Το παρατημένο πάρκο της Ερυθραίας

Παραπολιτικά
Το παρατημένο πάρκο της Ερυθραίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στον οραματικό στόχο για να αποκτήσουν τα νότια προάστια του Ηρακλείου ένα τεράστιο πάρκο, με «άρωμα» του Central Park της Νέας Υόρκης, βρίσκεται η Λότζια.

Ο λόγος για το πάρκο Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, το οποίο περιλαμβάνει περιοχές πρασίνου, παγκάκια, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομο, αθλητικούς χώρους και χώρους αναψυχής.

Το έργο έχει χωριστεί σε τρία τμήματα, με τον Βασίλη Λαμπρινό να υπογράφει άμεσα τη σχετική σύμβαση, προκειμένου να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού οι πρώτες εργασίες σε δεκάδες στρέμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 η ΚΡΗΤΗ TV παρουσίασε τις εντυπωσιακές μακέτες για τη δημιουργία ενός μικρού... Central Park στην περιοχή των Μεσαμπελιών και σε μια έκταση 58 περίπου στρεμμάτων, που ξεκινά κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού στη λεωφόρο Κνωσού και φτάνει μέχρι το ύψος της εφορίας. Τα... ρεπορτάζ δεκάδες, με τους δημότες να τονίζουν την ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής.

Αντί για... μητροπολιτικό πάρκο, δημότες αντικρίζουν σήμερα... μικρές χωματερές και εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος, στο ύψος της γέφυρας. Ασυνείδητοι πολίτες εναπόθεσαν στρώματα και άλλα αντικείμενα στο επίμαχο σημείο, εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας. Καλό είναι οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν, ώστε ο χώρος να καθαριστεί άμεσα.

Τους «κλέβουν» τις πρωτιές, μη λογίζοντας τους Κρητικούς

Μα καλά, ορισμένοι αφαίρεσαν την εντοπιότητα του Κρητικού από τους Όθωνα και Καρχιμάκη για να δείξουν ότι εκλέγονται μόνο οι ανδρουλακικοί; Εδώ, θα μου πείτε, ετοιμάζουν να βάλουν Ρεθυμνιώτη στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου μόνο και μόνο επειδή είναι κολλητός του προέδρου! Εκλέγεται; Μπα... Και το ξέρει κι ο ίδιος και μαθαίνω πως δε θέλει, μα το “κέντρο αποφάσεων” πιέζει για να δείξει συνοχή! Αν συνεχίσετε έτσι, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην μπορέσει να ξαναγίνει ούτε ΚΙΝ.ΑΛ. στο μέλλον! Πάντως, οι πρωτιές έρχονται από Όθωνα στο μπλοκ της Φώφης και Καρχιμάκη προς ΓΑΠ! Κι αν ο Όθωνας, βουλευτής Ρεθύμνου και νομάρχης Ηρακλείου (διορισμένος), και ο Καρχιμάκης, βουλευτής Λασιθίου, δεν είναι Κρητικοί, τότε ποιοι είναι; Ο λόγος περί των όσων εκλέγονται στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.!

Ανθρωποφαγία

Μα πόσο «άρρωστος» είσαι όταν βλέπεις γνωστό σου, συντοπίτη σου, συνάδελφό σου σε ένα συνέδριο κι αμέσως βγάζεις δαγκάνες; Μα πόσο «καβαλημένος» είσαι όταν πιστεύεις ότι είσαι το επίκεντρο της πολιτικής ζωής; Αυτά βλέπουν οι νεότεροι και σας απαξιώνουν!

Πήγαν οι γνωστοί μου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έγινε στην Αθήνα (δεν ευθύνεται το κόμμα για τους συνειρμούς του ονείρου...), τους είδαν οι άλλοι μου γνωστοί και “κατάλαβαν”, αφού ήταν εκεί ότι θα διεκδικήσουν θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, όταν κι όποτε γίνουν οι εκλογές.

Ξεκίνησαν λοιπόν να ρίχνουν λάσπη, λάσπη, λάσπη... Λες κι αυτοί είχαν ήδη «καβαντζώσει» θέση... Τέτοιο «καβάλημα» πια!

Αχ, και το μετάνιωσε!

«Ήμουνα καλά και δεν το ’ξερα» τραγουδάει ολημερίς η «φίλη» μου, που πίστευε ότι της ήταν «άπαντες υποχρεωμένοι» και θα τη στήριζαν στο νέο της εγχείρημα...

Σήμερα δε μετανιώνει μόνο οικτρά, αφού μετράει ήττες, αλλά επιχειρεί με κάθε τρόπο να βρίσκεται εκεί κοντά που ήταν, να μαθαίνει, να ακολουθεί, να αντιγράφει τον φορέα που παίρνει από πίσω για τον άλλο που προσπαθεί να στήσει στα πόδια του...

Αχ, και ξεκίνησε τα προεκλογικά τόσο νωρίς, που θα μας σκάσει... κι αν εκλεγεί, αν όχι; 

Το κόλπο της «κλάψας»

Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε αναρωτιέμαι, αν κι ακόμα δεν αρχίσαμε. Με τα εκλογικά εννοώ.

Στο πλαίσιο «των εκλογών το ανάγνωσμα», ο φίλτατος ρίχνει κλάψα στο μπετόν που πατά για να μην τον καταπιεί.

Ναι, μωρέ, δε σου ήρθανε όπως τα περίμενες, αλλά αφού ξέρεις να κάνεις κι άλλη δουλειά, κράτα την αξιοπρέπειά σου και προχώρα. Δεν ακούς τι λέει ο κόσμος σου για σένα; Πως, αν σε αφήνανε και μπορούσες να διαλέξεις, τώρα θα διάλεγες την υποχώρηση...

Ποιοι οργάνωσαν το ταξίδι στις ΗΠΑ;

Στην Αθήνα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες εβδομάδες διάφορα σενάρια περί του ποιος ή ποιοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η πρέσβειρα της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτεύουσα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Απολαμβάνουσα την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, στο Διπλωματικό Γραφείο του οποίου διετέλεσε και επικεφαλής, η κυρία Παπαδοπούλου «δεν άφησε πέτρα που δε σήκωσε», σύμφωνα με τη φράση διάσημου Ελληνοαμερικανού, για να επιτευχθεί ο στόχος και, κυρίως, η κομβική ομιλία στο Κογκρέσο. Η δε ομάδα της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον δικαιούται πολλά συγχαρητήρια, όπως όλοι έλεγαν.

Λέγεται ότι συνέβαλε και ο επί 30 χρόνια γενικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Αλέξανδρος Καρλούτσος, γνωστός σε όλους ως “father Alex”, ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και να πειστεί και ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Πέτρες πετώ… του ήλιου;

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το μέταλλο της παράταξης που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου...». Ας του πει κάποιος ότι το μέταλλο της παράταξης είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ιδρύθηκε το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και όχι το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου. Δεν υπάρχει επανίδρυση.

Και καλά αυτό είναι μικρό και άμαθο, αυτοί που πληρώνονται για να του τα γράφουν πού το βρήκαν γραμμένο το “μπλόκο” - γιατί “τούβλο” απλό δεν το λες... - που εκτόξευσε;;; Αλέξη, τρέμε, άρχισε ο συναγωνισμός. Πιάσε τον Τρικούπη ή τον Καποδίστρια!

Ποιον έχουν μέσο οι επενδυτές;

«Είναι δικοί σας οι επενδυτές» φώναξε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκης στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά κατά την επίκαιρη ερώτηση για τον Παλίγκρεμνο. Ο Ταγαράς είπε ότι όλοι ξέρουν και πως δε θα μπει σε αυτή τη διαδικασία να απαντήσει! Αλήθεια, τι ξέρουν όλοι και δεν το λένε; Είναι της κυβερνήσεως; Είναι των προηγούμενων; Ας πουν επιτέλους γιατί “τρώγεται” η τοπική κοινωνία... Χωρίς υπερβολές! Ακούγονται και υπονοούνται τέρατα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News