Το σκάνε από το σχολείο για φαγητό!

Παραπολιτικά
Το σκάνε από το σχολείο για φαγητό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση να κλείσει το κυλικείο του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το σχολικό έτος έχει προκαλέσει αναστάτωση. Η «Νέα Κρήτη» από τις 16 Μαΐου, οπότε και ίσχυσε η απόφαση του Δήμου Ηρακλείου να καταγγείλει τη σύμβαση με τον κυλικειάρχη, έκανε γνωστό ότι θα έκλεινε το κυλικείο και θα δημιουργείτο ζήτημα. Έτσι κι έγινε. Ο Δήμος έκλεισε το κυλικείο γιατί ο μισθωτής του δεν ήταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στον Δήμο. Αλήθεια, δεν ήταν συνεπής τώρα ή πολύ καιρό; Γιατί αν ήταν πολύ καιρό, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί τον άφηναν να είναι ή γιατί, αφού ανέχτηκαν το “φέσι”, δεν τον άφηναν να εξυπηρετεί τα παιδιά έστω για ακόμη 15 μέρες κι ας ζημιωνόταν ο Δήμος;

Μπροστά σε έναν κίνδυνο παιδιού αυτό θα ήταν τίποτα! Να κινδυνεύουν τα παιδιά, θα αναρωτηθείτε; Εξηγούμαστε αμέσως. Μόλις χθες μάθαμε από γονείς παιδιών του Γυμνασίου ότι οι νεαροί μαθητές κάποιες φορές ξεχνούν το νερό ή το σνακ από το σπίτι ή ακόμη περισσότερο δεν τους φτάνει το φαγητό που κρατούν μαζί! Τότε τι γίνεται; Πηδάνε από τα κάγκελα, που είναι και ψηλά, και τρέχουν σε ένα ψιλικατζίδικο κάποια στενά πιο πέρα για να προμηθευτούν όσα δε βρίσκουν στο σχολείο, και μάλιστα προϊόντα τα οποία δε θα επιτρέπονταν να πωλούνται στο κυλικείο (γαριδάκια, πατατάκια, κόκα-κόλα, αλλά και έτοιμα σάντουιτς κ.λπ.). Τρέχοντας για να προλάβουν τη λήξη του διαλείμματος, επιστρέφουν στο σχολείο και μπαίνουν στις τάξεις!

Ερώτημα: αν κάποιο παιδί πάθει εντωμεταξύ ατύχημα; Θα φταίει ο διευθυντής, οι καθηγητές ή ο Δήμος Ηρακλείου; Να ξέρετε ότι οι εκπαιδευτικοί δε φυλάνε... πρόβατα, έχουν την ευθύνη της εκπαίδευσης και της ασφάλειας των παιδιών μέσα στο σχολείο! Αν κάποιο παιδί το σκάσει και πάθει ατύχημα, θα εξεταστεί ο λόγος που έφυγε και προφανώς θα είναι το ψιλικατζίδικο! Και προσέξτε, αυτό δεν είναι φόβος ότι θα συμβεί! Συμβαίνει ήδη τα παιδιά να φεύγουν το διάλειμμα! Ρωτήστε να μάθετε!

Πόσο «σανό» μας ταΐζουν;

Έχει ιδιοκτησιακή σχέση με τοπικό κανάλι της Κρήτης η οικογένεια δημάρχου του νησιού που έχει και γόνο ήδη χρισθέντα υποψήφιο βουλευτή, χωρίς καν να υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες (αυτό εννοούσε ο πρόεδρος για «επανάσταση διεύρυνσης των θεσμικών λειτουργιών» να προηγούνται οι υποψήφιοι στην ανακήρυξη πριν την ίδια τη διαδικασία;), ώστε να καλύπτει με ανταποκριτή τις εργασίες μόνο αυτού του συνεδρίου και κυρίως βήμα-βήμα τις κινήσεις του γόνου, αλλιώς πώς εξηγείται η σχεδόν μονοθεματική πρεμούρα, που έγινε αναπαραγωγή και στα άλλα «φίλια» Μέσα του περιβάλλοντος, ασμένως; Αλλά ήθελαν και αφήγημα, κατά το οποίο ο «γόνος» «είχε την ευκαιρία να τα πει από κοντά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.», αφού, όπως μας εξήγησαν, «έχει πάρει «ζεστά» το όραμα του Ανδρουλάκη για αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης»!!!

Μάλιστα, μας διευκρίνισαν ότι οι σχέσεις του «γόνου» με τον Νίκο Ανδρουλάκη «έχουν βάθος σχεδόν μία δεκαετία, και η εκλογή του Κρητικού ευρωβουλευτή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το κάλεσμα για συστράτευση νέων δυνάμεων της κοινωνίας δεν άφησε ασυγκίνητο τον γνωστό δικηγόρο». Μάλιστα...

Προφανώς εννοούν τις σχέσεις μηχανισμών τοπικά, τότε που άλλοι «γενίτσαροι» (που τώρα τον χαρακτηρισμό ο πρόεδρος τον αποδίδει σε όσους έφυγαν από το κόμμα), αν και μέλη του κόμματος (αυτό κι αν είναι χειρότερο) με ευθύνη αυτοδιοικητικά στην Κ.Ε., όχι απλά πολέμησαν προ δεκαετίας τις επίσημες επιλογές τού τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά συμμάχησαν με την πιο «σκληρή-λαϊκή» Δεξιά, για να γκρεμίσουν τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή κανονικός «γενιτσαρισμός», και όλοι άνθρωποι του νυν προέδρου ήταν και είναι, πόσο κυνισμός και υποκρισία σήμερα λοιπόν; Για τέτοιες σχέσεις μιλάμε, γιατί από τις άλλες προ δεκαετίας, ο «γόνος» από το κόμμα του Τζήμερου, στο Ποτάμι του Σταύρου ήταν και για να το κάνουμε πιο λιανά με τα νυν λόγια του προέδρου, από το ακραίο νεοφιλελεύθερο δεξιό μέτωπο Τζήμερου- Φαήλου- Μπογδάνου (πλέον σήμερα), στο «δεκανίκι» Ποτάμι που εξαϋλώθηκε, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., «μία μπινιά, με τη σκληρή Δεξιά στη Λότζια, δρόμος είναι». Και για ποια αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης μιλάνε; Για το κόμμα του Ανδρέα, που έλεγε ότι το Κίνημα είναι σοσιαλιστικό, γιατί η σοσιαλδημοκρατία (αφήγημα Σημίτη- Βενιζέλου- Διαμαντοπούλου) είναι εφεύρημα των κεντροαριστερών της αποικιοκρατίας; Ή μήπως μιλάνε για τη σοσιαλδημοκρατία, αυτή που έχει «λαγούς» των μεγάλων της Ε.Ε.; Να μην περάσει στο ντούκου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είπε από το βήμα του Συνεδρίου πως είναι υπέρ των ειδικών πλειοψηφιών στην Ε.Ε. (!), δηλαδή κατά του «βέτο», δικαίωμα που κάπως έσωζε τα μικρά κράτη της Ένωσης, με ό,τι σημαίνει αυτό αύριο για αποφάσεις π.χ. στην ΚΑΠ ή κυρώσεις για χώρες όπως η Τουρκία, αφού, αν περάσει η ειδική πλειοψηφία, Ελλάδα ή Κύπρος δε θα μπορούν να θέτουν «βέτο». Και βρήκε ως άλλοθι τη στάση του Όρμπαν για τις κυρώσεις στη Ρωσία... Κατά τ’ άλλα, μας ζάλισε για το πόσο οπαδός της Δημοκρατίας με τη θεσμική της θωράκιση είναι. Μα, το «βέτο», σύντροφε, δεν είναι αλά καρτ, καλό όπου βολεύει και κακό όπου δε βολεύει. Το «βέτο» σε μια δημοκρατική λειτουργία είναι «όπλο» των μικρών και αδύνατων χωρών, είτε χρησιμοποιείται ορθά είτε όχι... Αν είναι κάθε φορά να αλλάζουμε ό,τι δε βολεύει τους ισχυρούς ή ό,τι η χρήση του γίνεται με λάθος τρόπο, τότε αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά λαϊκισμός των ελίτ. Αυτός ήταν, άλλωστε, διαχρονικά και ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας, «φρούτο» της κεντροαριστεράς των «σαλονιών» και των αποικιοκρατικών χωρών, η κατάντια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και ό,τι έφερε, τη σφραγίδα της σοσιαλδημοκρατίας φέρει.

«Πού είσαι Ανδρέα να τους δεις, τους κεντροδεξιούς παραλλαγής».

Ο Κουτσούμπας στην Κρήτη

Στην Κρήτη θα βρίσκεται το επόμενο σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Σάββατο 28 Μάη στο Ηράκλειο:

- Στις 12 μ.μ. θα περιοδεύσει και θα μιλήσει σε σύσκεψη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό, στο ξενοδοχείο “Candia Maris” στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

- Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του Κόμματος, στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Την Κυριακή 29 Μάη στα Χανιά:

- Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του Κόμματος, στο κέντρο Ευτυχία Παλλάς στο Κολυμπάρι.

Αγορά εργασίας για τα πανηγύρια

Επιεικώς μιλώ για πανηγύρια. Ίσως για τα Όσκαρ θα έπρεπε να πω.

Μας λείπουν φέτος 50.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι πανελλαδικά, ναι;

Στον καιρό της πανδημίας, ως γνωστό, ξεμόνταραν τα πάντα, γιατί υπουργεία, υπουργοί, πολιτικές, πολιτικοί, πολιτική δεν κατάφεραν να διαχειριστούν τα δύσκολα.

Οικογενειάρχες έμειναν εκτός Ταμείου, δουλειάς, εισοδήματος. Πολλοί ξεπέρασαν τα όρια της φτώχιας κι άλλοι κατάφεραν να ζήσουν με τα στοιχειώδη από μία σύνταξη μέλους της οικογένειάς τους. Άλλοι άλλαξαν επάγγελμα κι άλλοι πήραν το βαλιτσάκι τους για άλλες πολιτείες...

Τώρα λοιπόν που ξεμείναμε, τι θα κάνουμε; Η Πολιτεία έχει λύση, μη φοβάστε! Επιστρατεύτηκαν για να καλύψουν τις κενές θέσεις, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν, πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες που μένουν σε δομές φιλοξενίας και είναι νόμιμοι.

Θα προσληφθούν σε θέσεις γενικών καθηκόντων κι αυτό το διάστημα εκπαιδεύονται για να αναλάβουν εργασία, όπως μαθαίνουμε από τους ξενοδόχους. Με μισθό του σήμερα ή σύγχρονης δουλείας, ρωτήσαμε; Με τη ΓΣΣΕ απαντούν.

Να φανταστώ λοιπόν ότι τόσο η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όσο και τα Εργατικά Κέντρα ξέρουν, ρωτούν κι ελέγχουν, γιατί στο παιγνίδι της αγοράς εργασίας, συμβάσεις κι ιμάτια σκίζονται αλλά δεν μπαλώνονται...

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News