«Άστραψε» η νήσος Ντία

Παραπολιτικά
«Άστραψε» η νήσος Ντία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άστραψε» η Ντία, καθώς και φέτος πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της πανέμορφης νήσου με πρωτοβουλία του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, προσωπικού του Λιμενικού και τη συμμετοχή πολλών φορέων. Συνολικά 40 σάκοι με σκουπίδια και μπάζα απομακρύνθηκαν από τη νήσο και τον βυθό. Στη στεριά, μικροί και μεγάλοι εργάστηκαν ακούραστα, ώστε να απομακρύνουν τα σκουπίδια, ενώ στον βυθό με τα κρυστάλλινα νερά ανέλαβαν δράση οι δύτες. Μάλιστα, αν και πρόκειται για απαράμιλλης ομορφιάς νήσο και γίνεται κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί καθαρή, μακριά από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, έχει ήδη επιβαρυνθεί από σκουπίδια. Ακόμα και στον βυθό συναντά κανείς εικόνες που δεν αρμόζουν στην Ντία, καθώς εντοπίστηκαν από μπαταρίες μέχρι λάστιχα.

Η Ντία είναι πλέον έτοιμη να φορέσει τα γιορτινά της για τη γιορτή της Αναλήψεως αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου, οπότε και επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν τη νήσο για το ξεχωριστό εκκλησάκι.

Ικανοποίηση για την παράταση των δασικών χαρτών

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, για την απόφαση του υπουργείου να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Κρήτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουράκης, είναι ικανοποιημένος γιατί οι συντονισμένες προσπάθειες και οι συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν για το σοβαρό αυτό θέμα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, σε συνεργασία με φορείς και πολίτες του τόπου, έτυχαν ευμενούς αντιμετώπισης.

Και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κατέληξε: «Θέλω με την ευκαιρία να τονίσω ότι η ΠΕΔ Κρήτης θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το όλο θέμα, με στόχο την πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών και των φορέων της Κρήτης, και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε πάντα ολοκληρωμένες προτάσεις».

Αυλαία σιγά-σιγά και για τη σιδηρά πειθαρχεία

Ήρθε και η ώρα της Σαγκάης, για να αρχίσουν να χαλαρώνουν σιγά-σιγά οι Αρχές τους περιορισμούς για την COVID-19. Μετά από ένα ξέσπασμα που έθρεψε ένα νέο κεφάλαιο στις θεωρίες συνωμοσίας - οι οποίες ομολογουμένως μέχρι τώρα αρκούν για να συνθέσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο - οι Κινέζοι ετοιμάζονται να άρουν κάποιους από τους “σιδηρούς” περιορισμούς και αυτό γιατί η ζημιά στην οικονομία είναι πια ορατή σε πολλούς τομείς. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Σαγκάης τόσο απλά θα πάρουν βαθιές ανάσες. Έχει ακόμα δρόμο... Αντίστοιχη εικόνα και στο Πεκίνο, που επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» των κινεζικών Αρχών απέναντι στην πανδημία, με τις φωτογραφίες να είναι ενδεικτικές. Η πανδημία, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει και ο κορωνοϊός παραμένει απειλητικός εκεί έξω. Αυτό το ξέρουν όλοι, ελπίζοντας ωστόσο ότι η μάχη θα τελειώσει σύντομα, με την επιστήμη νικητή. Μέχρι να συμβεί αυτό, προσοχή απ’ όλους και για όλους.

Έχουν πέσει να τον φάνε!

Αλήθεια, τελικά είναι καλύτερα δοτός ή εκλεγμένος; Έλα ντε!... Και το ένα και το άλλο έχει τα καλά του. Όμως θυμάμαι τον προηγούμενο όταν έφευγε που έλεγε «εγώ δοτός δε θέλω»! Βεβαίως ούτε και πριν τον «Κλεισθένη» υπήρχε σταυρός, αν θυμάστε! Ο χωρικός εκλεγόταν μαζί με τον περιφερειάρχη. Και τώρα με δύο απανωτά “εμφράγματα” στο Ηράκλειο έχουν πέσει να τον φάνε! Είναι αυτό το άτιμο το timing...!  

Η παράμετρος «φόβος»

Το περιστατικό της σύλληψης αντιδημάρχου της Κισσάμου για παράβαση καθήκοντος, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά στη σελίδα 32, επειδή δεν έσπευσε σε σημείο όπου βοσκούσαν ανεπιτήρητα ζώα, ενώ είχε επιληφθεί η Αστυνομία, έχει πολλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Αυτή στην οποία αξίζει να σταθεί κανείς έχει να κάνει με τους λόγους που έκαναν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να παραβεί το καθήκον του.

Σε κλειστές κοινωνίες δύσκολα ένας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ένας πρόεδρος Κοινότητας, ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος έχει τη δύναμη να τα βάλει με ιδιοκτήτες αιγοπροβάτων που λυμαίνονται ολόκληρες αγροτικές εκτάσεις, που προκαλούν εσκεμμένα αγροζημιές και έχουν την τάση να καταπατούν ξένες περιουσίες, θεωρώντας πως τους ανήκουν. Ακόμη και όπλα έχουν βγει στο παρελθόν για «ασήμαντες αφορμές» σαν αυτή.

Η αλήθεια είναι πως άνθρωποι σαν αυτούς, που δε σέβονται το βιος του χωριανού τους, δύσκολα αντιλαμβάνονται πως κάποιοι πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο. Κι επειδή με την Αστυνομία τούς είναι δύσκολο να τα βάλουν, το πιθανότερο είναι πως στο στόχαστρό τους θα βρεθεί εκείνος που εκπροσωπεί τον Δήμο. Με αυτό το σκεπτικό ενδεχομένως ο αντιδήμαρχος και ο κάθε αντιδήμαρχος λειτούργησε παραβαίνοντας το καθήκον του και προτίμησε να απολογηθεί για την απραξία του ενώπιον του δικαστηρίου!

Παραπονάκια

Βρε, βρε, κάνει και παραπονάκια η «προσωρινή» στη θέση, γιατί, λέει, μπλοκάρουν το έργο της και της γυρνούν την πλάτη. Μάλιστα, δεξιά κι αριστερά τονίζει πως, επειδή είναι καλή στη δουλειά της, κάποιοι την πολεμούν. Μήπως όλοι αυτοί να σταματήσουν να βλέπουν σκιές και να επικεντρωθούν στο έργο τους; Δεν είναι όλα θεωρίες συνωμοσίας, όταν υπάρχουν προτεραιότητες. Αυτό που προέχει είναι να γίνεται η δουλειά σωστά, με στόχο την ανάπτυξη και τη στοχευμένη προβολή. Πρέπει να κατανοήσουν ορισμένοι αιρετοί τι σημαίνει είδηση και πως αυτή αξιολογούνται από τους δημοσιογράφους. Αυτό που για ορισμένους φαντάζει ως σούπερ είδηση, στην ουσία είναι μια ανούσια αναφορά. Άντε, γιατί κάποιοι ξεπερνούν τον εαυτό τους και το θράσος είναι απύθμενο...

Είδηση είναι και αυτό που πρέπει να διορθωθεί και όχι μόνο οι συνεντεύξεις με τυμπανοκρουσίες. Μάλλον ορισμένοι θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι είναι τα γραφεία Τύπου τους. Παιδιά, ψυχραιμία! Ανεβαίνει και η θερμοκρασία και πρέπει να χαλαρώσετε...

Όταν λέμε… σκυλίσια ζωή

Αυτή είναι η σκυλίσια ζωή. Σε ένα από τα πάρτι τσαγιού που διοργανώνονται στη Βρετανία μεταξύ των χιλιάδων εκδηλώσεων για τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, δηλαδή των 70 χρόνων της βασίλισσας Ελισσάβετ ΙΙ στον θρόνο, πρωταγωνιστές ήταν οι τετράποδοι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Τα σκυλιά απόλαυσαν το... τσάι τους σε ένα από τα πάρκα του Λονδίνου και πόζαραν όλο περηφάνια στον φακό. Απολαύστε τα...

Στο Ρέθυμνο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται σήμερα στον νομό Ρεθύμνου, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού.

Ο κ. Γεωργιάδης, στη 1 μ.μ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το πρόγραμμα του υπουργού έχει ως εξής:

  • 10 π.μ.: Άφιξη στον βιομηχανικό χώρο της Creta Farm.
  • 10:40 π.μ.: Αλιευτικό καταφύγιο Σκαλέτας.
  • 11:20 π.μ.: Εργοτάξιο 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.
  • 12 μ.: Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
  • 12:30 μ.μ.: Συνάντηση με τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
  • 1 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου (στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου).
  • 1:30 μ.μ.: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου.
  • 5 μ.μ.: Αναχώρηση για Χανιά.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News