα σε ασφαλτικά, και όχι μόνο, που καταντούν «μιας χρήσης» υπάρχουν;;;

Γκρεμίζουν τα ετοιμόρροπα που άφησε ο σεισμός

Από το Χουμέρι ξεκίνησαν χθες οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτηρίων στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα μετά από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Πρόκειται για κατεδαφίσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται, στα πλαίσια της διαδικασίας που είχαν ακολουθήσει και ολοκληρώσει οι ιδιοκτήτες τους, όπως αυτή έχει καθοριστεί από τα συναρμόδια υπουργεία. Οι κατεδαφίσεις των κτηρίων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, τόσο στο Χουμέρι, όσο και στο Αρκαλοχώρι, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα συνεχιστούν οι εργασίες με την κατεδάφιση τεσσάρων ετοιμόρροπων κτηρίων στο Χουμέρι, ενώ η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου για όλα τα επικινδύνως ετοιμόρροπα ακίνητα, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλει πλήρεις φακέλους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Οι διαδικασίες κατεδάφισης των επικίνδυνων κτισμάτων αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για τον Δήμο μας. Είναι γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς για την άμεση αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό. Καλώ και τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτό, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης», δήλωσε ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης.

Μαρτυρήθηκε… υποψηφιότητα;

Είδα μια φωτογραφία και κατάλαβα πως τα πράγματα τελικά είναι σχεδόν μονόδρομος για την υποψηφιότητα που συζητείται μήνες τώρα! Μια φωτογραφία που πέρασε με ένα δελτίο Τύπου, όμως οι παριστάμενοι πέριξ τού περί αναφοράς ο λόγος προσώπου μαρτυρούν τη στήριξη και από πού προέρχεται! Και επειδή εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που τον “φλερτάρει” η πολιτική είναι αρκετά ξύπνιος, θα καταλάβει σύντομα και θα διώξει από δίπλα του τους πολλούς, πολλούς!

Ευχή από όλους

Μετά την αναστολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας που ισχύει από 1η Ιουνίου, μια είναι η ευχή που πρέπει να κάνουμε όλοι ανεξαιρέτως! Σύντομα, να γίνει πραγματικότητα η οριστική κατάργηση της υποχρεωτικότητας της χρήσης της, κάτι που ουσιαστικά θα σήμανε και το τέλος της πανδημίας. Και ποιος δε θα ’θελε να βλέπει για όλο τον χρόνο τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων (που τόσο καιρό καλύπτονται από τη μάσκα) και όχι μόνο για το καλοκαίρι! Άλλωστε, έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από το ξεκίνημα του εφιάλτη της πανδημίας και δεν υπάρχει άνθρωπος, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη που να μην έχει κουραστεί από το να φορά τη μάσκα και να τηρεί μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Καλοκαίρι ’22

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι η τελευταία εποχή ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης. Θα ξεκουραστούμε ξανά τον χειμώνα του 2023. Βέβαια, ενδέχεται και αυτό το καλοκαίρι να είναι καταστροφικό. Ας τα πούμε πιο προσεκτικά... Αυτή τη στιγμή, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εισβάλει μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αυτό σημαίνει πως θα καταπατήσει τη θαλάσσια κυριαρχία της Κύπρου. Το Μεταναστευτικό μέχρι στιγμής δεν αποτελεί μείζονος σημασίας πρόβλημα, αλλά οι αριθμοί των προσφύγων που έχουν καταφτάσει στη χώρα μας είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2020 και του 2021. Άρα και το φετινό καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. Αλλά ας σκεφτούμε αισιόδοξα και πιο συγκεκριμένα ότι ο Ερντογάν θα επιζητήσει την ηρεμία και θα ασχοληθεί με την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Φθινόπωρο ’22

Το φθινόπωρο θα είναι έντονο. Ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είναι και ακαδημαϊκός, είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του πως το χρονικό διάστημα των εκλογών θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του πληθωρισμού. Σε περίπτωση που συνεχιστεί ο πόλεμος, που είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο, ο πληθωρισμός θα συνεχίζει να αυξάνεται. Βέβαια, ο πρωθυπουργός διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές. Το κόστος θα είναι αρκετά μεγάλο.

Χειμώνας ’22 και άνοιξη ’23

Ο χειμώνας του ’22 και η άνοιξη του ’23 θα είναι «καυτές» εποχές. Ξεκινάει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και άπαντες θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Βουλευτές και δήμαρχοι θα παρελαύνουν και θα προσπαθούν όσο μπορούν να προβληθούν για να πάρουν επικοινωνιακούς πόντους, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά είτε ως μέλη των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, είτε ως μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα προβλήματα θα παραμένουν και η πολιτική αντιπαράθεση θα έχει ανέβει επικίνδυνα. Με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, εκλογές θα έχουμε το καλοκαίρι του 2023. Νέα πρόσωπα, νέοι σχηματισμοί κα νέες αντιπαραθέσεις.

Φθινόπωρο ’23

Σειρά έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανεξάρτητοι δήμαρχοι και πολιτευτές που δεν εξελέγησαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα δώσουν εκ νέου τη μάχη για να μπουν στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο. Και ιδίως στην Κρήτη, όπως μαθαίνω, η αντιπαράθεση θα ανέβει, καθώς όλο και πιο συχνά ακούγεται το όνομα ενός νέου υποψήφιου περιφερειάρχη, που θα απειλήσει τον Σταύρο Αρναουτάκη στη μάχη του σταυρού. Γι’ αυτό ξεκουραστείτε τώρα το καλοκαίρι, γιατί πλησιάζει ένας χρόνος που μόνο βαρετός δε θα είναι. Το ζήτημα είναι να μην είναι κοστοβόρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια